facilitaire productinformatie


Philips Heartstart HS-1-defibrillator


mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online

Voor gewone mensen op buitengewone momenten

LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??
Plotselinge hartstilstand kan iedereen, altijd en overal overkomen.

De kracht om een leven te redden
Elk jaar worden alleen al in de Nederland ongeveer 15.000 mensen getroffen door een plotselinge hartstilstand.Voor de meeste van deze mensen komt dit als een volslagen verrassing omdat er geen klachten vooraf waren. En triest genoeg overleeft minder dan 5% het, vaak omdat noodhulpdiensten niet op tijd aanwezig kunnen zijn om te helpen.


Plotselinge hartstilstand treedt het meest op als het elektrische systeem van het hart sterk ontregeld raakt, waardoor het hart niet meer effectief kan kloppen. Doordat er geen goede bloedcirculatie is, reageert de persoon niet langer op prikkels, stopt met ademhalen en sterft, tenzij er onmiddellijk behandeling plaatsvindt.
Reanimatie (CPR) is belangrijk, maar is alleen niet voldoende om het hart weer in een normaal ritme te laten kloppen. Een "schok" van een defibrillator vormt de meest effectieve manier om het normale pompritme van het hart weer op gang te brengen. Het slachtoffer maakt de beste kans op overleving als hij of zij binnen vijf minuten na de hartstilstand die schok krijgt toegediend.
Net zomin als veiligheidsgordels of airbags elk leven kunnen redden bij een verkeersongeval, kan een defibrillator elke persoon redden die een plotselinge hartstilstand krijgt. Toch zouden er veel levens kunnen worden gered als meer mensen sneller zouden kunnen worden bereikt.

Philips HeartStart-defibrillatoren stellen vrijwel iedereen in staat de meest voorkomende oorzaak van plotselinge hartstilstand te bestrijden door snel en op effectieve wijze een schok toe te dienen, waar dit ook nodig is — op het werk, in de vrije tijd of in de lucht — waardoor de mogelijkheid wordt geboden om een leven te redden.

Het huidige overlevingspercentage bij plotselinge hartstilstand bedraagt minder dan 5%.
De waarschijnlijkheid van een succesvolle reanimatie neemt met elke minuut die verstrijkt met ongeveer 10% af
Alleen al in de Verenigde Staten zouden elk jaar 40.000 levens kunnen worden gered als op grote schaal defibrillatoren beschikbaar zouden zijn.
Philips, de marktleider op het gebied van innovatie bij mobiele defibrillatie, heeft de HeartStart HS-1-defibrillator ontworpen voor gewone mensen op buitengewone momenten. De HS-1 is de eerste commerciële defibrillator die zonder recept verkrijgbaar is en is ontworpen met het oog op optimaal gebruiksgemak en maximale betrouwbaarheid.
Onze innovatieve technologie, die is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en feedback van gebruikers, heeft een defibrillator opgeleverd die zo gemakkelijk is te gebruiken dat u zo nodig het leven kunt redden van een collega, een vriend of iemand anders die door plotselinge hartstilstand is getroffen.

Deze kleine, lichtgewicht defibrillator, die niet meer dan 1,5 kg weegt, kan eenvoudig worden gebruikt op de plaats waar het slachtoffer ligt. Met behulp van duidelijke, kalme gesproken instructies leidt de HS-1- defibrillator u door elke stap van het defibrillatieproces, inclusief begeleiding bij CPR.
Ingebouwde SMART Pads die op de blote huid van het slachtoffer worden geplaatst sturen informatie naar de defibrillator, die in elke fase van het proces metingen uitvoert en zich bij elke stap optimaal aanpast aan uw acties.

De HeartStart HS-1 is uitgerust met beproefde Philips-technologieën voor hartritme-evaluatie (SMART-analyse) en toediening van defibrillatieenergie (SMART bifasisch). En net als alle andere HeartStart-defibrillatoren, kan dit instrument worden gebruikt voor het behandelen van zowel volwassenen als baby's en kinderen.

De eerste defibrillator die zonder recept verkrijgbaar is voor commerciële gebruikers

Klaar als dat nodig is
De HS-1 beschikt over een batterij met een lange levensduur:
Bewaartermijn van 5 jaar plus gebruikstermijn van 4 jaar
Dezelfde batterijtechnologie wordt probleemloos toegepast in miljoenen camera's

Automatische zelftests helpen een continue paraatheid te waarborgen:
Bij dagelijkse zelftests worden elektrische componenten, subsystemen en batterij gecontroleerd
Een zelftest controleert tevens of de pads-cartridge is geïnstalleerd en werkt
Een knipperend groen "Ready"-lampje geeft aan dat de HS-1 de laatste zelftest heeft doorstaan, zodat u erop kunt vertrouwen dat de defibrillator gereed is voor gebruik.

