facilitaire productinformatie


Renault ZOE


mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

Met de Renault ZOE gaan we een nieuw autotijdperk in! De technologie van morgen gaat voor u en het milieu zorgen!


Stelt u zich eens voor, straten zonder het lawaai van motoren, zonder CO2- of NOx-uitstoot, een stad waar de levenskwaliteit hoger is... Hoe lijkt u dat?

Met de ZOE, een seriegeproduceerde 100% elektrische auto ontdekt u elke ochtend opnieuw het rijplezier: acceleratievermogen en souplesse om in alle rust te kunnen rijden. Een schone auto vanbinnen en van buiten, waarmee u op afstand kunt communiceren… en hij gehoorzaamt u! Niet langer in de rij staan bij het tankstation, nee, u hoeft uw auto alleen maar aan te sluiten, net als uw mobiele telefoon. Dat betekent extra tijd voor leuke dingen!

Bent u verleid door deze mooie, intelligente, hippe en connected auto? Ja? Kom dan snel een proefrit maken in de Renault ZOE en word net zo enthousiast als ik.

DOMINIQUE LUCAS,
Directrice van het GAMMA Elektrische Auto's,
Afdeling Productontwikkeling

LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo?

Simpelweg REVOLUTIONAIR
De ZOE biedt hetzelfde bedieningsgemak als een smartphone. Om hem op te laden hoeft u hem alleen maar aan te sluiten. Iemand bellen gaat snel en gemakkelijk dankzij het grote touchscreen of de voice-control. Of lees uw e-mail terwijl u staat te wachten op iemand. Het geïntegreerde R-Link navigatie-/multimediasysteem maakt dit allemaal tot een kinderspel!1. Het design is geïnspireerd op de natuurelementen en alternatieve energie (wind, golfen, windmolens...). Zo is een gedeelte van het dashboard gebaseerd op het turbineblad van een windmolen. De karakteristieke blauw chromen exterieur accenten kenmerken de Renault. Z.E. familie.
2. De enige afdruk* die de ZOE achterlaat. Inderdaad, het gaat om de digitale afdruk van de designer van de Renault ZOE... Net zo subtiel weggewerkt als de handgreep van de achterportieren.
3. Renault R-Link: bedien alles met uw stem of vingers dankzij het 7" touchscreen en de spraakherkenning (meer informatie op pagina 46).
4. Stil**, geen trillingen, 100 % van het koppel leverbaar vanaf het starten, zonder te schakelen, een zeer krachtige en tegelijkertijd ontspannende auto.
5. De Caméléon™-oplader, gepatenteerd door Renault, maakt het mogelijk om de Renault ZOE aan te sluiten op elk type oplaadpunt: standaard opladen¹ (6 tot 9 uur), opladen via een publiek laadpunt² (2 tot 3 uur), versneld opladen³ (1 tot 2 h) of snel opladen
4 (80% in 30 min). Voorgaande laadtijden zijn in het geval van een volledig lege batterij, de laadtijden kunnen variëren tussen het tijdstip van laden, de situatie van het laadpunt en de resterende capaciteit van de batterij.

* Geen CO2 bij gebruik, uitgezonderd slijtage-onderdelen. ** Geen motorgeluiden.
1 Bij gebruik Wallbox met 3,7 kW vermogen.
2 Via een publiek laadpunt met 11 kW vermogen.
3 Via een publiek laadpunt met 22 kW vermogen
4. Via een specifiek snellaadpunt met AC-lading.


HET IS UITDAGEND OM DE WERELD TE VERANDEREN...

...EN DE STAD ZAL ANDERS ZIJN. STIL, MAAR NIET SAAI, MILIEUVRIENDELIJK EN VERBONDEN, GEBRUIKSVRIENDELIJK EN VOOR EEN BETAALBARE PRIJS. DE ZOE IS EEN TOEVOEGING AAN DE NIEUWE MANIER VAN LEVEN DIE DE MEESTEN AL HEBBEN OMARMD. EEN REVOLUTIE DIE, HOEWEL HIJ DE WERELD NIET VERANDERT, HIER WEL AAN BIJDRAAGT. EN DEZE REVOLUTIE BEGINT NU!

