gebouwkunde, kantoor-
concepten & vastgoed

dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door:

facilitaire vakbeurs online
nog nooit was sponsoring zó doelgericht (365/24)
voor ipresentatie klik op plaatje.....
facilitaire vakbeurs online
nog nooit was doelgericht zoeken zó makkelijk
voor webpagina klik op plaatje.....
(2012-01)


klik voor het artikel in het nederlands + 8 eu talen op onderstaand plaatje:

architecten showrooms enzo
door leo hooijmans mva | redacteur
onderdeel van facilitaire informatie online

Leesbaar in diverse Europese talen :
Readable in various European languages :
Neem de digitale vertaling niet overal serieus.
Woordgrapjes worden niet altijd vertaald. :-).


gebouwkunde, kantoor-concepten & vastgoed
  Architecten Showrooms Enzo
door leo hooijmans redacteur+mva
mogelijk gemaakt door dé facilitaire vakbeurs online

(foto leo@hooijmans-noordwijk.nl)

Op zoek naar informatie voor architecten bna/bni
   
Introductie
Architecten Showroom Amsterdam
Architecten Showroom Rotterdam ICDuBo
Bouwplein met Architecten Showroom
Architecten Enzo ....... uitleg
VIBA Vereniging Integrale Bio-Logische Architecten
Toelichting op basis van ervaring Leo Hooijmans
Waar kijken bezoekers nog meer naar:

 
top pagina mede mogelijk gemaakt door: index

Introductie
Deze pagina is een speciaaltje voor architecten en projectmanagers die direct en/of indirect met keuzes te maken hebben over bouwen en inrichten. Architecten BNA en BNI, projectadviseurs, designers, vastgoedmedewerkers, enzovoort.
DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlin
Facilitaire Informatie Online heeft vanaf 2009 een groot aantal vakartikelen geplaatst over gebouwkunde en kantoorconcepten. Zoals ook product- en diensten-informatie op dé Vakbeurs Online. Aan de zijlijn is er altijd interesse te merken geweest uit de architectenbranche en vastgoedsector.

Op deze pagina gaan we aandacht besteden aan Architecten Showrooms.
Deze kreet is gestart in 2015 op IJburg in Amsterdam. In het kantoor van OZ, OeverZaaijer Architecten & Stedebouw, werd ruimte gecreëerd om collega-architecten en hun relaties te ontvangen om keuzes te maken in allerhande bouw- en inrichtingsproducten. Om het materiaal te zien, te voelen en kleuren te kiezen.
Via een uitgebreide stalenbibliotheek.
Harde en zachte vloerbedekking, gietvloeren, plafonds, scheidingswanden, draaideuren, verlichting, designmeubelen, enzovoort.
Slim hoor, 1-2 jaarlijkse vakbeurzen zijn (bijna) verdwenen. Idem dito met vakbladen. Het nieuws komt via internet. Maar daar kan men niet 'voelen'.

Hieronder starten we met drie informaties onder de noemer 'Architecten Showroom'.

Veel lees- en zoekplezier gewenst,
Leo Hooijmans, Noordwijk, 28 juli 2021

 
top pagina   index
 
 
Architecten Showroom Amsterdam

Als u inlogt op de pagina van Architecten Showroom Amsterdam wordt u ontvangen met een prachtig uitzicht op de Enneüs Heermabrug, die het Zeeburgereiland met het Amsterdamse stadsdeel Oost verbindt. Duidelijk herkenbaar als u over de Ring 10 van west naar noord rijdt.
Veel Amsterdamse bouwwerken hebben bijnamen, zo ook deze brug: de 'Beha', of ook wel 'Cup IJ' genoemd.
Een niet te missen afslag!

De eerste pagina geeft u een samenvatting wat u kunt verwachten:
"Architecten Showroom Amsterdam is een creatief en inspirerend zakencentrum dat de nieuwste trends en innovaties in architectuur presenteert op IJburg.
Een aantal internationale bedrijven zijn dagelijks aanwezig om samen te werken met architecten, ontwerpers en andere professionals uit de branche rond de realisatie van projecten. Benieuwd naar de laatste trends en innovaties?
Architecten Showroom Amsterdam en de leden heten u van harte welkom!"


