«« automatisering


CeBIT 2009 van 3-8 maart
vakbeurs voor IT & Telecommunicatie


deze informatie wordt u aangeboden door leo hooijmans, lid van fmn
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders onlineOm uw geheugen op te frissen is hier een verslag van 2005

500 voetbalvelden elektronicageweld


De beurs was dit jaar aanzienlijk kleiner. Slechts een 100 Nederlandse bedrijven namen deel. Het innovatieve kenniswerk vanuit Nederland is nog maar een druppeltje in de emmer van de ongeveer 6000 exposanten uit ruim 60 landen.


Welk nieuws is er nog exclusief op de beurs te halen? Sinds het medium internet bestaat worden vele nieuwtjes al aangekondigd voordat ze waargemaakt kunnen worden.
De bezoekers kunnen in twee categorieën opgedeeld worden. De zakenlui die naar de beurs gaan voor de contacten en de nerds en nieuwsjagers die er persé bij willen zijn.
Dit brengt het aantal bezoekers weer terug op de normale proporties die we voor een aantal decennia terug hebben gezien.
Het bezoek via internet (zie fmi mei 2004) is licht gewijzigd. Naast de rechtstreekse digitale tv-uitzendingen via internet werden de beelden van de bijbehorende sheets op het beeldscherm getoond. Heel contrasterend was het beeld tijdens de uitzendingen. Terwijl ik via mijn toetsenbord notities kon maken, kreeg ik via de camera’s de schrijvende pers in beeld te zien die nog driftig met pen en papier zaten te notuleren!
Jammer dat de HAZ (Hannover Algemeine Zeitung) niet meer de CeBIT-beschrijvende bladzijden op een openbare pagina had staan. Daarvoor moet je nu het gehele jaar een abonnement nemen ($$). Daartegenover staat dat vele computerbladen en kranten het één en ander te melden hadden (via internet). Bijvoorbeeld ‘webwereld.nl’ en Siemens brachten iedere dag een korte tv-uitzending via hun webpagina’s met een indruk van de beurs.OLED
Werkelijk uniek nieuws was er niet of nauwelijks. Het langverwachte OLED-scherm (Organic Light Emitting Display) begint nu in kleine formaten (voor mobiele telefoons en digitale camera’s) uit te komen. Voor kantoorschermen kunnen we nog een tweetal jaren wachten is het verhaal. Dat ze eraan komen is zeker. Philips heeft zijn aandacht zeker op deze techniek gericht en hoopt binnen vijf jaar ook de TV-schermen te voorzien. Grote voordelen zijn een bredere kijkhoek en een snelle reactietijd (ideaal voor bewegende beelden). Daarnaast biedt het een voortreffelijk zwartniveau en een perfect beeldcontrast.
VoIP
De bezoeken en gespreken gingen hoofdzakelijk over VoIP (Telefoon via Internet) en natuurlijk de vreugde met betrekking tot mobieltjes, smartphones en PDA’s (Personal Digital Assistent). Over deze laatste apparaten treft u op deze webpagina's nog een extra verhaal aan.
Ongeveer 4 jaar geleden kwam de kreet VoIP me ter ore. Er werd toen al voorspeld dat de wereld van de telecommunicatie en zeker dat van de providers van telecom op zijn kop zou gaan staan. Dat gebeurt nu zeker. Ongemerkt zijn al vele bedrijven op deze technologie over gegaan en dit verlaagt de telefoonkosten met bedragen die u niet wilt geloven.
Bedrijven die het nog niet toepassen kunnen te rade gaan bij de eigen werknemers die het voor privé hebben ontdekt. Eén van de (gratis) programma’s die dit eenvoudig mogelijk maakt is Skype (www.skype.com). Een gewone PC en een ADSL-verbinding zorgen dat je kosteloos over de gehele wereld kan bellen van PC naar PC. Van PC naar vastnet kost dat 2 eurocent per minuut naar veel landen in de wereld. Van PC naar mobiel is het ongeveer 30 eurocent.
De verbindingen waren een paar maanden terug soms storingsgevoelig, maar de jongens van Skype (voormalig KaaZaa) hebben hard gewerkt aan de kwaliteit. Het komt voor dat ik op het gewone net meer ruis heb dan via de PC-telefonie.
Experts geven de overdenking mee dat de beveiliging nader bekeken moet worden van VoIP. Pessimisten melden dat als spammers en virusmakers grip krijgen op deze technologie we weer niet vrolijk zijn. Maar.... spammers wel!
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw onkosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.deze informatie wordt u aangeboden door leo hooijmans, lid van fmn
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online

Facilitaire Aanbieders Online


voor zoeken naar producten/diensten en verenigingen
klik op foto....
facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 5 februari 2009
het laatst gewijzigd op 16-08-2012

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)