Het is een belangrijk agendapunt van de laatste tijden. De stad hervormen, leefbaarder maken en het terugdringen van de uitstoot, iedereen heeft er weleens over gehoord. En met de ZOE kan iedereen bijdragen aan dit punt. Niet straks, maar nu! U kunt nu gewoon energie, plezier en rust tanken met een stekker! Met de ZOE verandert uw levensstijl en de stad zal nooit meer hetzelfde zijn. Stelt u zich eens voor, als alle auto’s zo zouden zijn...
De rust, de stilte, het geluk... Praten zonder te schreeuwen, rustig van gedachten wisselen, ongestoort communiceren. Met anderen, en met de ZOE. Nieuws van uw vrienden? De weersverwachting? Verkeersinformatie? Renault R-Link en de ZOE verbindt u met de andere kant van het land... Of met de andere kant van de straat.
Alles is zo eenvoudig dat u bijna zou vergeten dat de ZOE ook heel toegankelijk is. Een verschijning waar iedereen bij kan en ook mee overweg kan. Ontworpen om uw dagelijkse sleur te doen vergeten. Gewoon iets meer natuur, iets meer groen, iets meer open. Dus… laat oude ideeën en opvattingen achter u en knijp in uw arm om er zeker van te zijn dat u niet droomt. En geniet!


Opnieuw schrijft Renault GESCHIEDENIS!
Renault maakt wederom haar naam waar. De Créateur d'automobiles, de fabrikant van auto's om in te leven, de uitvinder van de nieuwe mobiliteit... Doet het weer: Renault zorgt weer voor een revolutie in de markt. Tot ieders vreugde.
 


Weet u nog?
De Renault 4L, hij werd bekritiseerd, bespot, maar uiteindelijk toch gerespecteerd. Met zijn achterklep en zijn neerklapbare achterbank was hij bijzonder veelzijdig en zorgde voor een ware revolutie in zijn segment!
De Renault 16, een ander belangrijk moment: Stoelen die in zeven posities gezet kunnen worden en een nieuwe kijk op de auto om in te leven.
De Renault 5. Met zijn 3 deuren was hij sexier en moderner dan zijn concurrenten en werd hij dé kleine auto van de jaren 70/80.
De Renault Espace. Nog een auto met het Renault-logo, die een goedpassende naam heeft en nog steeds dé toonaangevende monospace is.
Wij moesten zelf ‘het bijpassende leven bedenken’...
Iedereen herinnert zich de lancering van de Renault Twingo, een ufo op de automarkt van toen.
De bestuurders konden de zuurtjeskleuren van deze Twingo niet weerstaan! Als trotse opvolger van deze held komt de Renault ZOE op zijn beurt met iets nieuws. Op het gebied van technologie, natuurlijk, maar dat niet alleen... Zijn design, zijn allure, zijn liefde voor de inzittenden en voor het milieu maken de ZOE een pionier.

DE ZOE DOORGELICHT
Wat ziet u als U onder de motorkap kijkt? Door de ruiten? Achter het Renault-logo? De ZOE in de lengte, in de breedte, en in comfort...


60 PATENTEN, WAARVOOR?
Simpelweg om u in een auto te laten rijden die comfort, interactiviteit.... en 'beste van de klas' autonomie biedt. Maak nader kennis met de technieken die de ZOE in staat hebben gesteld om, tijdens zijn homologatie (test door gecertificeerd keuringsbedrijf, redactie), 400 km af te leggen zonder tussentijds op te laden.
(per 1 oktober 2016 is de maximum range 400 km vh 210! :-))

De ZOE is de eerste seriegeproduceerde elektrische auto met een gehomologeerd bereik van meer dan 400 km (NEDC). Waarom dit verschil tussen het algemeen geconstateerde bereik en het bereik NEDC*? Elke homologatie wordt uitgevoerd op een ideaal parcours (geen gebruik van verwarming en airconditioning), waardoor een goed resultaat wordt verkregen dat kan worden vergeleken met de prestaties van andere elektrische auto’s.
Net als bij een auto met een verbrandingsmotor, hebben de snelheid, de topografie van de omgeving waarin wordt gereden, de rijstijl, en het gebruik van de verwarming of airconditioning, invloed op het reële bereik. Zo kunt u bijvoorbeeld op een traject net buiten de stad over het algemeen rond de 200 km afleggen in de winter en 300 km als het redelijk weer is.

