«« automatisering


Facilitaire Informatie Online
op stoom op de internet snelweg!


deze informatie wordt u aangeboden door de redactieFacilitaire Informatie Online op stoom op de internet snelweg!


Noordwijk, update 27 januari 2010.
Het lang verwachte tablet van Apple is gepresenteerd. En het product heet iPad. Leuk als je verwachting uitkomt. Voor deze manier van werken zijn wij begin 2009 de website 'Facilitaire Informatie Online'gestart. ;D

Links de bekende appstore, bekend van de iPhone. Midden de 'nieuwe' boekenwinkel.
Rechts 'Facilitaire Informatie Online', zoals die bedoeld is.
Scrollen (schuifen), kiezen en klikken met je vingers ;D. Programma's, boeken en internet bijdehand!


Noordwijk, 16 april 2009 (*update 6 november 2009).
Half januari is de informatieve website voor facilitaire medewerkers en studenten uitgerold over Nederland.
In een spontane opwelling. Geen ingewikkeld businessplan. Geen mediabelangen. Maar gewoon omdat informatie overal in boeken en tijdschriften verstopt zit en moeilijk te vinden is.


De redactie; Ingrid Kleinsman, Dirk Broekhuizen, Rob Kotvis en Leo Hooijmans zijn tevreden over de start.
Na de eerste dagen verwacht je een terugval in de bezoekers, maar niets is minder waar. In januari (startmaand) gemiddeld zes bezoekers per dag; februari 26, maart 38 en nu in april al boven de 50 bezoekers per dag. Dat is een sterk opgaande lijn.
(update*: in oktober boven 70 (be)zoekers per dag gemiddeld.)
De meest bezochte pagina is 'Arbowet in vogelvlucht' (ca 15%). Daarna is de pagina 'Aanbieders/bedrijvengids' (ca. 8%) en volgen de overige pagina's op afstand.
Ook andere auteurs melden zich met bijvoorbeeld 'van sleutelbos naar keymanagement', 'inrichting bedrijfsrestaurant' en 'van wanden weten'.
Er blijkt een duidelijke behoefte te zijn om facilitaire informatie makkelijk op één plek op het internet te vinden.”

Belangrijk is, dat het op alle platforms te lezen is. In de fotoserie ziet u op de foto boven een smartphone, laptop (14”) en bureau-PC (24”) bij elkaar. Met daarop de startpagina van 'facilitaire informatie online'. De startpagina toont steeds vijf wisselende onderwerpen met daaronder de themagroepen, waarin men verder kan kijken om informatie te lezen.


Op foto 2 ziet u de voorpagina standaard en ingezoemd op een normaal beeldscherm.


Op foto 3 de themagroep 'gebouw(kunde), kantoor(concepten) & vastgoed' met de pagina 'De juist ingerichte werkplek, sleutel tot minder kosten op kantoor!' goed leesbaar.


Op foto 4 ziet u 'Arbowet in vogelvlucht' openstaan. Standaard en ingezoemd.


Foto 5 toont een smartphone (een mobiele telefoon waarmee je kan internetten) met weer het startscherm en 'De juist ingerichte werkplek'.

Internetten via smartphones en netbooks (kleine lichte laptops) is een snel groeiende markt. Het onderwijs op de middelbare scholen en universiteiten gebruiken ze al volop om digitale boeken te verspreiden.
In Rotterdam is op een lagere school onlangs een proef gestart.
De helft van de leerlingen van groep acht heeft een iPhone (smartphone) ontvangen om dicteewoorden te leren. De andere helft niet. Na een half jaar wordt er gekeken of er een verschil in beide groepen zit als het om dicteren gaat. De leerlingen kunnen er alleen mee leren en niet mee bellen.

Nog nooit was adverteren zó vriendelijk, zó doelgericht en zó lang houdbaar!
De werkzaamheden en kosten van het digitale informatiesysteem worden gedragen door Leo Hooijmans, door vakgenoten & adoptiebedrijven die het werkniveau in de Nederlandse facilitaire bedrijven willen verbeteren en veraangenamen.
Hierdoor kunnen de geinteresseerden ontspannen de informatie vinden en lezen. Medewerkers kunnen met plezier kennis vergaren en vooral de gelegenheid hebben om beter te presteren.
Bedrijven die een pagina adopteren maken zich rechtstreeks bekend aan een gebruiker en/of potentiële klant.
Bij een algemene adoptie (3-5 pagina's) of opvallend in de aanbiederslijst staan bedrijven onder de aandacht van de medewerkers en management van de facilitaire branche.
De informatie is gelinkt aan de webpagina's van de aanbieders en zo komt de boodschap over zonder de kosten en milieu-aantasting die een papieren informatie met zich meebrengt.

Om het verschil nog eens te aanschouwen. In de hand een iPhone met 8cm beeldscherm, daarnaast een laptop met 35cm en een TV-scherm met een doorsnede van 100cm. Teksten, plaatjes, filmpje, alles via de PC.

Lees en kijk méér op www.facilitaire-info.nl
LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw onkosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online

Facilitaire Aanbieders Online


voor zoeken naar producten/diensten en verenigingen
klik op foto....facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 16 april 2009
het laatst gewijzigd op 29-12-2012

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)