facilitaire productinformatie

boon edam nederland bv
entreeoplossingen - draai- en beveiligingsdeuren


voor webinformatie klik op plaatje.....Boon Edam entreeoplossingen


mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
(Foto Boon Edam)

Inleiding en nieuws van 17 november 2016

Inleiding en nieuws van 17 november 2016
Onze gebouwen veranderen
Geschiedenis
Duurzaam bouwen voor een duurzame wereld
Beveiliging, veiligheid & toegankelijkheid
Service van concept tot onderhoud
Vol verwachting naar de toekomst
Een draaideur als vluchtweg. Hoe zit dat eigenlijk?
Documenten voor het kiezen van een juiste entreeoplossing
Informatie website van Boon Edam
Waar kijken bezoekers nog meer naar:
top pagina   index


Edam, Nederland, 17 november 2016
Boon Edam heeft per 10 november een extra en compleet vernieuwd bedrijfspand in Edam in gebruik genomen. De investering in het nieuw pand is een gevolg van de sterke omzetgroei, toename van het aantal dochter-ondernemingen en de daarbij behorende groei van het aantal medewerkers. Het nieuwe pand biedt onderdak aan de Nederlandse verkoop- en service-organisatie en zorgt ervoor dat verdere groei van het bedrijf mogelijk is.

Nieuwe pand op ideale locatie
Er is gekozen voor het pand aan de Nijverheidstraat, waar voorheen Bose BV gevestigd was. Een ideale locatie om alle Nederlandse Boon Edam ondernemingen op loopafstand bij elkaar te houden in Edam. Het pand bestaat uit 1.600 m² kantoorruimte, 1.000 m² productiehal/magazijn en biedt ruimte aan de 120 medewerkers van de Nederlandse verkooponderneming. Momenteel werken er ruim 400 medewerkers bij de Boon Edam bedrijven in Edam, zij houden zich onder andere bezig met de verkoop, service, productie en coating van de toegangsproducten. Tevens vindt vanuit Edam de Internationale aansturing van distributeurs in meer dan 50 landen en ruim 20 dochterondernemingen in Azië, Europa en Amerika plaats.


Uitgebreide verbouwing
Voordat de medewerkers van Boon Edam Nederland hun nieuwe huisvesting konden betrekken, is er grondig verbouwd. De gevel, het interieur en productiehal/magazijn zijn compleet gestript en getransformeerd in een moderne werkomgeving met hedendaagse elementen en technische innovaties. De uitstraling van het pand is afgestemd op de identiteit van Boon Edam. Aan de buitenzijde geeft de nieuwe gevelbeplating het gebouw een strakke en robuuste uitstraling. Projectinrichter Ahrend is er in geslaagd om een aantal ‘DNA-kenmerken’, zoals fris en transparant, in het interieur te verwerken.

De werkplekken zijn open en modern, met flair in de details. In de spreekkamers en ontmoetingsplekken zal het technische DNA van Boon Edam zichtbaar worden door het gebruik van stoere elementen gecombineerd met design. Tot slot wordt de innovativiteit van Boon Edam verwerkt in slimme meubels.


Officiële opening
Op 10 november 2016 werd het nieuwe Nederlandse verkoopkantoor officieel geopend voor de 120 medewerkers. Nadat Pino Maglio, Managing Director, en Niels Huber, CEO van Koninklijke Boon Edam International, een speech hadden gegeven, was het officiële moment aangebroken om het lint voor de entree van het pand door te knippen. Dit werd gedaan door Erik Huber, de vader van Niels. Vervolgens werd er door iedereen geproost op deze mooie stap in de verdere groei van Boon Edam en was er een uitgebreid buffet in het nieuwe bedrijfsrestaurant.

Na het buffet weer hard aan het werk, natuurlijk!
Medewerkers van Boon Edam zetten zich dagelijks in voor de productie en voorlichting, natuurlijk. Dat blijkt uit onderstaande informatie uit de algemene bedrijfspresentatie; de vluchtwegeisen waaraan een goede draaideur moet voldoen, door Jeannette Lensen samengesteld, en de 'white papers' (informatiebladen) die u kunt ophalen via de website van Boon Edam.

top pagina   index


Onze steden veranderen.
Onze manieren van werken veranderen.
Onze gebouwen veranderen.