Handig in het gebruik
Het gebruik van de HeartStart HS-1-defibrillator is eenvoudig.
De defibrillator en spraakinstructies kunnen worden geactiveerd door aan het groene handvat te trekken. Deze instructies zijn aangepast aan uw acties om u door het hele proces heen te helpen, van het plaatsen van elke pad op de patiënt tot de toediening van een defibrillatieschok.


De HeartStart HS-1 bepaalt of een hartritme te defibrilleren is.
Als een schok is aangewezen, geeft de defibrillator u de aanwijzing om op de knipperende oranje knop "Shock" te drukken.Vervolgens dient de HeartStart HS-1 een dosis laagenergetische tweefasische therapie toe. Dit is een uiterst effectieve defibrillatiecurve die tevens het hart ontziet.
Als geen schok is aangewezen, geeft de HS-1- defibrillator u de opdracht om de patiënt te onderzoeken en indien nodig reanimatie (CPR) toe te passen.Tijdens het uitvoeren van de CPR, kunnen de spraakinstructies van de defibrillator worden geactiveerd als hulpmiddel bij de bepaling van de frequentie en diepte van de compressies.

De HeartStart HS-1 herinnert u er tevens aan contact op te nemen met de medische noodhulpdiensten. Als deze een overzicht van de geboden zorg nodig hebben, kan dit worden opgehaald uit het interne geheugen van de defibrillator.
Een medewerker van een medische noodhulpdienst kan simpelweg op de "i-knop" drukken om de HeartStart HS-1 een gesproken verslag te laten geven van wat er is gebeurd sinds het laatste klinische gebruik.

Vervangbare SMART Pads-cartridges
De cartridge bevat twee plakpads die zoals op de pads is aangegeven, op de naakte huid van de patiënt moeten worden geplaatst. De pads zijn "smart" (slim) omdat zij voelen wanneer zij uit de cartridge zijn gehaald en op de huid van een patiënt zijn geplaatst. Hieraan worden vervolgens de spraakinstructies voor uw acties aangepast.

De HeartStart Hs-1 kan worden gebruikt op patiënten van elke leeftijd, met inbegrip van baby's en kinderen. De HS-1 detecteert wanneer de speciale SMART Pads-cartridge voor baby's/kinderen is geïnstalleerd. Vervolgens wordt automatisch een lager energieniveau toegepast dat geschikter is voor baby's en kinderen, en worden tevens instructies gegeven voor het reanimeren van baby's/kinderen.

Voor het oefenen van uw vaardigheden kan een speciale cartridge met trainingspads (voor volwassenen of voor baby's/kinderen) in de defibrillator worden geïnstalleerd. Het vermogen van de defibrillator om schokken toe te dienen wordt tijdelijk onderbroken, terwijl u door scenario's voor patiëntenzorg wordt geleid.Ontworpen om te helpen levens te redden onder buitengewone omstandigheden

Gering gewicht
Volledig uitgerust slechts 1,5 kg.

Intuïtief
Een helder ontwerp en duidelijke spraakinstructies, met inbegrip van coaching bij reanimatie (CPR), bieden de gebruiker het vertrouwen dat nodig is bij het behandelen van personen met een hartstilstand.

Veelzijdig
Beschikbaar voor toepassing bij mensen van elke leeftijd, met inbegrip van kinderen en baby's.

Effectief
Gepatenteerde SMART Analysis hartritmeevaluatie en SMART tweefasische defibrillatietherapie, die zich klinisch heeft bewezen tijdens bijna 10 jaar gebruik. Geen enkele andere tweefasische curve is zo goed gedocumenteerd.
En met de gepatenteerde Quick Shock, is de HS-1 de snelste in zijn klasse bij toediening van een schok na CPR. Onderzoek toont aan dat beperking tot het minimum van de tijd na de CPR de overlevingskansen mogelijk vergroot.


Klik voor meer informatie over de HeartStart HS-1-defibrillator en Philips Medical Systems op onderstaand plaatje in het blauwe kader.Philips Healthcare
De heartstart-1, de kracht om een leven te reddenvoor productinformatie klik op foto......

(1208-01)

[naar top] - [naar index]
DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online

Facilitaire Aanbieders Online


voor zoeken naar producten/diensten en verenigingen
klik op foto....
facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 17 augustus 2012
het laatst gewijzigd op 9-05-2015

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)