facilitaire productinformatie


Incatro room acoustics bv


mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online


Comfort heeft een klank!

  Inleiding
1. Stilte thuis blijft úw keuze
2. Klantenservice
3. Professionals weten wel beter
4. Wat is een ART-panel?
5. ART-wall
6. ART-screen
7. ART-deskscreen
8. ART-ceiling
9. ART-baffel
10. Informatie website van Incatro
11. Waar kijken bezoekers nog meer naar:


top pagina   index


Incatro Room Acoustics is gespecialiseerd in ruimte-akoestiek en geeft adviezen over de absorptie van storende geluiden in nagenoeg alle situaties en omgevingen.STILTE THUIS BLIJFT ÚW KEUZE
LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezoLeoH?
Onzichtbaar - maar dagelijks tóch hinderlijk in huis aanwezig: ongewenste reflecties van geluid via wanden en plafonds. ARTpanel rekent hier resoluut mee af met een uitgebreid gamma akoestische panelen. Met slechts een paar vierkante meter behaalt u al verbluffende resultaten.
 
In onze webshop vindt u een grote keuze in mogelijkheden en dessins. En kunt u meteen online uw bestelling plaatsen. Voor de benodigde grootte bieden wij een globale richtlijn: vul de inhoud van uw kamer of ruimte in en u kunt de geschatte oppervlakte van uw ARTpanel direct aflezen.


BESLISSINGEN NEMEN IN RUST

Goede verstaanbaarheid, essentiële privacy en een elementaire rust. zij zijn nergens van groter belang dan in professionele omgevingen. kantoor- en vergaderruimten, verzorgende centra en overheidsinstellingen: maximale zorg en aandacht moeten in alle rust gegeven kunnen worden.

Beslissers dragen een grote verantwoording. willen niet dat boodschappen maar half overkomen, dat aandacht verslapt, of dat de concentratie afneemt. De akoestisch adviseurs van ARTpanel kennen de problematieken rondom verstaanbaarheid. En hebben de bijbehorende oplossingen.

Oplossingen voor zakelijke omgevingen zijn even smaakvol als doeltreffend. zij maken dat aan de essentiële randvoorwaarden van goede communicatie wordt voldaan. zodat spreker en luisteraar elkaar ongestoord ontmoeten. ARTpanel: geeft de boodschap zijn essentie terug.


FUNTIONEEL & DESIGN

De systemen van Incatro hebben als groot voordeel dat ze volledig kunnen worden afgestemd op de omgeving waar ze worden toegepast, ongeacht of het nu een ziekenhuis, kantoor, kerkgebouw of school is. De grote diversiteit in maatvoering en het nagenoeg oneindige scala van kleuren of prints maken dat er voor elke locatie een individuele, akoestische oplossing bestaat.


top pagina   index


KLANTENSERVICE

Akoestisch advies

Eventueel ondersteund door akoestische metingen waardoor een gegarandeerd resultaat!

Creatief advies
Met het akoestisch advies als leidraad bekijken wij samen met u de ruimte en bepalen welke producten en materialen tot het mooiste resultaat leiden. wij adviseren u bij de materiaal- en kleurkeuze en begeleiden u tevens in uw keuze voor passend beeldmateriaal bij printafwerking. (eventueel ondersteund met een foto-impressie waarin wij het gekozen beeld monteren in de gefotografeerde ruimte.)

100% Tevredenheidsgarantie
Het geruststellende bewijs dat anderen u enthousiast voorgingen.


top pagina   indexPROFESSIONALS WETEN WEL BETER

Akoestische eisen worden door professionele marktpartijen vaak al in een vroegtijdig stadium in kaart gebracht. Architecten, ingenieurs en projectadviseurs werken nauw samen om het Programma van Eisen een passende invulling te geven.

ARTpanel is een veelgevraagd adviseur op technische advies-trajecten. kan desgevraagd officiële meetrapporten overleggen over akoestische effecten van zijn producten. Ook brengen wij adviezen uit waarin kennis en jarenlange ervaring samenkomen. Die hun vertaling vinden in praktische oplossingen.
Praktisch én concreet, omdat vroegtijdig expertise inroepen die onnodige kosten achteraf voorkomt. 

