facilitaire bedrijfsinformatie

van besouw tapijt bv - karpet & tapijtvoor webinformatie klik op plaatje.....

(1010/1205-01)


van besouw tapijt bv

Van Besouw tapijt is niet van gisteren!
LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??

Indrukwekkende historie
Een merk met bezieling
De collectie
Instrumenten
Indrukwekkende historie


Van Besouw is niet van gisteren, maar dateert uit 1839. In ruim anderhalve eeuw groeide het bedrijf uit van een degelijke wever van jute zakken naar een toonaangevende leverancier voor eigentijds tapijt. Het kan verkeren! De rijke historie van Van Besouw is in Goirle nog steeds te vinden.
Het vormt de basis voor het gedegen vakmanschap dat bij Van Besouw nog altijd een centrale plaats inneemt.Geen tijd voor verveling!
Ruim anderhalve eeuw Van Besouw is niet ongemerkt voorbijgegaan. Spraakmakend was het beleid van Jan van Besouw, sociaal vernieuwer en
non-conformist. Rond de eeuwwisseling, de hoogtijdagen van de beruchte textielbaronnen uit de Tilburgse regio, stond hij voor afschaffing van de verplichte winkelnering. Ook richtte hij een fabrieksraad op, een regelrechte voorloper van de huidige ondernemingsraden.

In 1905 kwam er een winstdelings-regeling. De oorlog tussen Jan van Besouw en de Tilburgse textielbaronnen was compleet.
Maar het legde Jan geen windeieren. In de daarop volgende tijden van arbeidsonrust en stakingen voor betere sociale omstandigheden werkten zijn mensen gewoon door. Zij hadden alles al waar de anderen nog voor moesten vechten.Premsela was de naam.
Vernieuwing op het gebied van producten komt - onverwacht - tijdens de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels maakt Van Besouw ook vloerkleden. De gebruikelijke grondstoffen worden schaars.
Dan bouwt de kleinzoon van onze sociale vernieuwer, ook Jan genaamd, een papierspinnerij. Van oud papier kunnen garens worden gemaakt. En die garens worden verwerkt in karpetten. Vandaag de dag wordt het gebruik van papieren garens als zeer vernieuwend gezien. Waarvan akte! De toon voor de toekomst van Van Besouw is gezet.

In 1967 - inmiddels is Van Besouw een tapijtfabriek - komt de grootste vernieuwing. Weg van het platgetreden pad: tapijt maken dat ergens anders niet bestaat. Onder leiding van industrieel vormgever Benno Premsela komt er een nieuwe, revolutionaire tapijtcollectie met als beste icoon het katoenen lusjestapijt 3801, dat later veel geïmiteerd wordt, maar nooit geëvenaard.
‘Liever creëren dan imiteren’ wordt het devies.
Zo’n veertig jaar verder is Van Besouw nog steeds een vernieuwer van naam. Het ambachtelijke wordt gecombineerd met eigentijdse techniek. Vernuftige eigen vindingen maken esthetische hoogstandjes mogelijk. Van Besouw is klaar voor morgen.

[naar top] - [naar index]Een merk met bezieling

Elk nieuw tapijt een creatie. Geen gemakkelijke opgaaf. Toch houdt Van Besouw aan haar principe van innovatie vast. Het is een ‘heilig moeten’ geworden. Een verplichting tegenover de klant. Vernieuwing bepaalt het bestaansrecht van Van Besouw. Zodat de klant daadwerkelijk iets te kiezen heeft.Eigenzinnig tot in de vezel.
Dat is niets te veel gezegd. De onalledaagse keuze van de vezel van Van Besouw heeft Tapijtland al meer dan eens in beroering gebracht. De komst van het eerste katoenen tapijt 3801 was een revolutie. Niet meteen begrepen, natuurlijk. Katoen was inferieur, in die tijd kocht men een goedkoop katoentje op de markt. We schrijven 1969 en de waardering voor natuurvezels moest nog beginnen. Vandaag de dag weten we beter.

Na een aarzelend begin stortte de hele Nederlandse tapijtindustrie zich op het fenomeen katoen. Of liever: op het fenomeen 3801. Eind jaren zeventig tellen we maar liefst 58 imitaties in de markt. Maar Van Besouw bevindt zich inmiddels al weer in een volgend stadium. De katoenen velours 3802 volgt.
Het is de concurrentie nooit gelukt dit succestapijt te imiteren.
Dan volgt een linnen tapijt. Een tapijt voor mensen die niet van tapijt houden, zo noemde Benno Premsela het. Geen kleur in de pool, maar in de rug. Door het weglaten van poolrijen wordt de kleur zichtbaar. Simpel. Geniaal.
Het diagonaal-tapijt 4401 bestaat uit half wol en half geitenhaar.
Een klassiek materiaal dat in een eigentijdse structuur wordt gezet.
En tenslotte gebruikt Van Besouw ook kunstvezels. Niet om ze te laten lijken op wol, of iets anders wat het niet is. Maar juist om hun eigen schoonheid. Synthetische vezels laten we soms expres glanzen. Omdat de grote tapijtindustrie dat niet doet? Misschien. Maar vooral omdat Van Besouw zich niet voor kunstvezels schaamt, maar ze gebruikt omwille van hun eigen karakter en gebruikseigenschappen. En dat mag gezien worden.

