facilitaire bedrijfsinformatie


Kinnarps Nederland BV


deze informatie wordt u aangeboden door kinnarps nederland bv
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online

Kinnarps Breukelen (foto ge-web)

De weg naar een efficiënte werkplek
LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??
Kinnarps creëert interieuroplossingen voor bedrijven en publieke omgevingen. Hoogstaande kwaliteit en milieuvriendelijk ondernemen, vormen de rode draad in het gehele proces - van het ruwe materiaal tot definitieve oplossingen.

Kinnarps is tegenwoordig de derde grootste leverancier van interieur-oplossingen voor werkplekken in Europa. Het bedrijf is in ongeveer 35 landen actief, met filialen in 16 landen. De volledige productie van Kinnarps vindt plaats in vijf fabrieken in Zweden. De grootste fabriek staat in Kinnarp. Het management van de groep en de groepsfuncties worden vanuit Kinnarp in Zweden gedaan. Kinnarps heeft ongeveer 2.200 werknemers.

Kinnarps ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt vier eigen handelsmerken. Het belangrijkste handelsmerk Kinnarps staat voor functionele en effectieve interieuroplossingen voor alle ruimten en behoeften van de werkplek.
Materia bestaat uit experimentele, innovatieve en verrassende design-elementen, Klaessons is tijdloos elegant en Skandiform biedt eigentijds Scandinavisch ontwerp. Dankzij een netwerk van geselecteerde partners kan Kinnarps een goed concurrerend assortiment bieden.

Het hoofdkantoor van Kinnarps Nederland BV is gevestigd in Zutphen. De centraal gelegen showroom vindt u in Breukelen.

Kinnarps maakt voor u het werk eenvoudiger
Het kantoor met al zijn verschillende functies is een zeer complexe werkplek, die vraagt om goed doordachte oplossingen. We hebben onze kennis verzameld onder het motto: ‘beter in werk’.
Stap voor stap bespreken we alle elementen van ons aanbod. Daarna maken we samen met u een grondige analyse van uw behoeften en creëren we effectieve en inspirerende omgevingen. De perfecte basis voor een fijne dag op kantoor.

Hoe kunnen we een betere dag op het werk creëren?

We hebben een idee waarmee alles bij Kinnarps is doordrenkt: beter in werk. Dit idee heeft zijn weerslag op al onze activiteiten: van meubelproductie en transport tot analyse van de behoeften en installatie van interieurontwerp-oplossingen op locatie bij de klant. Al onze activiteiten zijn erop gericht om een efficiënte en inspirerende werkomgeving te creëren waar mensen zich prettig voelen en hun werk goed kunnen doen. En om je prettig te voelen is het ergonomische ontwerp van de werkplek van het allergrootste belang - van de individuele werknemer tot de totale werkomgeving.

“Ergonomie gaat veel verder dan goede bureaus en stoelen. Het gaat om de zorg voor de persoon in zijn totaliteit.”
Henry Jarlsson, algemeen directeur Kinnarps

Goede ergonomie is goed ondernemerschap en een winstgevende investering
Een onderzoeksgebied dat steeds meer aandacht krijgt, is het onderzoeks-gebied dat de samenhang tussen ergonomische maatregelen en winstgevend-heid onderzoekt. Het is uiteraard onmogelijk om exacte cijfers te geven, maar onderzoek toont duidelijk aan dat er een verband bestaat: wanneer mensen zich goed voelen, presteren ze goed en zijn de kosten voor ziekteverzuim en -herstel lager. Vergelijk het maar met een investering in onderhoud wanneer u een dure machine hebt gekocht: u investeert regelmatig in het onderhoud van uw belangrijkste kapitaal - mensen. Zo simpel is het.

“De werkomgeving beïnvloedt de financiën binnen een bedrijf op diverse manieren. Ze beïnvloedt de productiviteit binnen een bedrijf en de kwaliteit van de productie of de prestaties en vormt een kostenpost als gevolg van ziekte, personeelsverloop, enzovoort.”
uit: Estimate of the working environment’s economic effects on companies and organisations, 2006, Linda Rose en Ulf Orrenius

Is uw werkplek aangepast aan uw behoeften?
We zijn allemaal verschillend. Het creëren van een ergonomische en effectieve werkplek heeft deels betrekking op de fysieke mogelijkheden van de individuele werknemer, terwijl een ander deel wordt bepaald door de werkzaamheden die hij/zij zal uitvoeren. Natuurlijk weten we dat mannen en vrouwen, lang en kort, oud en jong, behoefte hebben aan verschillende oplossingen. Net zoals we weten dat iemand die veel moet telefoneren behoefte heeft aan een andere zithouding dan iemand die achter de computer werkt. Desondanks zijn er nog veel mensen die het kantoor per se willen ontwerpen alsof we er allemaal hetzelfde uitzien en dezelfde werkzaamheden uitvoeren. Dat is weliswaar menselijk maar op de lange termijn ook kostbaar.

“Het aanpassen van de werkplek aan het individu heeft evenveel te maken met kennis als met interieurontwerpoplossingen. We kunnen beide bieden.” Philippe Arin, hoofdontwerper, Kinnarps Frankrijk

Zitten heeft te maken met bewegen
Wie regelt uw stoel? Dit is hoe het moet zijn: de stoel volgt de bewegingen van het lichaam. Het lichaam moet de stoel regelen en niet andersom. Helaas is dat laatste vaak het geval. In het beste geval stellen we onze stoel in wanneer we hem krijgen; in het slechtste geval zijn de bedieningselementen ontwikkeld voor de technici en niet voor alle andere mensen zoals wij. Maar een stoel die uw bewegingen niet volgt of lastig in te stellen is, kan desastreuze gevolgen hebben als uw werk vereist dat u stilzit. Stilzitten is echter ook niet aan te bevelen. Zorg er dus voor dat u een stoel gebruikt die eenvoudig in te stellen is en die uw bewegingen volgt. En ga er vervolgens op zoveel mogelijk verschillende manieren op zitten.