ARTpanel: een fundament in succesvolle ontwerpen.

top pagina   indexWAT IS EEN ARTPANEL?

Een ARTpanel is een voorgemonteerd akoestisch paneel in een exclusief aluminium profiel in de kleuren wit, grijs of zwart. het paneel wordt voorzien van een print met een kleur of afbeelding naar keuze. het ARTpanel is in verschillende maten verkrijgbaar en eenvoudig aan de wand te monteren.

Hoe werkt ARTpanel precies?

ARTpanel ‘absorbeert’ deze storende reflecties als het ware. Of in technische termen: muren en plafonds worden akoestisch ‘geneutraliseerd’. “Omdat de luisteraar voortaan alleen nog de originele geluidsbron hoort, klinken stemmen weer helder, wordt muziek sprankelender en verloopt een gesprek vele malen prettiger omdat de aandacht niet constant wordt afgeleid door die hinderlijke echo’s.”

Randafwerkingen
De randafwerking bestaat uit een aluminium profiel van 57 mm hoog met aan de voorzijde een zichtbare rand van 1,8 mm en aan de zijkant een verkenning van ca. 1 x 1 cm.

Kleuren
Standaard profielkleuren zijn: wit RAl 9010, antraciet-zwart RAl 7021 en aluminium kleur RAl 9006. Andere kleuren zijn op aanvraag. Prints
Zeer hoogwaardige digitale prints in sublimatiedruk op Trevira CS geven een eindeloos scala aan esthetische mogelijkheden. U kunt een print kiezen uit de database, van een bepaalde kunstenaar of een eigen foto, of een digitale file laten verwerken. De mogelijkheden zijn onbegrensd.ARTpanel

Toepassing van ARTpanel
• Losse kaders, op te hangen aan wanden of plafond, bijvoorbeeld als kunstpanelen of projectieschern
• Kantooromgevingen
• Woonomgevingen
• Zalen en kerken
• Wachtruimtes Technische specifiaties

Standaard profielkleuren zijn: wit RAL 9010, antraciet-zwart RAL 7021 en aluminium grijs RAL 9006.top pagina   index
ARTwall

Een ARTwall is een ‘custom made’ akoestische wandbespanning zonder naden. Aangezien hij van grote afmeting kan zijn, wordt de ARTwall geassembleerd op locatie. ARTwall kan verticaal tegen een wand worden gemonteerd, schuin, of horizontaal tegen een plafond.

Afmetingen
De maximale naadloze afmetingen zijn afhankelijk van de te spannen stofbreedte; de lengten zijn nagenoeg onbeperkt.
Alle ARTwall-oplossingen kunnen worden afgewerkt met diverse standaard unikleuren.
Voor enkele standaardkleuren: 500 cm breed.
Voor digitale afbeeldingen op Trevira CS in inktjet: max. 500 cm breed. Voor digitale afbeeldingen op Trevira CS in transferprint: max. 300 cm breed.

Een ARTwall is een ‘custom made’ akoestische wandbespanning zonder naden. In de ARTwall kunnen we uitsparingen maken voor bijv. ramen, deuren of brandhaspels. Stopcontacten en lichtschakelaars kunnen worden doorgezet en achteraf weer gemonteerd worden.

Toepassingen ARTwall;
• Tegen wanden; in kaders of gehele wanden
• Tegen plafond - als ARTceiling - ; in kaders of grotere naadloze vlakken
• In kasten; geïntegreerd in kastruggen, zijkanten of als schuifdeuren
• kantooromgevingen
• woonomgevingen
• zalen en kerken
• wachtruimtes.top pagina   indexARTscreen

ARTscreens zijn akoestische en voorgemonteerde, dubbelzijdige panelen in verschillende maat- en uitvoeringen. Voorzien van poten met of zonder (geremde) wielen.top pagina   indexARTdeskscreen

Een ARTdeskscreen is een los dubbelzijdig paneel op platte poten of wielen en is met name geschikt voor kantooromgevingen waar veel gesproken en/of getelefoneerd wordt. Door een finetuning van het akoestische ABC - Absorberen, blokken en coveren - kan spraakprivacy worden bewerkstelligd. Incatro kan deze exact berekenen én uitvoeren.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Dubbelzijdig paneel
De randafwerking bestaat uit dubbel aluminium profiel van 90 mm hoog met aan de voorzijde een zichtbare rand van 1,8 mm. De hoeken zijn standaard recht, ronde hoeken zijn tegen meerprijs leverbaar.
Standaard profielkleuren zijn: wit RAL 9010 en aluminium grijs RAL 9006.

