facilitaire productinformatie

climarad - een binnenklimaat dat werkt
productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie


voor webinformatie klik op logo.....


ClimaRad decentrale ventilatie......


ipresentatie mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
De ClimaRad Comfort Solution meet en regelt het binnenklimaat per ruimte, zonder dat uw medewerkers hier iets voor hoeven te doen”
Jacco Rijnvis Commercieel Manager regio West (foto ClimaRad)

Een binnenklimaat dat werkt!
Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie

Ventileren op maat

Goede ventilatie in uw kantoorpand is essentieel voor een prettig werkklimaat. De verschillende ruimtes waarin uw medewerkers werken, hebben allen een andere mate van ventilatie nodig. Bij een slechte binnenluchtkwaliteit is de kans op gezondheidsproblemen groter.

Als werkgever dient u een gezond binnenklimaat te creëren. Dit draagt bij aan de productiviteit van uw medewerkers, het concentratievermogen en het algehele gevoel van welbehagen. Tegenwoordig worden kantoorpanden steeds beter geïsoleerd en kierdicht gebouwd of gerenoveerd. Dat is winst voor u en uw medewerkers. Echter, voor een goede binnenluchtkwaliteit bent u afhankelijk van het goed functioneren van uw ventilatiesysteem. Goede ventilatie zorgt immers voor een comfortabele werkomgeving met een gezond klimaat. ClimaRad heeft speciaal voor de ventilatie van kantoorpanden een oplossing ontwikkeld, waarbij het binnenklimaat op individueel niveau optimaal geregeld wordt. Decentrale ventilatie, lage onderhoudskosten en hoog comfort maken ClimaRad tot de ideale oplossing die breed toepasbaar is in de markt. Omdat de oplossing ook nog eens toegespitst is op de individuele werknemersbehoefte, zorgt het voor tevreden werknemers.


De 5 voordelen van ClimaRad Werken:
1 Per ruimte individueel regelbaar
2 Energiebesparing en een gezond binnenklimaat
3 Eenvoudig te installeren (plug & play)
4 Besparing bouwvolume
5 Hoog comfort: geen tocht en buitengeluid


De ClimaRad Solution voor Werken


Maak kennis met ClimaRad
Bij de keuze voor een ventilatie-oplossing is het belangrijk om samen te kijken naar de wensen vanuit de organisatie en naar de wensen van individuele werknemers. Zo willen werknemers vooral een comfortabele werkplek, die afgestemd is op de aard van hun werkzaamheden. Organisaties zijn meer gericht op technische aspecten, investerings- en onderhoudskosten. Het besparen op energiekosten en het voldoen aan energieprestatieafspraken* vanuit de overheid spelen ook mee. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Maak kennis met ClimaRad en vraag vooral naar de mogelijkheden voor uw eigen specifieke situatie.
* Lees op onze website meer over wet- en regelgeving voor ventileren.

ClimaRad heeft speciaal voor kantoren en gebouwen waar veel werknemers gehuisvest zijn een ventilatie-oplossing ontwikkeld: de ClimaRad Comfort Solution. Door middel van decentrale ventilatie* wordt in elk vertrek een gezond en comfortabel binnenklimaat gecreëerd voor al uw werknemers. Doordat de ventilatie en verwarming per vertrek te bedienen is, kunt u het klimaat afstemmen op ieders wensen.
* Met een decentraal ventilatiesysteem wordt het binnenklimaat per vertrek geregeld.
Lees meer over decentraal ventileren op onze website.

ClimaRad Comfort Solution
De ClimaRad Comfort Solution zorgt voor een prettig en gezond binnenklimaat, waarbij in elk vertrek de energie maximaal wordt bespaard. Per vertrek zorgt een warmteterugwinning-unit (WTW) van ClimaRad voor de toe- en afvoer van ventilatielucht. De ClimaRad staat voor een energiezuinige manier van ventileren zonder dat de gebruikers last hebben van buitengeluid. In tegenstelling tot de natuurlijke manier van ventileren, verwarmt de ClimaRad de lucht die wordt toegevoerd.

Voordelen van de Comfort Solution
De ClimaRad Comfort Solution zorgt ervoor dat ventilatie rechtstreeks via de gevel plaatsvindt. Hierdoor zijn complexe luchtkanalen overbodig. De ingebouwde sensoren van de ClimaRad WTW-toestellen meten automatisch op basis van CO2, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur. Het systeem weet op die manier hoeveel frisse lucht er toegevoerd en verwarmd moet worden.

Goed om te weten!
De verschillende producten van de ClimaRad Comfort Solution communiceren draadloos met elkaar.

Traditionele oplossing

ClimaRad oplossing


Minder bouwkosten met de ClimaRad Comfort Solution

Een groot voordeel van de ClimaRad Comfort Solution is de ruimtebesparing die het oplevert in bouwprojecten. Vooral schachten kunnen kleiner worden uitgevoerd. Immers, kanalen zijn bij deze oplossing niet nodig en een centrale luchtbehandelingskast komt compleet te vervallen. Dit leidt tot een lagere verdiepingshoogte. Gebouwen kunnen hierdoor qua bruto gebouwinhoud tot wel 9% kleiner worden gebouwd, terwijl de netto gebruiksoppervlakte gelijk blijft