“De bureaustoel moet ondersteuning bieden aan de activiteiten van de gebruiker gedurende de dag; hij moet het natuurlijke bewegingspatroon van het lichaam ondersteunen. Het is tevens belangrijk om te bewegen, ook als men zit.”
Dieter Breithecker, onderzoeker op het gebied van ergonomie en beweging

Ergonomie voor de geest -samenhang tussen welzijn en prestaties
Als u zich in uw werkomgeving niet prettig voelt, kan het meubilair of het interieurontwerp nog zo ergonomisch zijn maar toch niet erg helpen. Is er bijvoorbeeld een prettige pauzeruimte? Welke mogelijkheden heeft het personeel tijdens de pauzes voor ontspanning en sociale contacten? Onderzoek toont aan dat welzijn en werkprestaties nauw met elkaar verbonden zijn. En je hoeft geen geleerde te zijn om te begrijpen dat het gemakkelijker is om personeel te werven en te behouden als u hun een prettige werkomgeving kunt bieden.

“Creativiteit en efficiëntie kunnen worden verbeterd door alle zintuigen op de juiste wijze te stimuleren met behulp van licht, geluid en kleur.” Alexandra Moore, architect, onderzoeker en in 2004 de ontvanger van de Jarl Andersson-beurs van Kinnarps

We blijven tenslotte mensen
Gedraag u een beetje kinderachtig! Wanneer onze kinderen in de toekomst terugkijken naar het hedendaagse kantoor, moeten ze wellicht lachen om bepaalde dingen. Technologische ontwikkelingen zullen namelijk beslist niet enkel van invloed zijn op de apparatuur die we gebruiken, maar ook op onze manier van werken. De manier van werken en de werkhoudingen zullen zeer waarschijnlijk veranderen - misschien zullen we vaker staan aan ons bureau of nog mobieler worden. Uiteraard bespreken en analyseren we dergelijke zaken bij Kinnarps om ook in de toekomst effectieve en ergonomische totaaloplossingen te kunnen bieden. Maar zelfs als de technologie zich verder ontwikkelt en werkprocessen veranderen, zullen de menselijke lichamelijke en geestelijke behoeften veelal dezelfde zijn. En het is voor mensen dat we onze oplossingen ontwikkelen.

”Als ik groot ben, wil ik niet in een of ander duf kantoor zitten om de hele tijd te zitten praten aan de telefoon. Ik wil computerspelletjes doen, trampoline-springen en sneeuwballen gooien naar mijn grote broer.”
Anna, 6 jaar

Dagelijkse ergonomie bij Kinnarps
Het is één ding om in theorie te praten over ergonomie, maar iets anders om het in de praktijk toe te passen. Maar we proberen te doen wat we zeggen. Uiteraard streven we er altijd naar om nog beter te worden, maar we durven te stellen dat we al een eind op de goede weg zijn. We beschikken over de nodige bedrijfsgezondheidszorg met een arts, een verpleegkundige en een fysiotherapeut die zich actief bezighouden met ergonomie binnen het bedrijf. We hebben ook zorgvuldig geplande en fris uitziende personeelsruimtes zoals ontspanningsruimtes, pauzeruimtes en een bedrijfskantine. We beschikken zelfs over leuke vakantiehuisjes voor in de vrije tijd. Bovendien bieden we onze werknemers massages, een fitnessruimte, zwembad, sportzaal, sauna en solarium. Dat betekent natuurlijk niet dat men altijd voor een sportieve avond kiest in plaats van een avondje voor de buis.

En u kijkt nu naar het scherm van uw PC, het schermpje van uw laptop, smartphone of tabletPC. Binnen 'Het Nieuwe Werken', op kantoor of op het thuiskantoor, in de tuin, in een congrescentrum of onderweg in de auto. Als u het maar afwisselt. Zo afwisselend is ook de collectie van Kinnarps.

Kinnarps Nederland BV
De directe weg naar een efficiënte werkplek!voor informatie klik op foto......

(1106-01)

Bezoekers van deze pagina keken ook naar:
deprojectinrichter, de kantoorinrichter, kantoorspecialist, kantoormeubelen,
ASPA Nederland B.V. Kantoorinrichting
werken op kantoor was leuk!


Voor informatie voor naleveringen klik op plaatje..........

(0908-01/1106-01)
Bene kantoormeubilair
voor productinformatie klik op foto......


(1102-01)
Drabert Office Furniture!
Kantoorinrichingsmeubilair met de merken
Drabert, Fortschritt, MBT, Schärf en Martin Stoll


voor informatie klik op foto......

(1010-01/1106-01)
Wigli - zitten opnieuw uitgevonden
voor meer informatie klik op foto......


(1102-01)

[naar top]
DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.mede mogelijk gemaakt doorfacilitaire aanbieders online

Facilitaire Aanbieders Online


voor zoeken naar producten/diensten en verenigingen
klik op foto....

facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 21 juni 2011
het laatst gewijzigd op 29-05-2021

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)