KEUZE UIT STOF OF PRINT
Vele klassieke en moderne dessinstoffen zijn mogelijk in diverse breedtes. Informeer naar de mogelijkheden.
Digitale prints:
Zeer hoogwaardige digitale prints (sublimatiedruk ) op trevira CS geven een eindeloos scala aan esthetische mogelijkheden.

De juiste ruimte-akoestiek zorgt ervoor dat uw werknemers efficiënt en aangenaam hun kunnen verrichten!

Spraakverstaanbaarheid: uiteraard in kantooromgevingen essentieel en verschilt per ruimte. In spreekkamers en vergaderruimten is het van groot belang dat het gesproken woord door alle aanwezigen goed wordt verstaan.

Spraakprivacy is belangrijk tussen verschillende werkplekken.
Uit onderzoek is meermaals gebleken dat spraak (van collega’s) de voornaamste afleidingsfactor is in kantooromgevingen. Het verbeteren van de spraakprivacy is maatwerk en kan door onze specialisten ter plaatse worden geadviseerd, of in het ontwerpstadium worden berekend.
top pagina   indexARTceiling

Een ARTceiling is een akoestische op maat gemaakte ‘custom made’ plafondbespanning.
Indien hij van grote afmeting is (meer dan 300 cm), wordt de ARTceiling naadloos geassembleerd op locatie. bij kleinere formaten kan de ARTceiling ook kant-en-klaar worden aangeleverd en door middel van kabels of kettingen ‘zwevend’ aan het plafond worden opgehangen.

Toepassingen ARTceiling:
• kantooromgevingen
• woonomgevingen
• zalen en kerken
• wachtruimtes
• zwembaden

Tegen of onder het plafond; in kaders of grotere, naadloze vlakken. Verlichting (uitsluitend opbouw) kan worden doorgevoerd en weer teruggezet. keuze uit diverse uniekleuren of print.


top pagina   indexARTbaffel

Een baffel is een hangend paneel dat dubbelzijdig wordt uitgevoerd. Daardoor verdubbelt de absorptie per m2. ze zijn verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen.

Toepassing ARTbaffel
• Tegen plafond; in kaders van diverse afmetingen
• kantooromgevingen
• woonomgevingen
• zalen en kerken
• wachtruimtes

Maat- en uitvoeringen:
De afmetingen van de baffels zijn op klantspecificaties.

Randafwerkingen:
De randafwerking bestaat uit een aluminium profiel van 90 mm hoog met aan de voorzijde een zichtbare rand van 1,8 mm.

Standaard profielkleuren zijn: wit RAL 9010 en aluminium grijs RAL 9006. Andere kleuren zijn op aanvraag. ARTbaffels kunnen worden afgewerkt met diverse standaard unikleuren en print.
top pagina   index
In Roermond realiseert en produceert Incatro de ARTpanel-producten en levert daarmee méér dan alleen een technische oplossing. De passende sfeer en emotie in ruimten te brengen, is een welhaast even belangrijke doelstelling. Derhalve geeft Incatro tevens adviezen hoe zijn producten esthetisch verantwoord kunnen worden toegepast.

Voor meer informatie klik op onderstaand plaatje in het blauwe kader.Incatro Room Accoustics bv
Comfort heeft een klank
!voor webinformatie klik op foto...
(1208-01)

top pagina   index

Bezoekers keken naar de volgende links in ons kennisplatform:

ruimte-akoestiek


door incatro/artpanel
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
een en al oor
een helder verhaal over oren en goed blijven horen


door beter horen & de nationale hoorstichting
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
geluid


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door bureau galileo


Tags: kamerscherm, kamerschermen, plafondplaten, kantoorscherm, kantoorschermen, decoratie, schilderijen, afscherming tussen werkplekken.
comfort heeft een klank

DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

facilitaire vakbeurs online
nog nooit wat adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor presentatie klik op plaatje.....facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 14 november 2013
het laatst gewijzigd op 9-05-2015

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)