In de bestaande bouw zijn grootschalige aanpassingen aan bouwkundige constructies overbodig wanneer u voor de ClimaRad Comfort Solution kiest. Doordat een groot deel van de interne technische infrastructuur overbodig is, kunt u kostenefficiënt bouwen en exploiteren.
LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??
“ Twee vliegen in één klap: een gezond binnenklimaat én energiebesparing!”
Chris van Beest - Directeur Bokhorst Installatietechniek

Kantoor Torenhove te Delft
Veel kantorenflats zijn gebouwd volgens de destijds geldende standaard voor het binnenklimaat, maar het is belangrijk te voldoen aan de maatstaven van nu. Het is moeilijk een luchtkanalenstelsel aan te leggen in een bestaand gebouw waar nauwelijks plafondhoogte beschikbaar is. Daarom heeft de opdrachtgever van dit project gekozen voor een passende oplossing: de ClimaRad Comfort Solution. Doordat lucht rechtstreeks wordt toe- en afgevoerd via de gevel, zijn er geen extra kanalen nodig.


De ClimaRad Comfort Solution is de juiste oplossing wanneer ventilatie per vertrek gewenst is.”
Ing. Mark Bakker - adviseur gebouwgebonden installaties bij KEI-Advies BV

Politiebureau te Katwijk
Het politiebureau in Katwijk is een bestaand gebouw uit de jaren 80. Het is een pand met zware constructies waar de afgelopen jaren weinig aandacht is besteed aan ventilatie. Dit voormalige hoofdbureau heeft een grondige modernisering ondergaan en dient nu als teambureau. Er is een nieuwe indeling van kantoren gerealiseerd waarbij de opdrachtgever streefde naar een ventilatie-oplossing per vertrek. Bij de renovatie stonden comfort en duurzame installaties voorop. Ook de vrije indeelbaarheid van de ruimten speelden een belangrijke rol in dit project.

Onze oplossing
Per verdieping zijn alle vertrekken voorzien van de ClimaRad Comfort Solution. Achter de plafondpanelen is koeling aangebracht, speciaal voor de omstandigheden in de zomer. Er kan nu geventileerd worden naar de behoefte van de gebruiker. En mocht in de toekomst een andere indeling van de ruimten gewenst zijn, dan past het systeem zich daar moeiteloos op aan.

“ Wij gaan ClimaRad in de toekomst vaker toepassen in onze projecten, waar comfort en flexibiliteit voorop staan.”
Teunis Vonk en Robert Landstra - VNL Architecten

Gezondheidscentrum De Hertog te Franeker
In opdracht van woningcorporatie Accolade is het gezondheidscentrum De Hertog in Franeker in juli 2014 tot stand gekomen. Het gezondheidscentrum is in feite een verzamelgebouw voor huisartsen, een apotheek, consultatiebureau, verloskundigen-, fysiotherapie en een paraflexpraktijk. Ook is er ruimte gecreëerd voor maatschappelijk werk, thuiszorg, vergaderingen en het regiokantoor van de Veiligheidsregio Fryslân. Duurzaamheid is een belangrijk aspect van dit project. Het gezondheidscentrum ligt op een zichtlocatie en past binnen het totaalbeeld van de Hertog van Saxenlaan, waarbij de focus ligt op de architectuur uit de jaren 30 en 70. Bij het ontwerpen van het pand is rekening gehouden met veel daglicht, zonder dat dit nadelig is voor het binnenklimaat.

Onze oplossing
Bij dit project hebben we in alle vertrekken de ClimaRad Comfort Solution geïnstalleerd. De ruimtes in het gezondheidscentrum hebben elk een andere functie, waarbij ook de temperatuur per vertrek verschilt. ClimaRad verwarmt en ventileert per vertrek en er is gebruik gemaakt van zwaardere radiatoren. Daarnaast beschikt het pand over een VBI klimaatvloer die perfect te combineren is met een decentraal systeem, aangezien er nauwelijks ventilatiekanalen aan de vloer mogen worden geplaatst.

Contact en productadvies op maat
Wilt u weten welke oplossing voor uw situatie het meest geschikt is?
Wij adviseren u graag.
Voor meer informatie klik op onderstaand plaatje in het blauwe kader.


climarad - een binnenklimaat dat werkt
productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie


voor webinformatie klik op logo.....
(1611/1803-01)

top pagina   top pagina

Bezoekers keken naar de volgende links in ons kennisplatform:


gezonde gebouwen werken beter


uit facilitair ! - magazine van facilicom services group
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
lucht

door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door s&pm facility

wat is preventie?

arbo, bedrijfsveiligheid en preventie, een filmpje van inpreventie.
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
branddetectie &
ontruimingsalarmering


door margarethe kobes en kees van toer
mede mogelijk gemaakt door saval bv
arbowet -
twee praktijkvoorbeelden


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online

het vierkantemeter-spel (m2)


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
licht

door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

vastgoed trends
vanuit de optiek van de gebruiker


uit 't archief van joseph elburg, html-vertaling leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online
ruimte-akoestiek


door incatro/artpanel
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online

infoblad ervaringen met energie-
prestatiecontracten voor kantoren

een publicatie van de rijksoverheid
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online

geluid


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door bureau galileo


Tags: ventileren, ventilatie, raamventilatie, vochtige lucht, buitenlucht, badkamerlucht, toiletlucht, licht, geluid, warmte, warmtepompen, verwarming, koeling, airconditioning, CO2,

top pagina   top pagina

DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.


ipresentatie mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

facilitaire vakbeurs online
nog nooit wat adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor presentatie klik op plaatje.....
facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 26 september 2016
het laatst gewijzigd op 13-07-2018

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)