facilitaire productinformatie

plantronics - slimmer werken
producten voor mobiele telefonie, kantoor aan huis,
kantoor, callcenters, pc & games

voor webinformatie klik op plaatje.....
(1208-01)


Plantronics headsets


mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
In de taxi met model 5200 (foto Plantronics)

Onderzoek toont aan:
Achtergrondgeluid weerhoudt ons van telefoneren!

  Inleiding
1. Jaap Haartsen en Bluetooth®
2. Achtergrondgeluid weerhoud ons van telefoneren
3. Voyager 5200 headset
4. Oordoppen BackBeat Go3
5. Informatie website van Plantronics
6. Waar kijken bezoekers nog meer naar:

top pagina   index

LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??
Leo Hooijmans, Noordwijk 10 juni 2016

In juni 2016 was ik uitgenodigd door Plantronics om een persinformatie bij te wonen over mobiel bellen en achtergrondgeluid.
Om verschillende redenen trok me de uitnodiging. In 2011 had ik de vestiging in Hoofddorp al eens bezocht om te kijken naar de m2 verdeling op de afdeling service. Op dit moment (juni 2016) staan ze op het punt om naar een nieuwbouw te verhuizen. Hier kom ik misschien binnenkort nog eens op terug, want het zou een bijzonder gebouw moeten worden met een groot educatiegehalte betreffende geluid!
top pagina   index

Jaap Haartsen en Bluetooth®
De presentatie was ook aantrekkelijk omdat Jaap Haartsen het onderwerp Bluetooth® zou belichten. Jaap is een bijzonder man, want hij is de uitvinder van Bluetooth®. In 1994 was hij werkzaam bij Ericsson en smeedde alle Bluetooth® associaties aan elkaar. In 2000 werd hij hoogleraar 'Mobiele Radio Communicatiesystemen' aan de Universiteit van Twente. In 2015 werd Jaap opgenomen in de Amerikaanse Hall of Fame voor uitvinders. Dezelfde hal waar ook Thomas Edison, de gebroeders Wright en Henry Ford zich bevinden.
Leuk om een man uit zo'n indrukwekkende Hall of Fame de hand te mogen schudden.

top pagina   index

In deze iPresentatie volgt nu eerst samenvatting van het onderzoek en daarna worden twee nieuwe producten (headset en oordopjes) uitgelicht.

Achtergrondgeluid weerhoud ons van telefoneren
Ondanks het feit dat de smartphone geliefd is bij de Nederlandse mobiele werker, wordt deze opvallend weinig gebruikt voor het voeren van telefoongesprekken. Storend achtergrondgeluid blijkt een belangrijke impact te hebben op het belgedrag van deze groep, zo blijkt uit nieuw recent onderzoek van Plantronics (NYSE: PLT), pionier in audio en draagbare technologie.
Onderzoeksbureau No Ties heeft in opdracht van Plantronics 2651 werkende Nederlanders middels een online survey bevraagd over de wijze waarop zij hun werktijd besteden. Het onderzoek is uitgevoerd op Peil.nl in de eerste en tweede week van mei 2016.

Altijd onderweg
Woon-werkverkeer, afspraken met klanten, prospects, leveranciers, adviseurs buiten kantoor, events en opleidingen: de werkende Nederlander is opvallend veel onderweg. Van alle ondervraagden (N=2651) is 50 procent iedere werkweek meer dan 5 uur onderweg. Van deze groep besteedt maar liefst 26 procent wekelijks meer dan 15 uur aan reizen.
Plantronics vroeg zich af hoe de Nederlander deze tijd gebruikt.

Multi-tasking
De werkende Nederlander in transit(onderweg) gebruikt apparatuur om zijn tijd te besteden aan meer dan verplaatsing. Van de drie meest gebruikte mobile devices (smartphone, laptop en tablet) is de smartphone met 56 procent het hulpmiddel dat de voorkeur geniet van een meerderheid van de ondervraagden (laptop 7%, tablet: 5%). Smartphones zijn bovengemiddeld populair in de leeftijdscategorie tussen de 18-24 jaar (64%).

