facilitaire productinformatie

stone paper - steengoed papier
(vh gaiakraft) papiermateriaal gemaakt van mineralen


voor webinformatie klik op logo....Stone Paper natuursteen-papier


informatie mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
Kies nu voor boomvrij zuiver geproduceerd papier! Stone-paper (GaiaKraft) papier is steengoed!

Stone Paper, papier gebaseerd op mineralen!

Stone Paper (vh GaiaKraft) gaat over duurzame ontwikkeling met respect voor onze aarde. Door gebruik te maken van mineraal poeder (Calcium Carbonaat) zijn Stone Paper tassen en verpakkingen boom-vrij, en wordt er geen water of bleekmiddelen gebruikt tijdens de productie zoals bij het produceren van tradtioneel hout pulp papier het geval is. Gaiakraft is ISO 14001:2004 gecertificeerd en tevens ROHS, REACH en FDA.

Stone Paper is een boom-vrij papier dat voor een groot deel bestaat uit mineraal poeder gebonden met een percentage niet giftig hars.
Stone Paper is boom-vrij, dus het beschermt onze bossen, ons milieu en heeft bovendien vergelijkbare kenmerken met tradioneel hout pulp papier voor wat betreft rekbaarheid en scheurbaarheid in een ratio van 1:1 en 2:1. (Stone Paper is ook bekend als Gaiakraft)
LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??
Stone Paper is geproduceerd zonder gebruik te maken van water, gif of bleekmiddel. Het productie proces genereert geen giftige uitstoot en verspilt geen water. Het ongebruikte of overschot is makkelijk te recyclen in nieuw Stone Paper. Daarnaast wordt het makkelijk en veilig afgebroken door de natuur en kan het verbrand worden zonder dat daarbij schadelijke gassen vrijkomen.

Stone Paper is watervast, boom-vrij en in essentie vezelvrij.
Het absorbeert geen inkt en gebruikt daarom 10-15% minder inkt tijdens het drukken in vergelijking met hout pulp papier. Het resultaat is een extreem scherpe afbeelding.


Er zijn 3 types Stone Paper papier om uit te kiezen.
Bij elkaar vormen ze een compleet alternatief voor papier; geschikt voor Offset Lithografie, Flexografie, Zeefdruk, Rotatie Gravure en Rotatie Druk.

Stone Paper is een boom-vrij papier, dat vooral bestaat uit calcium carbonaat gebonden d.m.v. een deel percentage niet-giftig hars. Daarbij is het veilig afbreekbaar, en wordt het - indien achtergelaten in de natuur - binnen een periode van 6 tot 9 maanden volledig afgebroken. Zonder dat het enige giftige gassen uitstoot.
En ondanks dat Stone Paper boom-vrij is, heeft het vergelijkbare kenmerken met traditioneel houtpulp papier wat betreft rekbaar- en scheurbaarheid in een ratio van 1:1 en 2:1

Geen gebruik van Water
Tijdens de productie van Stone Paper, worden er geen bomen, water, gif of bleekmiddelen gebruikt. En het ongebruikte of overschot is makkelijk te recyclen in nieuw papier. Daarnaast is het ook watervast, en aangezien het boom-vrij is en dus in essentie vezel-vrij, absorbeert het geen inkt en gebruikt daarom 15 tot 20% minder inkt tijdens het drukken in vergelijking met houtpulp papier. Het resultaat is een extreem scherpe afbeelding.

Zowel het productie-proces als het eindproduct zijn zeer schoon en niet verspillend. Daarnaast wordt Stone Paper papier makkelijk afgebroken in de natuur; 200 micron dik GK8020 papier zal beginnen te breken en barsten als een eierschaal in de buitenlucht in een periode van 6 a 9 maanden (indien het materiaal 10 uur per dag buiten in de volle zon ligt). Het is ook makkelijk te verbranden zonder dat er schadelijke gassen vrijkomen.

Recyclebaar
Stone Paper natuursteenpapier (ook wel bekend als Gaiakraft) is recyclebaar met plastic (percentage is maar 20%). Niets heeft aangetoond dat het steenpapier niet, op welke manier dan ook, de recycling stroom verontreinigen. Het geeft geen verstoring in de recyclingbedrijven of tijdens het sorteren. Stone Paper moet worden gerycycled door middel van de categorie 2 recycling stroom. Gaiakraft is geen plastic en is ook geen pulp papier. Dit kan worden aangetoond door het verbranden van een blad van Stone Paper die een natuurlijke krijtachtige residu van calcium carbonaat produceert. Omdat calcium carbonaat wordt gebruikt als vulmiddel in plastics, is het een nuttige toevoeging aan de categorie 2 plastic recycling stroom. Als Stone Paper toch in de recycling van papier stroom komt zal het worden gescheiden en omgeleid naar de caterogie 2 stroom of kan het worden verbrand in een oven om energie te leveren zonder dat er giftige dampen vrijkomen.

