facilitaire productinformatie

thermoshield®
muurverf voor interieur, exterieur en dakafwerking


voor webinformatie klik op logo.....


ThermoShield*


mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
(beeldscherm en fotobewerking leo@hooijmans-noordwijk.nl)


ThermoShield Interieur, Exterieur & TopShield!

  Inleiding
1. Intelligent verfsysteem voor het onderwijs
2. Verfsysteem voor het exterieur
3. Verfsysteem voor het interieur
4. TopShield een milieuvriendelijk dakverfsysteem
10. Informatie website van ThermoShield
11. Waar kijken bezoekers nog meer naar:

top pagina   index
LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??
ThermoShield biedt u een intelligent en milieuvriendelijk verfsysteem dat het comfort (het binnenklimaat en de akoestiek) in scholen, zorgcentra, kantoren en alle andere gebouwen verbetert. Bovendien verlaagt ThermoShield de energielasten en daarmee de CO2 uitstoot en halveert het aantal verfbeurten waardoor er meer geld beschikbaar komt voor onderhoud en innovaties.


Ruimtevaarttechnologie met unieke eigenschappen
De succesvolle technologie die NASA ontwikkelde voor het hitteschild van de Space Shuttle wordt breed toegepast in een aantal industriele markten. ThermoShield heeft deze Clean Technology verder doorontwikkeld tot een intelligent en milieuvriendelijk verfsysteem voor o.a. het onderwijs. Bewezen ruimtevaarttechnologie komt zo binnen bereik van iedereen!


top pagina   index


Intelligent verfsysteem voor het onderwijs.
ThermoShield biedt het onderwijs een intelligent en milieuvriendelijk verfsysteem dat het comfort (het binnenklimaat en de akoestiek) in scholen verbetert. Bovendien verlaagt ThermoShield de energielasten en daarmee de CO2 uitstoot en halveert het aantal verfbeurten waardoor er meer geld beschikbaar komt voor het onderwijs!

"Met ThermoShield meer comfort en meer geld over voor kerntaken..."

Meer comfort en een beter binnenklimaat
ThermoShield Interieur reguleert de luchtvochtigheid in een ruimte rond het optimum van 55% en zorgt voor een gelijkmatigere verdeling van warmte over wand en plafond in de winter en daardoor voor minder tocht. In de zomer zorgt ThermoShield voor een afkoelend effect.

Een verbeterde akoestiek
Een goede akoestiek bevordert de leerprestaties en voorkomt gehoorschade en stemproblemen bij leerkrachten.. ThermoShield vermindert de nagalm met 5% en draagt bij aan de kwaliteit van onderwijs en het welzijn van leerlingen en personeel.

Wereldwijd gecertificeerd voor o.a. scholen
Alle producten van ThermoShield voldoen aan de strengste eisen op het gebied van milieu en duurzaamheid en worden erkend door o.a. LEED en BREEAM. Daarnaast is ThermoShield wereldwijd Greenguard Gold gecertificeerd en wordt daarmee speciaal aanbevolen voor o.a. gebruik in veeleisende omgevingen met kinderen, zoals scholen.

Tot 20% lagere energiekosten
Energiekosten zijn de afgelopen 5 jaar met ruim 50% gestegen. Met ThermoShield Interieur warmt een ruimte in de winter sneller op en verminderen de energiekosten en de CO2 uitstoot met gemiddeld 10%. Met ThermoShield Exterieur loopt dit voordeel op naar maximaal 20%!

50% minder verfbeurten
Schilderwerk is de grootste kostenpost binnen het onderhoud
(Bron: Servicecentrum Scholenbouw).
Omdat ThermoShield Exterieur minstens 15 jaar meegaat halveert het aantal verfbeurten en besparen scholen fors op onderhoudskosten.


top pagina   index


Minder verfbeurten, minder energiekosten en beter voor het milieu exterieur

ThermoShield Exterieur is een intelligent en wereldwijd gecertificeerd milieuvriendelijk muurverfsysteem dat minstens 15 jaar meegaat, zorgt voor koelere gebouwen in de zomer, warmere gebouwen in de winter en voor tot wel 20% lagere stooklasten en CO2 uitstoot.

Actieve ontvochtiging herstelt oorspronkelijke isolatiewaarde
4% meer vocht in uw muren betekent een afname van de isolatiewaarde met 50%. Het thermokeramisch membraan zorgt voor een actieve ontvochtiging van de muur waardoor de oorspronkelijke isolatiewaarde wordt hersteld. Bij regenval sluit het membraan zich af en zorgt het ervoor dat er geen vocht in het bouwdeel kan doordringen.