RANGE OPTIMIZER
Dit systeem bevat 3 unieke innovaties waarmee het bereik van de ZOE toegerekend kan worden tot de beste uit de markt (categorie seriegeproduceerde auto’s). Wat zijn deze innovaties?

Nieuwste generatie regeneratief remsysteem
In tegenstelling tot andere systemen zal de ZOE ook kinetische energie omzetten naar elektrische energie wanneer het rempedaal wordt bediend.

Warmtepomp
In plaats van een los verwarmingselement combineert de ZOE één systeem voor het afkoelen en verwarmen van het interieur.

MICHELIN ENERGY™ E-V BANDEN
Speciaal ontwikkeld voor de ZOE uitgerust met 15 inch en 16 inch wielen, met een ultra lage rolweerstand. De wegligging en remcapaciteit blijven hetzelfde als die van de Michelin-banden voor auto’s met een verbrandingsmotor.

UW BEREIK VERGROTEN MET DE ZOE
Het bereik van de ZOE kan op verschillende manieren worden vergroot.

Preconditioneren van het interieur van de auto
Programmeer het gecombineerde verwarm- en koelsysteem zodat het interieur van de auto al op temperatuur is bij vertrek. Hiervoor gebruikt de ZOE dan stroom uit de laadpaal, en niet uit het batterijpakket wat de actieradius aanzienlijk ten gunste komt.

Eco-modus
Via de knop ‘ECO’ worden de rijprestaties en het vermogen van de airconditioning of de verwarming beperkt om het bereik te vergroten.

Eco-coach
Analyseert uw rijgedrag en geeft u tips over hoe u uw actieradius zou kunnen vergroten.

* NEDC: New European Driving Cycle, de Europese meetnorm voor uitstoot en verbruik, is een genormaliseerde methode voor het meten van het verbruik, gebaseerd op testritten die hetzelfde zijn voor alle soorten auto’s in Europa, met een verbrandingsmotor, elektrisch of hybride. Het is dan ook een objectief criterium om de prestatieverschillen te meten tussen de modellen van verschillende constructeurs. De test bestaat uit twee delen. De auto wordt op een rollenbank geplaatst en voert drie keer dezelfde stadsrit (cyclus ECE-15) uit, vervolgens één keer de zogenaamde buitenwegrit. Het gemiddelde van deze vier cycli geeft het theoretisch gemiddelde bereik.1. Batterij verwerkt in de bodem, voor een optimale interieurruimte.
2. Slechts 1/3 glasoppervlak voor een tijdloos design en actieradius besparing.
3. 5 ruime zitplaatsen.
4. Bagageruimte 338 L.
5. Nieuwste generatie regeneratief remsysteem.
6. MICHELIN ENERGY™ E-V banden.
7. Uniek warmte/koel systeem.
8. Caméléon™-lader, diverse oplaadmogelijkheden met één enkele lader.

DENK ELEKTRISCH
Het uitgangspunt was een auto die gebruiksvriendelijk is, fijn om in te rijden en eenvoudig in het dagelijks gebruik is: hieruit is de ZOE ontstaan... Het kleinere glasoppervlak beperkt temperatuurschommelingen. De onder de vloer geplaatste batterij verlaagt het zwaartepunt - garantie voor een goed weggedrag - en heeft geen invloed op de bagageruimte.

DE CAMÉLÉON™-LADER
De ZOE is de eerste elektrische auto met de gepatenteerde Caméléon™-lader van Renault. De ‘intelligente’ lader past zich aan de verschillende vermogens aan die beschikbaar zijn voor het opladen... Deze innovatie maakt het dus mogelijk om de ZOE standaard
(1) op te laden (6 tot 9 uur), opladen via een publiek laadpunt(2) (2 tot 3 uur), versneld opladen(3) (1 tot 2 h) of snel opladen(4) (80% in 30 min). En dit allemaal met één enkele lader.
(1) Bij gebruik Wallbox met 3,7 kW vermogen(2). via een publiek laadpunt met 11 kW vermogen(3) via een publiek laadpunt met 22 kW vermogen(4). via een specifiek snellaadpunt met AC-lading.