De meest opvallende namen zijn: Armstrong Ceiling Solutions, Dynamobel, Eurocol, Mosa, Occhio, Tarkett, JUNG, Qbiq, Sonae Arauco, Dormakaba en The MosaicFactory.
In de showroom (ASA) zijn meerdere bedrijven vertegenwoordigd, die er onder meer een stalenbibliotheek hebben samengesteld. Er is ook wifi beschikbaar en is er een restaurant annex koffiecorner aanwezig.
Als uw nieuwsgierigheid is gewekt en u zit in een (ver)bouwfase. Maak met uw architect een afspraak voor een orienterend gesprek.
Informatie staat in de iPresentatie (geel) of rechtstreeks via het blauwe kader.

architecten showroom amsterdam
een inspirerend designcentrum met de nieuwste trends en innovaties.
voor de ipresentatie, klik op de foto.....
architecten showroom amsterdam
een inspirerend designcentrum met de nieuwste trends en innovaties.
voor webinformatie, klik op het logo.....
(2106-01)
 
top pagina   index
 
 
Architecten Showroom Rotterdam ICDuBo (bna-bni+)

Als u inlogt op de pagina van  ICDuBo vindt u daar ook de Architecten Showroom Rotterdam. Deze is een onderdeel van het Innovatief Centrum Duurzaam Bouwen. De zakelijke showroom gaat samen met ICDuBo en de WoonWijzerWinkel door één deur.
Het is een inspiratieplek voor architecten, ontwerpers en gebruikers, die op zoek zijn naar duurzame esthetische materialen en toepassingen voor zowel interieur als exterieur.
Voor de regio Rijnmond en ver daarbuiten is een uitgebreide stalen- en monsterbibliotheek van diverse toonaangevende merken. De showroom is permanent en gratis toegankelijk. Monsters en stalen kunnen bekeken en eventueel meegenomen worden.
 
 
Scholing architecten
De Wet op de architectentitel verplicht een ingeschrevene in het architectenregister om de vakkennis op peil te houden door jaarlijks tenminste zestien uur aan bij- en nascholing te volgen. ICDuBo biedt een rondleiding aan door het centrum die onder deze bij- en nascholing valt. Doel van de rondleiding is om in korte tijd architecten op onafhankelijke wijze te informeren en te inspireren over de duurzame mogelijkheden in het ontwerp- en bouwproces.

Datum en tijden in overleg.

Lunch & Studie-sessies voor architecten
Tijdens de Lunch & Studie-sessie maakt u kennis met de nieuwste innovaties, zonder uw kantoor te verlaten. De ICDuBo Architectenshowroom on tour komt bij u langs én neemt een heerlijke lunch mee. Terwijl u kunt genieten van de lunch, presenteren onze partners vernieuwende, inspirerende concepten. Dit duurt ongeveer een uur, waarna u de werkdag weer geïnspireerd kunt hervatten.

Waarom Lunch & Studie?
inspiratie en verdieping in een kort compact programma
u bent in korte tijd op de hoogte van de laatste productontwikkelingen
samen met uw collega’s in gesprek met innovatieve A merken
u bepaalt welke producten worden besproken
bij u op bureau, dus geen reistijd, geen tijdverlies, geen moeite
gratis service, inclusief lunch (lunchtijd in overleg)

Informatie staat in de iPresentatie (geel) of rechtstreeks via het blauwe kader.

architecten showroom rotterdam
Een inspiratieplek voor architecten en ontwerpers!
voor de ipresentatie, klik op de foto.....
architecten showroom rotterdam
Een inspiratieplek voor architecten en ontwerpers!
voor webinformatie, klik op het logo.....
(2107-01)
 
 
top pagina   index
 
Ontwerpen zonder tekentafel :-)
 
Bouwplein met Architecten Showroom (bna/bni)

In voorbereiding! Introitus sui in culina est maxime libera est quae non bona elit in a cotidie basis. Partus possibilitatem vestibulum cohiberi. Ob mutatis temporum traditio, quod requiritur ad tempus repono spatium bona. In volumine scripta perveniant deliberandas seu calathis adit. Quod requiritur ad hoc spatium repono packaging. Introitus sui in culina est maxime libera est quae non bona elit in a cotidie basis. Partus possibilitatem vestibulum cohiberi. Ob varietas in puerperis partus tempore, est spatium temporarie reponere corporali requiritur ut bonis. In volumine scripta perveniant deliberandas seu calathis adit. Quod requiritur ad hoc spatium repono packaging. Introitus sui in culina est maxime libera est quae non bona elit in a cotidie basis. Partus possibilitatem vestibulum cohiberi. Ob mutatis temporum traditio, quod requiritur ad tempus repono spatium bona.