Het Entreegebied als Mobility Hotspot
In een entreegebied laten mensen de buitenwereld achter zich en worden ze ondergedompeld in uw wereld. Wij zien het entreegebied als mobility hotspot waar bezoekers elkaar kruisen en de weg naar hun bestemming vinden.

Koninklijke Boon Edam is een full-service partner voor entreeoplossingen binnen een mobility hotspot en binnen een gebouw. Wij bieden ongeëvenaarde expertise, klantspecieke service en een zéér compleet aanbod entreeoplossingen.

De entree tot een gebouw is de metafoor voor de bestemming van een bezoeker geworden: de entree van een ziekenhuis is de eerste stap naar herstel en gezondheid; de entree van het gebouw waar u werkt een toegang tot persoonlijke voldoening; de luchthaventerminal het opstapje naar ontspanning en rust op vakantie; het atrium van een winkelcentrum de toegang naar vertier en een nieuwe outfit.

Visie
Met de toename van de wereldwijde mobiliteit en dynamische werkomgevingen is er een groeiende vraag naar intelligente, beveiligde en tegelijkertijd gastvrije entreeoplossingen in – zoals wij dat noemen - ‘mobility hotspots’.

Missie
Gebaseerd op onze jarenlange ervaring, is het onze missie om de beste, meest innovatieve en effectieve entreeoplossingen ter wereld te maken voor onze klanten en hun klanten door middel van een maatwerk aanpak.

Vlnr.: Burj Khalifa, Dubai Emiraten; The Shard, Londen GB;
Rembrandtoren, Amsterdam NL; International Commerce Centre, Hong Kong

Focus op onze Klanten
Wij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van entreeoplossingen. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Nederland en met 140 jaar ervaring hebben we een ongeëvenaarde expertise in het beheersen van passantenstromen in kantoren, luchthavens, gezondheidscentra, hotels en alle andere denkbare gebouwen. Wij richten ons op het bieden van een optimale ‘Boon Edam ervaring’ aan onze klanten en hun klanten. Door uitstekende samenwerking met u, onze klant, bepalen we de vereisten voor de mobility hotspots in uw gebouw en ontwikkelen wij voor u een maatwerkoplossing op drie terreinen: duurzaamheid, beveiliging en service.

Wereldwijd Aanwezig
Dankzij ons wereldwijde distributienetwerk kunnen we de ‘Boon Edam ervaring’ overal en altijd aanbieden. Met onze productiefaciliteiten in Nederland, China en de Verenigde Staten kunnen we zo dicht mogelijk bij onze markten produceren en houden we de transportroutes zo kort mogelijk. Een wereldwijd netwerk van 20 dochterbedrijven in Europa, Azië, Amerika en exclusieve distributeurs in ruim 55 andere landen combineren de wereldwijde expertise van Boon Edam met gespecialiseerde kennis van onze lokale markten.top pagina   index


Geschiedenis
Koninklijke Boon Edam is in 1873 begonnen als timmerbedrijf in Amsterdam en produceerde in 1903 de eerste draaideur. In de beginjaren vormden de timmeractiviteiten de hoofdactiviteit en ook toen al hechtten we veel waarde aan het luisteren naar en samenwerken met klanten om maatwerkoplossingen te bieden.

In de jaren 40 floreerde Boon Edam en was het bedrijf in handen van de zoon van de oprichter. Toen de 3e generatie Boon het familiebedrijf niet wilde voortzetten, werd het overgenomen door de familie Huber. Onder deze familie verhuisde Boon naar Edam, ten noordoosten van Amsterdam, werd de naam veranderd in Boon Edam en werd er een wereldwijd distributienetwerk opgezet.