OPLAADPUNTEN VIA RENAULT R-LINK
Oplaadpunten vinden, het opladen beheren of het bereik van de ZOE vergroten? Raak de Renault R-Link tablet aan die midden op het dashboard is geplaatst, of zeg er iets tegen... Bedien hem met uw stem of vingers dankzij het 7 inch touch screen en de spraakherkenning.

DE BATTERIJ
Net als de andere modellen van het Renault Z.E. gamma, is de ZOE uitgerust met een lithium-ion batterij, de beste oplossing die momenteel op de markt is. Hij is heel gemakkelijk op te laden, zelfs als hij niet helemaal leeg is. Hij kan aan het einde van zijn levensduur worden gerecycled.

RANGE OPTIMIZER

Dankzij 3 grote innovaties heeft de ZOE het beste bereik uit de markt.

• ZOE, bijzonder milieuvriendelijk: geen stank, geen geluid, nul gram CO2 uitstoot (in gebruik).

• ZOE, duurzame gedachte: 85% van de massa van de ZOE is recyclebaar en hij bestaat voor 9% uit gerecycled kunststof (de batterij voor 100%).

• ZOE, dé elektrische motor: zijn rotor met spoel ontwikkelt een vermogen van 65 kW.

• ZOE, een pittig acceleratievermogen vanaf lage toerentallen, dankzij een maximaal koppel van 220 Nm, dat voor 100% leverbaar is vanaf het starten.

• ZOE, stil rijden: 100% geruisloos draaiende motor.

• ZOE, zeer stijf chassis, bijzonder stabiel, uitzonderlijk wendbaar.


1. Programmeren van laadtijden. Via het R-Link systeem is het mogelijk om uw laadtijden te programmeren voor de hele week. Zo kunt u bijvoorbeeld laden tegen het meest gunstige tarief in de nacht.
2. Thuis opladen. De meeste tijd zult u thuis opladen in de avonduren of gedurende de nacht, en op het kantoor tijdens kantooruren. Hiervoor is standaard laden voldoende, en dit kunt u doen via een oplaadpunt thuis. Het is echter van groot belang dat u een laadpunt heeft dat volledig aansluit bij uw huisinstallatie en hier ook veilig in geïntegreerd kan worden. Renault adviseert daarom een Z.E. Ready versie 1.2* laadinstallatie. Dankzij de goede samenwerking met diverse partners kan uw Renault dealer voor elke situatie een passende oplossing bieden, zowel privé als zakelijk.
3. Publiek opladen. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de uitgebreide publieke laadmogelijkheden. Bij de meeste publieke oplaadpunten zal uw laadtijd variëren van 2 tot 3 uur, bij specifieke publieke oplaadpunten met 22kW vermogen zelfs in 1 tot 2 uur. De ZOE is met elke type publieke laadpaal compatible. De standaard meegeleverde laadkabel is geschikt voor een maximaal vermogen van 22kW.

* Z.E. Ready is een geregistreerde handelsnaam van Renault voor laadapparatuur maar ook voor de bijbehorende installatie hiervan. Voor het mogen voeren van het Z.E. Ready label dienen partners te voldoen aan een aantal eisen. Deze garanderen uw veiligheid en de volledige functionaliteit van het voertuig.