Partus possibilitatem vestibulum cohiberi. Ob varietas in puerperis partus tempore, est spatium temporarie reponere corporali requiritur ut bonis. In volumine scripta perveniant deliberandas seu calathis adit. Quod requiritur ad hoc spatium repono packaging. Introitus sui in culina est maxime libera est quae non bona elit in a cotidie basis. Partus possibilitatem vestibulum cohiberi. Ob mutatis temporum traditio, quod requiritur ad tempus repono spatium bona.
In voorbereiding.

bouwen zonder herrie en stof :-)
 
top pagina   index
 
biobased bouwen vanaf eengezins- en flatwoningen tot villa's en kantoren (foto orio architecten)
 
Architecten Enzo uitleg!
De herkomst van Enzo! (red. uit onzetaal-nl)
Enzo kan beschouwd worden als een verkorting van enzovoort(s). Het betekent 'en dergelijke', 'vul zelf maar aan'. Het is een mooie uiting om nog veel open te houden. Zie vandaar, onderstaande informatie enzo :-)

Na juli 2021 met de start van Architecten Showrooms ging het in de versnelling. Veel bekijks op het kennisplatform/vakbeurs en Linkedin. Een heel fijne reactie van Michel Post van de VIBA Vereniging Integrale Bio-Logische Architecten. Met de nadruk op Logische. Dat sprak mij wel aan. Hieronder vindt u een link naar de iPresentatie en een link rechtstreeks naar de vereniging.
Al snel gingen er wat informaties over en weer en wordt mijn wereld nog meer uitgebreid met mensen die voor duurzaam en gezond bouwen staan. Topics zijn biobased circulair, natuurinclusief, samenwerken, participatie, collectief bouwen, biomimicry, organische & spirituele architectuur.
Het samenwerken uit zich in regelmatige bijeenkomsten in de vorm van VIBA Café's en (praktijk)bijeenkomsten.

Regelmatig probeer ik aanvulling te geven aan deze pagina over architec-tuur en -tecten.
Veel lees- en zoekplezier gewenst,
Leo Hooijmans, Noordwijk, 27 september 2021


viba vereniging integrale bio-logische architectuur
gezond bouwen, biobased circulair, natuurinclusief, samenwerken, participatie, collectief bouwen, biomimicry, organische & spirituele architectuur.
voor ipresentatie klik op logo......
viba vereniging integrale bio-logische architectuur
gezond bouwen, biobased circulair, natuurinclusief, samenwerken, participatie, collectief bouwen, biomimicry, organische & spirituele architectuur.
voor webinformatie klik op logo......
(2109-01)
 
 
top pagina   index
 
Met rekenen, schrijven en tekenen op de computer meer dan 35 jaar ervaring!
Voor de Linkedin account van Leo Hooijmans klik op bovenstaand scherm!
 
Toelichting op basis van ervaring Leo Hooijmans
redacteur | cursusleider en adviseur kantoorinrichten

In de jaren '80 en '90 heb ik volop meegewerkt aan het inrichten en (re)organiseren van kantoren. Vanuit verkooporganisaties en advieswerk en het geven van cursussen. In die periode heb ik veel met architecten en kantoorinrichters samengewerkt. Vandaar dat ik het leuk vind om vormgeving en design met bijbehorende producten meer voor het voetlicht te brengen.
Inmiddels is het wereldwijdeweb mijn thuiswereld. Prettig om de ervaringen van digitaal taal, rekenen en tekenen in het kennisplatform in te brengen. Ook het zoeken naar informatie zit inmiddels in m'n dna.
Misschien wel leuk om een zoekopdracht voor u uit te tekenen en rekenen.


Op 2 augustus 2021, omstreeks 16:00 uur, locatie Noordwijk, even een test-zoekopdracht via Godin Goegeldina, onze heerser in de zoekopdrachten.
Naar informatie online: 416.000.000 in 0.37 sec.
Naar facilitaire informatie online: 424.000 in 0,53 sec.
Naar architecten informatie online: 31.300.000 in  0.4 sec.
Naar vastgoed informatie online: 7.010.000 in 0,36 sec.
In alle vier opdrachten staat facilitaire-info.nl op de 1e pagina bovenaan!

Naar architecten : 584.000.000 in 1,15 seconden.
Naar architecten Nederland : geen aantal en geen seconden.
Wel een advertentie van Bolddata dat zij 60.479 adressen in de database hebben.
Naar architecten informatie : 4.910.000 in 0.54 seconden.
In de laatste opdracht staat facilitaire-info.nl op de 2e pagina op de 15e plek achter bijvoorbeeld de Nationale Beroepengids, CBS, Architecten Register, Wikipedia en Architectenweb.
Werk aan de winkel :-).