In de 21e eeuw zijn wij nog steeds een familiebedrijf en staat de 3e generatie Huber aan het roer. Meer dan ooit is onze bedrijfscultuur gericht op de wensen en eisen van onze klanten. In 2003 bekroonde koningin Beatrix onze gedrevenheid en toewijding met de Koninklijke status, waardoor we ons sindsdien Koninklijke Boon Edam mogen noemen.top pagina   index

Duurzaam bouwen voor een duurzame wereldDuurzaamheid
Bij Boon Edam zijn we uitermate trots op wat we de afgelopen 140 jaar hebben bereikt en hebben we een sterke focus op de toekomst. Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame toekomst en het behoud van de aarde voor toekomstige generaties. Onze entreeoplossingen helpen ons hieraan een bijdrage te kunnen leveren. Maar we kijken ook continu verder, bijvoorbeeld naar ons productieproces waar we zo veel mogelijk gerecyclede of recyclebare materialen gebruiken, bewerkingen met een minimale impact voor het milieu toepassen en afvalmaterialen zo veel mogelijk scheiden en recyclen. Zo waren wij één van de eerste fabrikanten ter wereld die een nieuwe en milieuvriendelijke techniek voor de voorbehandeling van aluminium op het poedercoaten toepasten. Ook beschikken we over uitgebreide informatie over de ecologische voetafdruk van onze producten; informatie die bijv. kan worden gebruikt voor LEED-certificeringsprocessen.

Verantwoordelijkheid
Om de aarde voor de komende generaties te beschermen, moeten we de manier waarop we onze samenleving hebben ingericht onder de loep nemen. Traditionele gebouwen en bouwmethodes hebben een grote ecologische voetafdruk en een enorme impact op het milieu. Als familiebedrijf vinden we het belangrijk dat onze kinderen en hun kinderen de kans krijgen onze werkzaamheden voort te zetten. We zijn er trots op de wereldwijde marktleider te zijn van de milieuvriendelijkste entreeoplossing die er is: de draaideur. Maar deze positie geeft ons ook de verantwoordelijkheid om onze duurzaamheidsinitiatieven verder uit te bouwen.

Waar mogelijk maken wij gebruik van gerecyclede of recyclebare materialen bij de productie van onze entreeoplossingen. Wij proberen bewerkingen met een minimale impact op het milieu toe te passen en alle afval- en restmaterialen worden ingezameld en gerecycled of op de milieuvriendelijkste manier verwerkt.

Groene Voorbehandelingstechniek
In 2011 introduceerden we als één van de eerste fabrikanten ter wereld een nieuwe en milieuvriendelijke techniek op basis van zirkonium voor de voorbehandeling van aluminium op poedercoaten. Dit proces resulteert in dezelfde hoge kwaliteit van onze coatings, maar met veel minder impact op het milieu. Het restproduct kan, na een standaard pH-test, zonder schadelijke effecten op het milieu direct door het riool worden gespoeld.


Gebouwspecifieke Analyses
Onze ervaring in milieuvriendelijke entreeoplossingen maakt ons ook tot een uitstekende partner voor bedrijven die de duurzaamheid van hun gebouwen willen vergroten. Wij kunnen nauwkeurige informatie leveren over de recyclemogelijkheden van onze draaideuren en toegangsbeveiligingsoplossingen. Deze informatie kan worden gebruikt voor certificering van een gebouw volgens milieustandaarden als LEED of BREEAM. Onze wetenschappelijk ontwikkelde calculatiesoftware voor energiebesparing kan bovendien de milieuvoordelen van een draaideur vergeleken met traditionele schuif- en klapdeuren berekenen. Met behulp van relevante gebouwinformatie en lokale weersinformatie van erkende weerstations maakt het programma een nauwkeurige berekening voor uw specifieke situatie.

