«« facilitaire informatie online


Tellen op internet


door leo hooijmans, lid van fmn
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online

Webranker 20 augustus 2010 (leo hooijmans)

Google rank en Alexa rank nader bekeken
LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo?
Heb je als bedrijf of privé een eigen website, dan is het leuk om te weten hoe het gaat met het aantal bezoekers. En wat voor beweging er in zit.
Er zijn professionele hulpmiddelen en gratis tellers te verkrijgen. De gratis tellers hebben het nadeel dat er (bijna) altijd popup menu's (links naar reclameboodschappen) aan verbonden zijn. Meestal heel irritant.

De vraag is of de (soms kostbare) professionele hulpmiddelen die informatie brengen die verlangd worden. Het gaat er niet alleen om hoe het bezoek omhoog of omlaag gaat, maar hoe verhoudt zich dat met collega's in de markt.
Sinds november 2009 heb ik een app (programma) (zie foto boven) op mijn smartphone waarmee overzichtelijk de waardering van Google en Alexa (van amazon.com) voor websites bekeken kan worden.
Men kan bekeken websites vastleggen in een favorietenlijstje (zie foto boven) en daarna simpel per dag, week of maand de wijzigingen bijhouden.

De web rank komt van google.com en alexa rank.
Google's Pagerank is een term die door Google is opgezet om aan te geven wat voor waardering een site krijgt op basis van de link-populariteit. De schaal is van 1 tot 10, waarbij 1 het laagst en 10 het hoogst is.
Hoe meer pagina's met een hoge pagerank en weinig links naar je linken, hoe hoger de pagerank wordt. Google heeft de mogelijkheid om de waardering omhoog of omlaag te brengen. Dat doet Google als ze vermoeden dat een webmaster de waardering probeert te beïnvloeden.
Voorbeelden van Google page rank: Google.com zelf wordt op 10 gewaardeerd. NRC Handelsblad en De Telegraaf op 7, Elsevier.com op 8. Facility-info.com op 4, Facilitaire Informatie Online staat op 3. Dat laatste is niet slecht, gezien de niche waarin gewerkt wordt en de korte duur op internet. De leeftijd van de website telt namelijk zwaar mee in de Google zoekmachines.

Alexa Rank stelt informatie beschikbaar over het internetverkeer. De statistieken geven de 'traffic stats' van elke website weer. De ranking loopt van 0 tot ergens in de vele miljoenen. Bij heel weinig internetverkeer is de waardering 'n/a'.
Hoe hoger het bezoekersaantal van de website, des te lager is de Alexa Rank en des te beter de website wordt bezocht.
Voorbeelden: Google.com op 1 en Wikipedia.org op 7, Telegraaf.nl op 759, Elsevier.nl op 3353, NRC.nl op 7807, Facilitaire Informatie Online op 8.590.195, FMN (Facility Management Nederland) op 8.817.839.


Update 1 dec. 2010: Facilitaire Informatie Online op 4.759.338!

Een juiste interpretatie is belangrijk.
Cijfertjes zeggen nog niet alles. Soms zijn ze helemaal niet belangrijk. Als de website gebouwd is om familieleden, vrienden of verenigingsleden te informeren, dan hoeft de website niet goed te scoren in de zoekmachines. Dan is SEO (Search Engine Optimizing) niet noodzakelijk.
Wil men echter informatie of producten verkopen, dan wordt SEO belangrijker.
Als men vergelijkt moet men de leeftijd* van de site in ogenschouw nemen en daarnaast een aantal maanden bekijken hoe de scoreverloop is.
Facilitaire informatie Online is zelf tevreden. Een gestadige groei van het aantal bezoekers. Daarbij moet de vakantietijd, zonneschijn, wk voetbal, enzovoort in ogenschouw genomen worden.

Betreffende Facilitaire Informatie Online (www.facilitaire-info.nl) worden de cijfertjes met soort gelijke websites in Nederland iedere maand bijgehouden.
Voor inzage klik hier........
Voor meer informatie over Google Pagerank klik hier........
Voor meer informatie over Alexa rank klik hier........
Als u de startdatum* en de ontwikkeling van een website wilt zien
klik hier.......


[naar top]
DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw onkosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.deze informatie wordt u aangeboden door leo hooijmans, lid van fmn
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online

Nog nooit was adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
De website 'Facilitaire Informatie Online' staat in de belangstelling.
Adverteren bij artikelen op deze website heet 'adopteren'.


voor informatie klik op foto......


Berichtje op voorpagina op 1 december 2010
facilitaire informatie online
is gestegen naar plaats 4.759.839!

in de top 25 miljoen van de alexa rank (by amazon.com)
er is behoefte naar nederlandstalige facilitaire informatie
voor de webranking klik op foto.....


facilitaire-info.nl ©
ingevoerd op 20 augustus 2010
het laatst gewijzigd op 26-07-2023

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)