Er is twaalfenhalf jaar de nadruk gelegd op Facilitaire Zaken. Dat heeft ons kennisplatform goedgedaan. Tot over 200.000 bezoekers per jaar op het kennisplatform en dé Vakbeurs Online. Managers en medewerkers vanuit de Architecten- en Vastgoedbranche keken mee.Vanaf augustus 2021 wordt er meer aandacht besteed aan vakartikelen en productinformatie in de architectuur.
De aandacht wordt niet verdeeld, maar gaat uitbreiding geven aan kennis- en producteninformatie inhoud.

Veel lees- en zoekplezier gewenst,
Leo Hooijmans, Noordwijk, 2 augustus 2021
 
Een Kennisplatform maken en beheren is iets anders dan een kantoorindeling en -uitrusting organiseren. Met vallen en meer opstaan lukt het me het platform en de vakbeurs online in de lucht te houden. Met dank aan alle donaties van tekst en foto-informatie en de bijdragen van de 'slimme' adverteerders. Daar zijn er vast meer van. Geef het door. Samenwerking werkt!
 
top pagina   index
 
 
Bezoekers keken naar de volgende links in ons kennisplatform:

facilitaire
informatie online
vakbeursonline facilitaire vakbeurs online
nog nooit was adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor ipresentatie klik op plaatje.....
heel bijzondere gebouwen
in deze sub-'rubriek' vind u gebouwen, die zeer de moeite waard zijn om voortdurend opgemerkt te blijven! om historische, architectonische, milieuvriendelijk en vooral mensvriendelijke redenen.
deze gebouwen staan bij elkaar. klik op het plaatje links....
makecover building solutions
mooie én efficiënte restyling/renovatie oplossingen en......
besparen met zonwerende folies van 3M-window film authorised dealer!
virusfilters, luchtreingingssystemen, hulpmiddelen tegen corona, enzovoort
voor ipresentatie klik op foto....
'opgeruimd staat netjes' versie 22
ex(it) cv en gasaansluiting!

door leo hooijmans, mede mogelijk door bureau galileo
gebouwen met smaak!
in deze 'sub-rubriek' vind u gebouwen, die beschreven zijn in SMAAK. een magazine van de rijksgebouwendienst.
SMAAK staat voor Stedebouw, Monumentenzorg, Architectuurbeleid, Architectuur en Kunst.

opruimen versie 15
neufert in zakformaat!


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
desso bv - airmaster*
voor een beter binnenmilieu

voor ipresentatie klik op plaatje.....
het vierkantemeter-spel (m2)

door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online
over breeam bij eestairs

vertaald van .pdf naar .html door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door de facilitaire vakbeurs online
over brandbeveiligingsconcepten

door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online
werkplekwijzer

door center for people and buildings
mede mogelijk gemaakt door vrom-rijksgebouwendienst
de juist ingerichte werkplek
sleutel tot minder kosten op kantoor


informatie van buero-forum.de
vertaald naar .html door leo hooijmans
desso bv - soundmaster*
voor een nog betere geluidsreductie en akoestiek!

voor ipresentatie klik op plaatje.....
beurs je wel, of beurs je niet?
over orgatec en interieur


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online
de vrijheid van morgen
voor architect cees dam geldt:
een dag niet gewerkt, is een dag niet geleefd.
een video-documentaire van avro close up via uitzending gemist
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
herijking van m2
slim omgaan met vierkante meters

uit special van tu-delft - facility management & vastgoed
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online
veiligheid door samenwerken

door ccv - centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online
infoblad ervaringen met energie-prestatiecontracten voor kantoren
een publicatie van de rijksoverheid
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online
duurzame kneepjes in de scherf

uit dak+bouw 2012, html-vertaling leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
elk kantoor kan energie besparen

uit facilitair! - magazine van facilicom services group
mede mogelijk gemaakt door de facilitaire vakbeurs online
project xx
een gebouw als prototype van een nieuw milieuconcept

auteurs hans klomp en jouke post
vertaald naar .html door leo hooijmans
van besouw tapijt bv
is niet van gisteren


voor ipresentatie klik op plaatje.....
van nelle's fabrieken
bureau brinkman en van der vlugt 1925-1931

auteur ir. j.j.h.m. molenaar (boekje uit 1985)
vertaald naar .html door leo hooijmans
 
 
door leo hooijmans redacteur+mva
mede mogelijk gemaakt door dé facilitaire vakbeurs online
facilitaire vakbeurs online
nog nooit was sponsoring zó doelgericht (365/24)
voor ipresentatie klik op plaatje.....
facilitaire vakbeurs online
nog nooit was doelgericht zoeken zó makkelijk
voor webpagina klik op plaatje.....
(2012-01)
facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 22 juli 2021

het laatst gewijzigd op 27-09-2021  
voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)