facilitaire productinformatie

vanlien abb
noodverlichting voor kantoren, scholen/universiteiten, openbare ruimtes, gemeentehuizen, overheidsgebouwen, industrie, parkeergarages, horeca/hotels, winkels/winkelcentra, ziekenhuizen, theaters & stadions.
voor webinformatie klik op plaatje.....

VanLien voor elke bouwfase


mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
(foto VanLien)
Voorsprong in veiligheid

VanLien nieuws van december 2016
Vertrouwd VanLien
VanLien voor elke bouwfase
Waarom VanLien?
VanLien voor iedere omgeving
VanLien in 's werelds meest duurzame gebouw
Handige tools op www.vanlien.nl
Colofon
Informatie website van VanLien
Waar kijken bezoekers nog meer naar:


top pagina   index


VanLien nieuws van december 2016
Vernieuwd pictogramkaartje op creditcard-formaat is gereed.

Op de voorzijde staan de pictogrammen vluchtroute-aanduiding conform NEN 3011. Op de achterzijde vind je een checklist met 12 controlevragen over vluchtrouteverlichting en -aanduiding in gebouwen. Handig om bij je te hebben als professional in noodverlichting.
U kunt het kaartje downloaden via de VanLien website.

Lees meer over VanLien in onderstaande iPresentatie!

top pagina   index

Vertrouwd VanLien
Voor elke bouwfase zekerheid, duidelijkheid en gemakWerken met VanLien betekent vertrouwen op kwaliteit. Dat begrijpen wij als geen ander. In veiligheidsoplossingen en ons dagelijks contact. Daar maken we verschil. Meedenken en oplossen zodat VanLien voor u en uw klanten: zekerheid, duidelijkheid en gemak bewijst. Oplossingen die u simpelweg voorsprong geven.
Daarom blijft VanLien een krachtig merk waarop wij, vanaf 1 juli 2016 onder de ABB-vlag, graag met u verder aan bouwen.

Wat bindt ABB en VanLien?
ABB en VanLien lijken meer op elkaar dan u zo op het eerste gezicht zou zeggen. ABB is bekend als wereldleider in energie en automatisering. Voor VanLien geldt dit op het gebied van noodverlichting. VanLien Noodverlichting is een begrip in de bouwwereld en voorziet haar trouwe klanten reeds meer dan 60 jaar in betrouwbare noodverlichtingsoplossingen.

ABB Benelux verbindt de wensen en behoeften van lokale opdrachtgevers met de veelzijdige mogelijkheden van het wereldwijde ABB-concern. Met meer dan 10 vestigingen is ABB sterk vertegenwoordigd in Benelux.

Met het bundelen van onze ambities vertrouwen wij er op u een krachtige oplossing voor nu en in de toekomst te leveren, met directe bereikbaarheid zoals u van ons gewend bent.
LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??
Nederlands fabricaat
VanLien producten zijn veiligheidsproducten van Nederlands fabricaat.
In Barendrecht Nederland worden de producten ontworpen, geproduceerd en pas na een extra eindcheck geleverd aan de groothandel of verstuurd naar de projectklant. Productie in eigen land is iets waar wij trots op zijn. Juist voor een veiligheidsproduct als noodverlichting.

VanLien signature
Optilux, Serenga en Evago zijn typische VanLien signature. Kenmerkend is het metalen armatuurwerk. De verklaring ligt in het feit dat VanLien startte als metaalbewerkingsbedrijf. Vanaf 1954 groeide VanLien naar een bedrijf dat zich primair toelegt op noodverlichting. Noodverlichting is een specialisme.
Met haar 60-jarig jubileum keerde VanLien in 2014 met de introductie van Evago terug naar haar signature van design en metaal. Een sterk staaltje VanLien.


top pagina   index


VanLien voor elke bouwfase

Advies en informatie
in de ontwerpfase


In de ontwerpfase is actuele informatie belangrijk. VanLien biedt u gericht projectadvies, projectering en TCO.
U bent zeker van een noodverlichtingsplan conform de meest recente regelgeving, normering en veiligheidseisen.
Uw TCO berekenen wij aan de hand van ons complete aanbod aan energiezuinige led producten.
Snelheid en materialen
in de uitvoeringsfase


Timing en snelheid zijn essentieel in de uitvoeringsfase. Eenvoudig te installeren materialen op tijd op de bouwplaats leveren. Daarom zijn Evago, Serenga, Previx, Optilux en Aqualux altijd op voorraad bij onze groothandelspartners. Bij de montage zelf bieden duidelijke montage-instructies, doosaanduiding en modulair materiaal u voorsprong. Door de klik-en-klare-modules hoeft u zo min mogelijk de trap op en af. Praktische oplossingen waar u direct voordeel mee heeft.
Aanpassen en scheiden
in de renovatiefase