Duurzaam Gebouwontwerp
Het ontwerp van een gebouw is sterk van invloed op het energieverbruik en daarmee op de Total Cost of Ownership (TCO of eigendomskosten). In warmere klimaten kunnen heuvels, bomen of andere gebouwen zorgen voor schaduw die voorkomt dat de zon continu op de ramen van het gebouw brandt. In koudere klimaten kunnen op het zuiden gerichte ramen elke zonnestraal opvangen en zo de ultieme warmtebron vormen om de mensen achter de ramen te verwarmen. Bovendien kan een donker dak tot wel 39°C warmer worden dan een licht dak. Een deel van die warmte wordt vervolgens overgedragen naar de ruimte direct onder het dak. Deze eenvoudige overwegingen kunnen helpen de energie te beperken die nodig is om de lucht in een gebouw te conditioneren. Zodra er een comfortabel klimaat is bereikt, gaat veel van die lucht echter weer verloren aan de buitenwereld. Maar liefst 20-50% van de lucht in een goed geïsoleerd gebouw gaat verloren via ramen en deuren. Verwarmings- of koelsystemen moeten daarom continu ingeschakeld zijn om een stabiele temperatuur te handhaven. Vooral deuren vormen elke keer dat een bezoeker het gebouw betreedt of verlaat een gat in de gevel, waarbij grote hoeveelheden geconditioneerde lucht ontsnappen. Draaideuren zorgen ervoor dat er acht keer minder lucht verloren gaat dan bij een conventionele klap- of schuifdeur.


Draaideuren
De draaideur werd aan het einde van de negentiende eeuw uitgevonden om sneeuw, wind of regen buiten te houden. Bijkomende voordelen, die in het originele patent van Theophilus van Kannel werden genoemd, waren dat de deur niet meer open kon waaien door de wind en dat straatgeluiden en nare luchtjes buiten werden gehouden. Destijds was duurzaamheid nog lang niet zo belangrijk als nu en Theophilus van Kannel besefte nog niet welke impact zijn uitvinding zou hebben op de ecologische voetafdruk van gebouwen.

Het ‘altijd open, altijd gesloten’-principe van een draaideur is eenvoudig: dankzij de deurvleugels van de draaideur krijgen bezoekers toegang tot het gebouw, terwijl de afsluiting nooit wordt onderbroken. Aangezien de koude of warme buitenlucht niet naar binnen kan stromen om uit te wisselen met de verwarmde of gekoelde binnenlucht, kan er energie voor het verwarmen of koelen van lucht worden bespaard. Hierdoor kan de ecologische voetafdruk van een gebouw aanzienlijk afnemen.top pagina   index


Beveiliging, Veiligheid ToegankelijkheidBeveiliging
Als mobility hotspot fungeert een entree niet alleen als toegangs- en vertrekpunt voor bezoekers. Het is ook de belangrijkste locatie waar verschillende groepen mensen worden beheerd en, indien nodig, gescheiden. Mensen passeren dit punt de hele dag door, waarbij sommigen toegang tot alle delen van het gebouw nodig hebben en anderen slechts een beperkt deel. Zowel de beveiliging van de gevoelige delen van een gebouw als de persoonlijke veiligheid van de bezoekers moeten gegarandeerd worden.


De Passantenstromen in een Gebouw Beheren

In het bedrijfsleven is de traditionele werkdag van 9 tot 5 vervangen door een cultuur van 24 uur per dag, 7 dagen per week. Deze werkomstandigheden maken het lastig om bij te houden wie, waar en wanneer in het gebouw is, ook al is deze informatie van cruciaal belang, bijv. in geval van nood.
Beveiligingsdeuren en -sluizen, speed gate doorloopsluizen, drie-armige draaikruizen en toegangshekjes kunnen allemaal geactiveerd worden na autorisatie van een toegangscontrolesysteem. Dit is noodzakelijk om toegang te krijgen tot bepaalde gebieden in een gebouw. De uitgelezen informatie van elke beveiligde entreeoplossing in een gebouw kan worden opgeslagen en geanalyseerd om exact te bepalen wie er in het gebouw is en waar deze personen zich bevinden.
Wanneer deze informatie gedurende langere perioden wordt verzameld, kan deze worden gebruikt om te inventariseren welke gebieden van een gebouw het meest worden gebruikt en wat de meest gebruikte route naar deze gebieden is. Met deze informatie kunnen specifieke service- en onderhoudsplannen worden opgesteld en kunnen gerichte verbeteringen aan ruimtes en gebouwen worden gepland.top pagina   index

Service van concept tot onderhoudDienstverlening en Service
Dankzij 140 jaar ervaring hebben we veel geleerd over de aspecten die een mobility hotspot tot een succes maken. Wij delen deze kennis graag met onze klanten via persoonlijke dienstverlening: van de eerste conceptfase van een gebouw tot en met de installatie én de service- en onderhoudswerkzaamheden na afloop.