Tot wel 20% minder energiekosten en lagere CO2 uitstoot
Doordat het thermokeramisch membraan warmtestraling reflecteert kunnen de stooklasten in het stookseizoen en daarmee de CO2 uitstoot tot wel 20% afnemen. In de zomer zorgt de reflectie van warmtestraling ervoor dat het gebouw minder snel opwarmt waardoor u flink bespaart op de koelingkosten.

Praktijk bevestigt lange levensduur en lagere stooklasten
ThermoShield op de gevel van 1.100 appartementen van corporatie Perleberg in Berlijn die in 1997-1999 zijn behandeld verkeert na ruim 17 jaar nog steeds in een prima conditie en heeft sindsdien tot jaarlijks 18 tot 22% lagere energielasten geleid!

top pagina   index


Meer comfort, minder energiekosten en beter voor het milieu

"Reguleert de luchtvochtigheid, warmt sneller en gelijkmatiger op en bespaart gemiddeld 10% op de energierekening..."

Meer wooncomfort in zomer en winter
Het thermokeramisch membraan reguleert de luchtvochtigheid in een ruimte rond de ideale waarde van 55%. In de zomer zorgt verdamping van dit vocht voor een verkoelend effect. In het stookseizoen zorgt infrarood reflectie in dit membraan voor een snellere en gelijkmatigere verwarming en een behaaglijke warmtestraling vanuit de wanden Hierdoor is er minder tocht en ook voelen muren niet meer koud aan.

Minder energiekosten en lagere CO2 uitstoot
Doordat het thermokeramisch membraan warmtestraling reflecteert (R in de figuur hiernaast) en warmteverlies (C in de figuur hiernaast) via de wand vermindert, ligt de gemiddelde temperatuur in een met ThermoShield Interieur behandelde ruimte, afhankelijk van het seizoen, 1°C tot 2°C hoger dan in een identieke met gewone muurverf behandelde ruimte. ThermoShield zorgt daarmee voor gemiddeld 10% lagere stookkosten en dus een 10% lagere CO2 uitstoot bij eenzelfde gevoel van behaaglijkheid!

Geen scheuren, minder galm en minder vuilafzetting
ThermoShield Interieur bezit hoogwaardige grondstoffen die de verf een blijvende elasticiteit geven. Hierdoor ontstaan geen scheuren in de verf. De keramische grondstoffen verminderen de galm en zorgen voor een betere, warmere akoestiek. Nicotine- en andere vuilafzettingen zijn gering omdat ThermoShield Interieur zich niet statisch oplaadt en geen chemische verbinding met deze stoffen aangaat. Het weinige vuil kan heel gemakkelijk met water en eventueel reinigingsmiddelen worden verwijderd.

top pagina   index


Koeler in de zomer, langere levensduur van het dak en beter voor het milieu

"Een prettiger binnenklimaat, minder koelkosten en een hoger rendement op zonnepanelen..."

ThermoShield TopShield is een intelligent en wereldwijd gecertificeerd milieuvriendelijk dakverfsysteem dat zorgt voor koelere gebouwen in de zomer en dat de levensduur van dakbedekking met minstens 10 jaar verlengt.

Zeer hoge reflectiewaarden
ThermoShield TopShield werkt in hoge mate zonlichtreflecterend waardoor gebouwen niet overmatig opgewarmd worden. De zonlichtreflectie in een witte uitvoering reikt tot 84%. Maar ook lichtgrijs reflecteert nog meer dan 80% zonlicht. En zelfs de donkerste kleuren zoals zwart hebben nog een reflectiewaarde van meer dan 50%!

Prettiger binnenklimaat, minder koelkosten en hoger rendement PV

ThermoShield TopShield beperkt de stijging van de binnentemperatuur in de zomer met wel 40%. Koelkosten kunnen zo fors worden verminderd, immers "wat niet opgebouwd wordt hoeft ook niet afgebouwd te worden". Dat scheelt niet alleen veel CO2 uitstoot maar ook veel geld want 1 °C koelen vergt 3 keer meer energie dan 1°C verwarmen! Bovendien zorgt de hoge reflectie in combinatie met een koeler dak voor meer rendement op zonnepanelen.