[naar top] - [naar index]De collectie

De collectie wisselt regelmatig. Logisch voor een vernieuwend bedrijf. Producten verouderen en de ontwikkelingen staan niet stil. Een collectie bevat zo’n dertien à veertien verschillende ontwerpen. Er zijn katoenen en wollen tapijten, er is linnen tapijt en synthetisch tapijt en er zijn tapijten van een gemengde samenstelling. We kennen avant-gardistische ontwerpen en meer klassieke ontwerpen. Maar in elk tapijt is het verrassende aspect bepalend. Of het nu gaat om de materiaalkeus, de structuur of het kleurengamma. Eigenzinnig zoals u van Van Besouw mag verwachten.Kwaliteit staat buiten kijf.
Als je bijzondere producten maakt, dan mag de kwaliteit niet ter discussie staan. Van Besouw heeft twee eigen productietechnieken:
het ambachtelijke Wilton weven en het unieke Raschel breien.
Beide technieken hebben hun eigen mogelijkheden en beperkingen.
Maar allebei zorgen ze voor een optimale poolverankering. Elke poollus of poolpluis heeft zijn eigen individuele afbinding. Zo maken we tapijt dat niet alleen bijzonder is, maar ook lang mee gaat. Eigentijdse maar toch tijdloze ontwerpen van onverwoestbare kwaliteit waar de klant lang plezier van zal hebben. Daar gaat het om.Cijfers van naam. 3801
Van Besouw geeft haar tapijt nooit een naam. Ook hierin is Van Besouw eigenzinnig. Maar wel met een reden. Namen zijn associatief.
Wij stellen dat iedereen zijn eigen associatie bij onze tapijten kan vormen. Daarom geeft Van Besouw haar tapijt nummers. Die maken mettertijd natuurlijk vanzelf naam. 3801 Is een goed voorbeeld.
Iedereen die de collectie van Van Besouw kent weet dat dit het nummer - of toch de naam? - is van onze design classic.
Maar de nummers zijn niet willekeurig gekozen. Zo staat het eerste cijfer voor het gebruikte materiaal en het tweede voor de productiemethode. De laatste twee cijfers vormen een volgnummer.Schoonheid op bestelling.
De harde vloeren in veel interieurs schreeuwen - vaak letterlijk - om een textiel element. Van Besouw heeft daar een eigen antwoord op. Elk Van Besouw tapijt kan worden voorzien van een randafwerking, zodat het als een eiland in de ruimte een eigen, extra decoratieve plaats krijgt. De maat en de vorm kunnen door de klant zelf worden bepaald.
Een keur aan randen, ambachtelijk en tot in de perfectie verwerkt, maken de combinatiemogelijkheden vrijwel onbegrensd.

[naar top] - [naar index]Instrumenten


Eigenzinnig of niet, de verkoopinstrumenten die Van Besouw heeft ontwikkeld moeten een goed beeld geven van het product. Daar gaat het om. Sober, doeltreffend maar met de klasse die u van Van Besouw mag verwachten.De dealer als spil.
Voor Van Besouw is het netwerk van geselecteerde dealers van het grootste belang. Het is een beperkte groep van gespecialiseerde interieuradviseurs, vaak met een achtergrond als interieurarchitect. Zij zijn het die voor de gebruiker de vertaalslag maken tussen het staal en de gestoffeerde vloer.
Daarom heeft Van Besouw een nauw contact met haar dealers.
Zo zijn ze altijd goed geïnformeerd en beschikken zij over gedetailleerde informatie over het Van Besouw tapijt. Elke dealer heeft een ruime presentatie van de producten van Van Besouw.innovaties & strategie; eigenzinnig tot in de vezel; nederlandse topkwaliteit; natuurlijke materialen; karpet & tapijt; breien & weven; overtuigende presentatie en creatief advies; designerhistorie; after sales service & vakkundig verleggen; life time customers!


van besouw tapijt bv - karpet & tapijtvoor webinformatie klik op plaatje.....

(1010/1205-01)


Bezoekers van deze pagina keken ook naar:
arbowet in vogelvlucht


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door bureau galileo

onlineprojectstoffering.nl
interface, desso, interfloor, ambiant, forbo, desimo, modulyss
tapijt, gordijnen en zonwering tegen speciale prijzen!

voor webinformatie klik op plaatje.....

menselijk gedrag bij brand


door margarethe kobes
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
bedrijfshulpverlening informatie

informatieve video hoe een informatiefilmpje er uit kan zien
met dank aan nhl hogeschool en marieka baars.
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
zelfredzaamheid bij brand
tien mythen ontkracht


door margarethe kobes en karin groenewegen-ter morsche
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
hoe ziek word je van zitten?


door marianne meijerink in de synaps, tijdschrift van vumc
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
branddetectie &
ontruimingsalarmering


door margarethe kobes en kees van toer
mede mogelijk gemaakt door saval bv
wat is preventie?

arbo, bedrijfsveiligheid en preventie, een filmpje van inpreventie.
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
wegwijs in signalering


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door bureau galileo


[naar top] - [naar index]
DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online

promotieplatform voor
facilitaire diensten en producten


nog nooit was promotie en productinformatie
zó vriendelijk, zó doelgericht en zó lang houdbaar!


facilitaire vakbeurs online
nog nooit wat adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor presentatie klik op plaatje.....facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 7 oktober 2010
het laatst gewijzigd op 22-02-2018

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)