Een vergelijkingstabel om te laten zien wat het verbruik is uit verschillende onderzoeken van de productie van 1 Ton zuiver houtpulp papier, 1 Ton recyled papier en 1 Ton Stone Paper papier.

1 ton bomen verspilling
ton
water
liter
bleekmiddel steen
%
toevoegingen
%
energie
btu
100%
zuiver pulp
20 geen 60.000 ja 20-30 0 36.000
50%
recycle pulp
4 2 34.000 ja 20-30 0 22.000
100%
gaiakraft
papier
geen geen geen geen 80 20-40 18.000
Onze Missie"Wees de verandering die je wilt zien in de wereld". Mahatma Gandhi

Stone Paper verplicht zich tot het reduceren van onder andere papieren verpakkingen om onze bossen en kwetsbare natuur te ontlasten. Wij streven er naar een geleidelijk bewustwording van het doen van zaken met de gezamelijke wens om ons milieu te beschermen voor de toekomstige generatie. Wij geloven dat iedereen een verschil kan maken, dat iedereen verantwoordelijk is en een voorbeeld moet zijn.
Met de kennis van nu over ons milieu, kan het niemand ontgaan, zakelijk of prive, dat er actie moet worden ondernomen. Hoe meer bedrijven gebruik maken van Stone Paper hoe meer men bijdraagt aan de bescherming van het milieu. Door middel van bewustmaking, en voor een alternatief te zorgen en het aanmoedigen tot actie met Stone Paper geven wij bedrijven de keus tot:

• Het nemen van Verantwoordelijkheid
• Het communiceren van hun waarden
• Het maken van een connectie met hun klanten•
• Het behouden van het milieu
• Het verlagen van CO2 uitstoot
• Het creeren van een win-win situatie

Het bijdragen aan 1% For the Planet

Stone Paper is trots op het feit lid te zijn van One Percent for the Planet, een milieu organisatie die donaties ontvangt van alle bedrijven die hier lid van zijn. Sinds 2002, heeft 1% For The Planet de leden kunnen inspireren om 1% van hun omzet te schenken aan milieu groeperingen over de hele wereld. Dit geeft onze groeiende alliantie van bedrijven niet alleen de mogelijkheid om hun zelfwaarde te zien stijgen maar eveneens hun financiële waarde.
Maar waar gaat dat geld naartoe? Direct naar de milieu non-profits groeperingen die ze hebben onderzocht en goedgekeurd. Momenteel zijn er meer dan 1,500 van deze groepen, elk goedgekeurd om donaties te ontvangen van bedrijven die lid zijn. Door middel van onderzoek wordt geloofwaardigheid gegarandeerd en kan men zeker zijn dat ze gelijnd zijn met de gestelde milieucriteria. Hun werk zorgt ervoor dat de organisaties die gesteund worden door 1% For The Planet trouw zijn aan milieugroepen met duidelijke doelstellingen en een track record van effectieve milieu initiatieven.

Uiteindelijk is het de planeet die echt winst maakt.
Bent u bekend met andere liefdadigheid instellingen op dit gebied?
Laat u het ons dan weten zodat wij dit kunnen overwegen voor 1% for the Planet.

Het C2C Zilver certificaat

Onze fabriek heeft het C2C Zilver certificaat gekregen. Dat is een zeer goed teken voor ons maar ook voor u als gebruiker.
Het Cradle to Cradle concept is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen, uitgebracht in een boek van William McDonough en Michael Braungart 'Cradle-to-Cradle: Remaking the Way We Make Things'.
Voor meer informatie over Cradle to Cradle klik op bovenstaand logo.

Stone Paper is een compleet alternatief voor papier, en kan dus ook vrijwel alle op papier gebaseerde producten vervangen. Enkele voorbeelden zijn:

• Draag tassen
• Tuinbouw insteek- en hanglabels
• Food labels
• Product labels
• Cadeau papier
• Door Hangers
• Posters
• Presentatie standaards inclusief folders, catalogi, flyers
• Gebruiksaanwijzingen
• Cadeau verpakkingen
• Enveloppen
• Kalenders
• Boeken en magazines, inclusief boekcovers
• Kalenders
• Memoblokjes, notebooks
• Menu kaarten
• Menus
• Posters, banners, bilboards, posters voor lichtbakken, signing
• En nog veel meer...

Voor meer informatie zie onderstaande link via plaatje!


stone paper - steengoed papier
(vh gaiakraft) papiermateriaal gemaakt van mineralen


voor webinformatie klik op logo....

(1210/1807-01)

[naar top]
DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online

facilitaire vakbeurs online
nog nooit wat adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor presentatie klik op plaatje.....facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 25 oktober 2012
het laatst gewijzigd op 23-09-2022

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)