De jonge professional belt niet als hij onderweg is
De werkende Nederlander voert diverse taken uit wanneer hij in transit is. We lezen (16%), werken onze e-mail bij (19%), luisteren muziek (25%), of zijn aan het gamen (3%). Wat we echter opvallend weinig doen is bellen. Slechts 13 procent van de ondervraagden geeft aan een telefoongesprek te voeren als hij onderweg is. Wederom is er een opvallende uitschieter in de leeftijdscategorie tussen de 18-24 jaar: van deze generatie gebruikt slechts 1 procent zijn tijd in transit om een telefoongesprek te voeren.

Omgevingsfactoren
Uit het onderzoek blijkt dat omgevingsfactoren van grote invloed zijn op het belgedrag van de werkende Nederlander. Onder andere wind blijkt het belgedrag van deze groep te beïnvloeden. 48 procent van de ondervraagden zegt zijn of haar belgedrag te veranderen als het waait, bijvoorbeeld op de fiets. Ook als het bijvoorbeeld druk en lawaaierig is, zoals op een station, geeft 45 procent van de respondenten aan dat dit van invloed is op het belgedrag. Als er sprake is van druk verkeer of wanneer er wordt gebouwd geeft 51 procent aan hinder te ondervinden van de herrie, en zijn belgedrag te veranderen.

Achtergrondgeluid
De overkoepelende oorzaak voor deze gedragsverandering blijkt storend achtergrondgeluid. Gevraagd naar de grootste irritaties tijdens telefoneren kiest 61 procent van de respondenten voor een antwoordoptie met achtergrondgeluid: ofwel aan de andere kant van de lijn (33%), ofwel bij zichzelf (28%). Met de stelling ‘Als ik geen last had van achtergrondgeluid, zou ik mijn tijd effectiever kunnen besteden’ was 33 procent het eens (11% helemaal, 23% mee eens). De overige respondenten waren neutraal (36%), het hier niet mee eens (21%) of helemaal niet mee eens(10%).

“De facto bevestigt dit onderzoek wat wij al een tijd weten. De grootste voorwaarde voor succesvolle communicatie is een minimum aan ruis, precies volgens de filosofie waarmee onze producten zijn ontwikkeld,” aldus Frank Timmermans, country manager van Plantronics. “Onze recentelijk gelanceerde Voyager 5200 is hiervan het perfecte voorbeeld. Deze heeft vier ingebouwde noise-cancelling microfoons, en exclusieve WindSmart-technologie die achtergrondgeluid dankzij zes verschillende filters tot een minimum beperkt. Daarmee is de Voyager 5200, naast de vele andere producten in het Plantronics-portfolio, de oplossing voor bellen zonder storende omgevingsgeluiden.
Elke locatie wordt daarmee geschikt voor een zakelijk gesprek met goede geluidkwaliteit.”


top pagina   index


VOYAGER 5200
Geniet overal van glasheldere gesprekken, of u nu door een drukke straat in de stad loopt of in het café om de hoek zit, dankzij Plantronics unieke WindSmart®-technologie en geavanceerde noise-cancelling.


Kenmerken
Vier microfoons met noise-cancelling en een DSP verminderen storend achtergrondgeluid zoals verkeer of drukte.
Zes lagen van onze unieke WindSmart-technologie zorgen ervoor dat uw stem duidelijk doorkomt, vooral buiten.
HD-spraakhelderheid op breedbandapparaten en -netwerken
Grondig getest voor langdurig draagcomfort.
Speciale spraakbedieningsknop.
Smart sensor-technologie.
Waarschuwingssignalen, beller-id en opnemen via spraak.
Zweetbestendige nanocoating van P2i.
Gespreks-/standby-tijd | tot 7 uur/9 dagen!

top pagina   index


BACKBEAT GO 3
Beleef muziek als nooit tevoren met BackBeat GO 3 Bluetooth® oordopjes.
Ontworpen voor verbluffende audiokwaliteit. Het brengt de rijke textuur en micro-detail die is verstopt in uw favoriete nummers weer boven, waardoor ze weer als nieuw klinken!