De Perfecte Toegang Ontwerpen
Of u nu op zoek bent naar informatie over lokale bouwvoorschriften, veiligheidsrichtlijnen of toegankelijkheidsvereisten, wij bieden u altijd onze uitgebreide kennis en advies. Met een wereldwijd netwerk van dochters en distributeurs, zijn we bekend met de kleinste details van lokale regels en voorschriften en kunnen we helpen waarborgen dat de toegang van een gebouw hieraan voldoet.

Wij kunnen ook hulp bieden tijdens het ontwerpproces. Wij beschikken over CAD-tekeningen en bestekteksten van al onze entreeoplossingen en zijn bovendien de eerste producent van draaideuren die Revit-modellen van draaideuren realiseerden en beschikbaar stelden voor BIM-toepassingen.


Uitstekend Opgeleide Medewerkers
Met de interne trainingsprogramma’s van onze Boon Edam University bieden wij onze medewerkers uitgebreide trainingen op alle facetten van de bedrijfsvoering. Onze installatie- en onderhoudsmedewerkers volgen regelmatig trainingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en entreeoplossingen. Daarom kunnen zij de meest onverwachte problemen onmiddellijk oplossen en waarborgen zij dat projecten met minimale overlast worden afgerond.
top pagina   index


We zijn bijzonder trots op onze geschiedenis en kijken vol
verwachting uit naar de toekomst!


De Raad van Bestuur van Koninklijke Boon Edam International B.V. vlnr:

Niels Huber Eigenaar en Chief Executive Officer
Lourens Beijer Chief Commercial Officer
Mark Dingerdis Chief Technical Officer
Graham Mabb Chief Financial Officer
top pagina   index

Een draaideur als vluchtweg. Hoe zit dat eigenlijk?


In de praktijk merken wij regelmatig dat ontwerpende partijen niet genoeg weten over de eisen waaraan een (automatische) draaideur moet voldoen als deze wordt toegepast als vluchtweg in een gebouw. Wij krijgen wisselende reacties wanneer ontwerpideeën moeten worden aangepast vanwege de vluchtwegmogelijkheden. Toch moet iedere nieuwe installatie voldoen aan het Bouwbesluit en de richtlijnen van de NEN EN 16005 norm voor gebruiksveiligheid van automatische schuif- en draaideuren. Veiligheid van de gebruiker staat voorop, maar wij helpen altijd met de juiste oplossing die ook voldoet aan de esthetische wensen. Maar aan welke eisen moet een draaideur als vluchtweg dan precies voldoen?

Vanaf april 2013 is de EN 16005 als Europese norm in werking getreden, de veiligheid van personen bij het gebruik van automatische deuren staat hierin centraal. Automatische voetgangers deuren, zoals draaideuren, schuifdeuren en carrouseldeuren dienen te voldoen aan deze norm.

NEN EN 16005 Eisen op een Rij
Bij de keuze van een toegangsproduct is het belangrijk om rekening te houden met de vluchtwegmogelijkheden. Een draaideur met omklapbaar (collapsible) deurenstel en een diameter van minimaal 2200 mm mag als vluchtweg worden gebruikt.

Verdere belangrijke voorschriften uit de NEN EN 16005 norm met betrekking tot draaideuren zijn:
Er dient een vluchtweg gecreëerd te kunnen worden vanuit iedere positie van de deurvleugels.
Indien er sprake is van een ontgrendelingsfunctie, dient deze bij spanningswegval, brandalarm of indrukken van de noodknop vrijgegeven te worden zodat de deurvleugels omgeklapt kunnen worden.
De omklapkracht van het deurenstel mag maximaal 220N zijn.