Praktijkvoorbeeld
ThermoShield TopShield aangebracht op het dak van een militaire basis in Italie verlaagde de oppervlakte-temperatuur van 47,5 °C naar 29,1 °C en zorgde voor een daling van de koelkosten met maar liefst 70%!

Langdurige bescherming en brandvertragend
ThermoShield TopShield zorgt voor een langdurige bescherming tegen (weers)invloeden zoals allerlei soorten neerslag, smog, zuren en zouten. Vanwege de UV stabiele eigenschappen wordt ThermoShield TopShield niet bros en veroudert het niet of nauwelijks. Hierdoor blijft het materiaal elastisch en worden (spanning)scheuren gedurende vele jaren sterk gereduceerd. Door de verlaging van de oppervlakte temperatuur zijn er minder grote temperatuurschommelingen van het dak. Dit in combinatie met de hoge UV reflectie zorgt ervoor dat de levensduur van het dak met minstens 10 jaar wordt verlengd. Gedurende die periode heeft ThermoShield TopShield een brand-vertragende werking.

Milieuvriendelijk en wereldwijd Greenguard Gold gecertificeerd

ThermoShield producten hebben geen weekmakers en oplosmiddelen en voldoen aan de stengste eisen op het gebied van milieu, duurzaamheid en gezondheid. ThermoShield is dan ook wereldwijd Greenguard Gold gecertificeerd en draagt bij aan het verminderen van het Urban Heat Island effect. Zodoende zorgt ThermoShield voor leefbaardere binnensteden. ThermoShield wordt erkend door leidende certificerings-programma's als LEED en BREEAM.

Ruimtevaarttechnologie voor op uw dak en interieur- en exterieur
De succesvolle technologie die NASA ontwikkelde voor het hitteschild van de Space Shuttle wordt breed toegepast in een aantal industriële markten. ThermoShield heeft deze Clean Technology verder doorontwikkeld tot een uniek en intelligent verfsysteem voor o.a. de bouw en woningmarkt. Bewezen ruimtevaarttechnologie komt zo binnen bereik van iedereen!

Thermokeramisch membraan met unieke eigenschappen
Een thermokeramisch membraan dat bestaat uit miljoenen microscopische gevacumeerde keramische 'bubbles' geeft ThermoShield haar unieke energiebesparende en comfortverhogende eigenschappen.


top pagina   index


" ThermoShield Exterieur, Interieur en TopShield
zijn in alle kleuren leverbaar..."

Leverancier ThermoShield wordt geproduceerd door SICC GmbH in Berlijn en gedistribueerd door Coateq BV, Tappersweg 8a, 2031 ET Haarlem, Tel. +31 (0)23 5326 563, Fax +31 (0)23 5510 638.

Voor meer informatie klik op onderstaand plaatje in het blauwe kader.


thermoshield®
muurverf voor interieur, exterieur en dakafwerking


voor webinformatie klik op logo.....

(1511-01)

top pagina   index

Bezoekers keken naar de volgende links in ons kennisplatform:

heel bijzondere gebouwen
in deze sub-'rubriek' vind u gebouwen, die zeer de moeite waard zijn om voortdurend opgemerkt te blijven! om historische, architectonische, milieuvriendelijk en vooral mensvriendelijke redenen.
deze gebouwen staan bij elkaar. klik op het plaatje links....
ruimte-akoestiek


door incatro/artpanel
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
gezonde gebouwen werken beter


uit facilitair ! - magazine van facilicom services group
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

vastgoed:
een energielabel voor uw gebouw

een publicatie van agentschapnl (vh senternovum)
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online

er wordt nog teveel gedacht in kosten en te weinig in opbrengsten

uit dak+bouw 2012, html-vertaling leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
elk kantoor kan energie besparen

uit facilitair online, magazine van facilicom services group
mede mogelijk gemaakt door de facilitaire vakbeurs online


Tags: muurverf, isolatie, plafondplaten, decoratie, schilderijen,
comfort , damp, energiekosten, waterafstotend, zonlichtreflectie, geen schimmels, waterdrager, vermindering Co2 uitstoot, infrarood reflectie, verkoeling in de zomer, verbetert akoestiek, snelle opwarming van de ruimte, nieuwbouw, verbouwen, onderhoud, innovatie, duurzaam, milieu, kostenreductie

top pagina   index

DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.


mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

facilitaire vakbeurs online
nog nooit wat adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor presentatie klik op plaatje.....
facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 27 november 2015
het laatst gewijzigd op 8-03-2018

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)