De nieuwe generatie VanLien producten zijn voorbereid op de renovatiefase. Hierin gaat VanLien verder dan het reguliere gebruik van duurzame, milieuvriendelijk en recycleerbare materialen. VanLien producten zijn eenvoudig te demonteren en te scheiden in het wettelijk voorgeschreven retour- en recycle traject. De nieuwe generatie armaturen is tevens gemakkelijk aan te passen met de apart verkrijgbare led of renovatiemodules.
Support
in de exploitatiefase


In de exploitatiefase is VanLien een gedegen partij voor service en onderhoud. Wij brengen uw noodverlichtingsinstallatie in kaart en op peil. Zo garandeert u optimale veiligheid aan uw gebouwgebruikers- en bezoekers. Tegelijkertijd profiteert u van een laag energieverbruik en eenvoudig te vervangen onderdelen. VanLien producten zijn onderhoudsvriendelijk en energiezuinig.


top pagina   index

Waarom VanLien?

Om u te ontzorgen in omvangrijk projecten
Samenstellen van een noodverlichtingsplan op basis van uw specifieke wensen en keuzes zoals:
- Veiligheid
Kennis, wetgeving en normering (projectie op tekening)
- Vormgeving
Uitgebreid LED aanbod waarvan Evago, Serenga, Optilux en Previx met 5 jaar armatuurgarantie
- Systeem
Decentraal of centraal
- Onderhoud
Standaard / via lokale monitoring / via de cloud
- Duurzaamheid
TCO-berekening op basis van 5, 10 of 15 jaar

Ondersteuning, scholing of uit handen nemen van inspectie en onderhoud
- Een “Quickscan” bij bestaande panden. U ontvangt een logboek en een advies voor eventuele aanpassingen, zodat uw pand(en) voldoen aan de gestelde wetgeving
- Uitgebreid programma LED renovatiemodules. Hiermee past u de bestaande installatie eenvoudig aan naar LED
- VanLien OBEX opleiding “Inspectie & Onderhoud”. Met deze cursus kunt u zelf bepalen wat de beste oplossing is bij een specifieke renovatie
- Voor meer info, zie www.vanlien.nl

Risico’s faalkosten reduceren bij hoge risico projecten door:
Projectbegeleiding door een samengesteld team gedurende de fases:
- Engineering
Overeenstemming logistiek, tekeningen en benodigde materialen
- Uitvoering
Controlemomenten in o.a. bouwbekabeling en programmeren
- Oplevering
Gezamenlijk overdracht installatie aan de gebruiker (eigenaar)
- Exploitatie
Aanbieden van de beste oplossing voor onderhoud

Delen van specialisme in centrale systemen:
Is een centraal systeem voor u of uw klant de beste oplossing?
1) Check op basis van gebouwtype(n), duurzaamheidwensen, kosten (TCO) en onderhoud
2) Bepaling van de beste toepassing 24 of 230 Volt en wijze van monitoring
3) Samenstellen van de installatie: logische indeling met minimale bekabeling
4) Projectbegeleiding van engineering tot en met controle en onderhoud

top pagina   index

VanLien voor iedere omgeving
Voor commerciële en overheidsomgevingen


VanLien voor iedere omgeving
Voor veeleisende en industriele omgevingen

top pagina   index

 

‘s Werelds meest duurzame gebouw kiest VanLien
Verhoogde veiligheid met VanLien in The Edge


The Edge, het duurzaamste gebouw ter wereld, staat in Amsterdam en stelt met de noodverlichting Evago van VanLien een eigentijdse norm. De groene pictogramplaten zijn optimaal zichtbaar in daglicht, terwijl de krachtige led-verlichting een energiebesparing van 57% oplevert ten opzichte van standaard tl-buizen. De pictogramplaat mag dan in het oog springen, het design zorgt voor een rustig geheel. De frameloze Evago harmonieert op slimme wijze met de omgeving. Dat is de kracht van noodverlichting van VanLien. Het trekt alleen de aandacht als dat nodig is.

Verhoogde veiligheid
De toepassing van grote glazen wanden in hedendaagse architectuur stelt nieuwe eisen aan vluchtroute-aanduiding. In daglicht moet de pictogramplaat duidelijk zichtbaar zijn zodat gebruikers van het gebouw in geval van nood hun weg weten te vinden.
Tim Sluiter, projectmanager van Deloitte voor The Edge: “We hebben een groot atrium en open loopbruggen - grote open ruimtes die ook nog eens zeer licht zijn. Daglicht of weerspiegelingen kunnen de zichtbaarheid van de vluchtroute daardoor verminderen. Een kenmerkende eigenschap van Evago is de goede zichtbaarheid. Als je je aan de ene kant van de loopbrug bevindt, kun je helemaal naar de andere kant kijken, waar de aanduiding duidelijk is te zien. Uiteraard staan bij Deloitte gezondheid en veiligheid centraal, want onze mensen zijn ons kapitaal. Daarom moeten we ze met zorg behandelen. Vanzelfsprekend vormt noodverlichting daarbij een essentieel aspect.”