Mogelijke standen omklapbaar (collapsible) deurenstel bij een vluchtwegsituatie
links: 3-vleugelige Tourniket - Rechts: 4-vleugelige Tourniket. (plaatje van Boon Edam)

Vluchtbreedte
Ook het Bouwbesluit 2012 ziet toe op vluchtroutes in gebouwen. De belangrijkste eis van deze wetgeving is de minimum vluchtbreedte van een doorgang: 60 cm voor een door compartimentering beschermde vluchtroute, en 85 cm voor overige vluchtroutes. Wanneer deze deur ook toegankelijk moet zijn voor rolstoelgebruikers is de minimumbreedte altijd gesteld op 85 cm.

Meer weten?
Meer weten over het combineren van vluchtwegvereisten met uw esthetische wensen? Neem dan contact met mij op via 0299 38 0933 of stuur een e-mail naar
Jeannette Lenssen-Kwantes klik hier.....
Adviseur Architecten bij Boon Edam Nederland B.V.

U kunt zelf meer informatie opvragen via de website van Boon Edam.
Hieronder staan een paar links naar documenten voor het kiezen van de juiste entreeoplossing. Veel plezier en succes gewenst!top pagina   index

Documenten voor het kiezen van een juiste entreeoplossing

Aan welke eisen moet een entree voldoen?


Tussen het eerste ontwerp van een entreeoplossing en realisatie daarvan moet vaak nog een flinke weg bewandeld worden. Zijn de esthetische wensen wel te combineren met de doorloopcapaciteit? En voldoet de entree aan het gewenste veiligheidsniveau? Op allerlei gebieden worden eisen gesteld aan een entree. De eisen zijn sterk afhankelijk van de functie van het gebouw en de entree, en van de wensen van de gebouweigenaar of architect.
Klik op bovenstaande foto voor het aanvragen van de 'white paper'.


Wat wordt het visitekaartje van uw gebouw?Hierin leest u o.a.: zijn de esthetische wensen haalbaar voor een entreeoplossing die ook als vluchtweg moet fungeren, de voor- en nadelen van diverse entreeoplossingen en welke entreeoplossing het best past bij de gewenste situatie.
Klik op bovenstaande foto voor het aanvragen van de 'white paper'.In 7 stappen op weg naar de meest geschikte entreeoplossing!


In deze handleiding vindt u een aantal punten die van invloed zijn op de uiteindelijke keuze voor een toegangsproduct, waardoor u tot een weloverwogen beslissing kunt komen.
Klik op bovenstaande foto voor het aanvragen van de 'white paper'.


Voor meer informatie klik op onderstaand plaatje in het blauwe kader.


boon edam nederland bv
entreeoplossingen - draai- en beveiligingsdeuren


voor webinformatie klik op plaatje.....
(0908/1712-01)
LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??

top pagina   index

Bezoekers keken naar de volgende links in ons kennisplatform:

licht

door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

de juist ingerichte werkplek
sleutel tot minder kosten op kantoor


informatie van buero-forum.de
vertaald naar .html door leo hooijmans
lucht

door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door bureau galileo

geluid


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door bureau galileo
tesla test-toertocht
een toertocht in optima forma!
maak kennis met elektrisch rijden vanuit noordwijk
zoef rond in de bollenstreek, leiden, den haag en haarlem

voor ipresentatie klik op plaatje.....

handleiding duurzaam inkopen

opgesteld in opdracht van
het ministerie van infrastructuur en milieu
omgezet naar .html door facilitaire aanbieders online

minder energieverbruik door hnw
(het nieuwe werken)


uit dak+bouw 2012, html-vertaling leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online

over verlichting & nen-norm 12464-1

door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door de facilitaire vakbeurs online

het vierkantemeter-spel (m2)


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
een en al oor
een helder verhaal over oren en goed blijven horen


door beter horen & de nationale hoorstichting
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online


Tags: draaideuren, tourniquets, toernikets, entreedeur, visitekaartje voor gebouw, bouw, renovatie, onderhoud, vluchtdeur, vluchtweg, tochtwering, geluidwering.

top pagina   index

DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.


mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

facilitaire vakbeurs online
nog nooit wat adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor presentatie klik op plaatje.....
facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 7 december 2016
het laatst gewijzigd op 14-12-2017

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)