Renault R-LINK - AUTO-CONNECTED!
Via Renault Connected Services staat u altijd in verbinding met uw ZOE. Een plotselinge onweersbui of omslag van het weer? Schakel via uw smartphone of computer het preconditioneren in zodat de ZOE u warmtelijk zult ontvangen. Ook het starten en stoppen van het opladen kunt u op deze manier instellen. En dit zonder een stap buiten de deur te zetten!1. De actieradius van uw Renault ZOE bekijken, oplaadpunten zoeken en kijken of ze beschikbaar zijn*.
2. Naar de radio luisteren, of naar muziek via externe mediaspelers (mp3, telefoon), foto’s en video’s bekijken.
3. Bellen (handsfree uiteraard).
4. Bekijk uw e-mail, lees tweets na en blijf online.
5. In de ZOE kunt u, zowel via het R-Link systeem als via een computer, apps kopen in de R-Link Store (nieuws, reizen, spelletjes, mails, sociale netwerken) en gebruik maken van de voorgeïnstalleerde apps.
6. En uiteraard bepaalt u zelf wat er gebeurt! Uw auto op afstand besturen is mogelijk! U kunt direct het bereik of de resterende oplaadtijd bekijken dankzij het pakket My Z.E. Connect. U kunt ook meteen het opladen starten of stoppen en het preconditioneren van uw ZOE instellen voor de volgende ochtend, dankzij het pakket My Z.E. Inter@ctive. * Afhankelijk van het land.Onze voornaamste doelstelling - Uw tevredenheid
'Renault stelt in haar visie de mens, het gezin en kwaliteit van leven centraal. Renault levert hoogwaardige producten en diensten die hun tijd ver vooruit zijn - ingenieus, essentieel, toegankelijk en met een lage Co2-uitstoot.

Kwaliteit is een eis die bij Renault hoog in het vaandel staat. Dit streven naar de beste kwaliteit vindt u in elke fase: vanaf het ontwerp van onze voertuigen tot aan de aftersales.
Renault wordt vandaag de dag door de media en brancheorganisaties geprezen vanwege haar gamma betrouwbare personen- en bedrijfsauto’s.
Renault heeft één van de beste commerciële netwerken, zowel op het gebied van sales als van aftersales. Dit is grotendeels te danken aan onze continue inzet voor de klant.

“Kwaliteit blijft een strategische prioriteit voor de groep en een belangrijk aspect voor het imago van onze merken. Proffesionaliteit, vakbekwaamheid, expertise, nauwkeurigheid en veeleisendheid: Renault hanteert deze normen tijdens de gehele levenscyclus van de auto om de klant de beste kwaliteit te kunnen bieden. Zowel qua product als qua service. Zo garandeert Renault tevredenheid bij de klant.”

Jean-Pierre Vallaude Directeur Kwaliteit van de Renault Groep

Voor meer informatie voor elektrisch rijden met Renault, uitvoeringen, voorwaarden, enzovoort, klik op onderstaande foto van de Renault ZOE.

Renault Z.E.
vooroordelen: de waarheid over elektrisch rijden!voor webinformatie klik op plaatje...
(1303-01)


top pagina   top pagina

Bezoekers keken naar de volgende links in ons kennisplatform:

visie duurzame brandstoffenmix


door het ministerie van infrastructuur en milieu
mede mogelijk gemaakt door de facilitaire vakbeurs online
nederland krijgt nieuwe energie


door diverse politieke partijen
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
kennismaking elektrisch rijden
advies tot betrekking met duurzame en energiezuinige mobiliteit!
maak kennis met elektrisch rijden vanuit noordwijk


voor ipresentatie klik op plaatje.....
rijden op stroom


met medewerking van clubgreen
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online
wie vermoordde de elektrische auto

in 1996 liep de EV1 van de lopende band van General Motors
wat ging er mis en waarom werden ze in 2003 vernietigd?
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

benzine- en dieselauto's verdwijnen
leve de elektrocar!


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online

van zonwering naar klimaatbeheersing

door somfy nederland b.v.
mede mogelijk gemaakt door totaalzonwering.nl

elektrische mobiliteit in 2020
volop kansen voor nederland


door ernst & young
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
onafhankelijke life-cycle-analysis


uit dak+bouw 2012, html-vertaling leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online


Tags: elektrisch autorijden, duurzaam, zonnepanelen, windenergie, duurzame mobiliteit, auto van de toekomst is er nu.

top pagina   top pagina

DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

facilitaire vakbeurs online
nog nooit wat adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor presentatie klik op plaatje.....
facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 19 september 2016
het laatst gewijzigd op 4-10-2016

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)