Hoe combineer je verhoogde veiligheid met een laag energieverbruik in de ultieme designomgeving?

Energiebesparing
Evago vluchtroute-aanduiding licht de pictogramplaat met een krachtige 500 cd/m2 uit. De pictogramplaat straalt dankzij krachtige led-technologie over het gehele oppervlak een gelijkmatig en helder licht uit. Dit levert over een periode van twaalf jaar qua energie en onderhoud een besparing op van 57% ten opzichte van tl-buizen. Dankzij de lange levensduur van 100.000 uur hoeft u de lichtbron over een periode twaalf jaar tien keer minder vaak te vervangen.

Focus op design
Tim Sluiter, projectmanager van Deloitte voor The Edge: “Dit gebouw is zeer transparant gebouwd, met strakke lijnen en geavanceerde materialen. Dit betekent dat er geen plaats is om volumineuze armaturen te verbergen. We hadden fraaie, doordachte armaturen nodig die pasten bij onze visie voor het gebouw.
Uiteindelijk hebben we gekozen voor de Evago, met zijn dunne plaat en stalen frame. Uiteraard voldoet deze verlichtingsarmatuur aan alle wettelijke eisen en is de armatuur op 32 meter afstand duidelijk zichtbaar.”

top pagina   index

Handige tools op www.vanlien.nltop pagina   index

Colofon
De inhoud van deze ABB publicatie is met de grootste zorgvuldigheid gecontroleerd op nauwkeurigheid op het moment van uitgeven. ABB geeft hieromtrent echt geen enkele garantie, noch uitdrukkelijk noch impliciet, en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel verlies of schade als gevolg van het gebruik van deze catalogus of van onnauwkeurigheden of onvolledigheden die er in voorkomen.

Auteursrecht ABB 2014. Het auteursrecht van deze publicatie is eigendom van ABB tenzij anders wordt vermeld. Geen enkel deel van deze publicatie mag in om het even welke vorm of op om het even welke manier worden gepubliceerd, gekopieerd of doorgegeven zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Afbeeldingen, merken, handelsnamen, tekeningen en technologie zijn ook beschermd door andere intellectuele eigendomsrechten en mogen op geen enkele manier worden gereproduceerd of toegeëigend zonder schriftelijke toestemming van de respectievelijke eigenaars. ABB behoudt zicht het recht voor om specificaties of andere vermeldingen in de catalogus zonder kennisgeving op elk moment aan te passen. Deze gebruiksvoorwaarden zijn onderworpen aan het Nederlands recht en de rechtbanken van Amsterdam en zijn exclusief bevoegd in geval van geschil.

Deze publicatie is in januari 2017 geplaatst op de 'facilitaire vakbeurs online', door leo@hooijmans-noordwijk.nl met toestemming van Gerben Achterberg, Product Marketing Specialist ABB


top pagina   index

Voor meer informatie klik op onderstaand plaatje in het blauwe kader.


vanlien abb
noodverlichting voor kantoren, scholen/universiteiten, openbare ruimtes, gemeentehuizen, overheidsgebouwen, industrie, parkeergarages, horeca/hotels, winkels/winkelcentra, ziekenhuizen, theaters & stadions.
voor webinformatie klik op plaatje.....


(01701/1712-01)

top pagina   index

Bezoekers keken naar de volgende links in ons kennisplatform:

branddetectie &
ontruimingsalarmering


door margarethe kobes en kees van toer
mede mogelijk gemaakt door saval bv
het vierkantemeter-spel (m2)


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
hoe lang blijft brandveiligheid nog bijzaak

door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online
menselijk gedrag bij brand


door margarethe kobes
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online

over verlichting & nen-norm 12464-1

door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door de facilitaire vakbeurs online

wayfinding
(de weg vinden) bij brand


door margarethe kobes
mede mogelijk gemaakt door saval bv
zelfredzaamheid bij brand
tien mythen ontkracht


door margarethe kobes en karin groenewegen-ter morsche
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
licht

door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

lucht

door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door bureau galileo

geluid


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door bureau galileo
wegwijs in signalering


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door bureau galileo


Tags: noodverlichting, pictogrammen, ontruimingsbevel, bhv, bedrijfshulpverlening, brand, rook, stroomuitval, calimiteiten, nooduitgangen, veiligheidssluiting,

top pagina   index

DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.


mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

facilitaire vakbeurs online
nog nooit wat adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor presentatie klik op plaatje.....
facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 7 januari 2017
het laatst gewijzigd op 22-01-2018

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)