Kenmerken
Met Bluetooth®-technologie kunt u verbinding maken naar uw smartphone of tablet voor muziek, films en gesprekken.
Aangepaste speakers en tuning leveren een levendig geluid met een hoge resolutie in een rijke luisterervaring, terwijl de oordopjes en afdichting lawaai blokkeren .
We bouwden het menselijk oor na in 3D, zodat we comfortabel passende oordopjes konden creëren, die goed blijven zitten.
Drie maten van oordopjes en stabilisatoren maken het mogelijk om ze de hele dag comfortabel voor actief gebruik te dragen.
Een nano-coating door P2i beschermt de oordopjes voor lichte regen, vocht en zweet.
Handige inline controls laten u de volume aanpassen, nummers overslaan, een oproep snel opnemen of een favoriete afspeellijst uw smartphone opvragen.
Tot 6,5 uur luisteren (oordopjes); de opgeladen case biedt tot een totaal van 13 uur de energie voor het opladen van oordopjes.
Standbytijd is 14 dagen!

top pagina   index

Over Plantronics
Plantronics is een wereldwijde leider in audiocommunicatie voor zakelijk gebruik en consumenten. Ze pionieren al vijftig jaar met trends in audiotechnologie en creëren innovatieve producten waarmee mensen eenvoudiger kunnen communiceren. Van unified communications, bluetooth headsets tot gaming-producten, Plantronics biedt ongeëvenaarde kwaliteit, een ideale ervaring en uitzonderlijke service. De Plantronics-producten werden oorspronkelijk ontworpen voor de commerciële luchtvaart en worden nu gebruikt door elk bedrijf in de Fortune 100 evenals door luchtverkeersleiders, alarmnummers en consumenten over de hele wereld.
Voor meer informatie klik op onderstaand plaatje in het blauwe kader.


plantronics - slimmer werken
producten voor mobiele telefonie, kantoor aan huis,
kantoor, callcenters, pc & games

voor webinformatie klik op plaatje.....
(1208-01)

top pagina   index

Bezoekers keken naar de volgende links in ons kennisplatform:

een en al oor
een helder verhaal over oren en goed blijven horen


door beter horen & de nationale hoorstichting
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
gezonde gebouwen werken beter


uit facilitair ! - magazine van facilicom services group
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

het nieuwe werken
aandachtspunten bij de introductie

een publicatie van de rijksoverheid
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online

storingen, mentale belasting en stress (uit het kantoorgebouw)

door leo hooijmans en maarten van 't hof
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online
project xx
een gebouw als prototype van een nieuw milieuconcept


auteurs hans klomp en jouke post
vertaald naar .html door leo hooijmans
geluid


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door bureau galileo


Tags: productief telefonisch vergaderen, flexibel werken, het nieuwe werken. audiokwaliteit, efficiënt gebruik van kantoorruimte, helpdesk, productiviteit, comfort, headset, bluetooth, draadloze headsets, speakerphones.
Leverbaar in Nederlands taalgebied van boven Groningen tot onder Kortrijk (B) en voorbij Enschede tot en met Noord- en Zuid-Holland. En de regio's Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Hoofddorp, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Middelburg, Breda, Tilburg, Eindhoven, Maastricht, Nijmegen, Arnhem, Enschede, Zwolle, Assen, Leeuwarden, Groningen.

top pagina   index

DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

facilitaire vakbeurs online
nog nooit wat adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor presentatie klik op plaatje.....
facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 10 juni 2016
het laatst gewijzigd op 26-11-2018

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)