facilitaire productinformatie


onlineprojectstoffering.nl
interface, desso, interfloor, ambiant, forbo, desimo, modulyss
tapijt, gordijnen en zonwering tegen speciale prijzen!

voor webinformatie klik op plaatje.....


DESSO Soundmaster®
DESSO introduceert Soundmaster®.
De ideale oplossing voor een nog betere geluidsreductie en akoestiek.

LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??
SoundMaster® zorgt voor een reductie van het contactgeluid van minimaal 10 dB bovenop de standaardwaarde. Het stelt hiermee een nieuwe industrienorm op het gebied van akoestische prestaties van tapijt. Bovendien biedt het een verbetering van 60% van de akoestische prestaties in vergelijking tot onze standaard tapijten.DESSO SoundMaster® kan een bijdrage leveren aan de optimalisering van akoestische prestaties in kantoren, scholen, ziekenhuizen en andere bedrijfstoepassingen. De unieke laagconstructie (zie figuur 1) is speciaal ontworpen voor een optimale geluidsdemping en -isolatie. De rug van het tapijt is vervaardigd van 100% polyester (40% gerecycled) en is specifiek geselecteerd vanwege de geavanceerde geluidsisolerende en -absorberende eigenschappen.

TAPIJTTEGEL

figuur 1: Laagmodel Soundmaster ®"WAT IS LAWAAI?"
Lawaai is ongewenst geluid; de intensiteit ervan wordt gemeten in decibel (dB). De decibelschaal verloopt logaritmisch, waardoor een toename van drie decibel al een verdubbeling van het geluidniveau betekent. De duur waarin men wordt blootgesteld aan lawaai is eveneens een cruciale factor.

Bron: Noise in figures, European Agency for Safety Health at Work, 2005
VLOERBEDEKKINGEN EN AKOESTIEK
Geluidsabsorptie (α-waarden):

Geluidsabsorptie geeft het lawaai en het echo-effect in een gebied aan. Een waarde van 0,00 betekent dat er geen lawaai wordt geabsorbeerd door het materiaal. Een waarde van 1,00 betekent dat al het lawaai wordt geabsorbeerd. Over het algemeen laat tapijt een waar laten een waarde zien tussen 0,15 en 0,20. (zie figuur 2)

Soundmaster biedt bovendien een verbetering van 60% van de akoestische prestaties in vergelijking met onze standaard tapijten.
Ter vergelijking: andere vloerbedekkingen (behalve tapijt) laten een waarde zien tussen 0,05 en 0,10.


Figuur 2: Geluidsabsorptie ruimte

VLOERBEDEKKINGEN EN AKOESTIEK
Contactgeluidisolatie (ALw):

Dit duidt op het contactgeluid, bijvoorbeeld voetstappen op de vloer in de nevenliggende of onderliggende ruimte. Een harde vloerbedekking vermindert contactgeluid veel minder dan een zachte vloerbedekking, zoals tapijt. De ?Lw-waarde wordt aangeduid in decibel (dB). Dit geeft het werkelijke aantal decibel aan dat wordt verminderd door vloerbedekking. Tapijt laat over het algemeen een contactgeluidreductie tussen 20 en 30 dB zien.

SoundMaster® biedt een contactgeluidreductie van minimaal 10 dB bovenop de standaardwaarde.
Ter vergelijking: andere vloeroplossingen (excl. tapijt) laten een waarde zien tussen 5 en 10 dB.


Figuur 3: Geluidsreductie


"LAWAAI KAN LEERPRESTATIES NEGATIEF BEÏNVLOEDEN!"

Lawaai in scholen wordt ervaren als een storende factor die kennisoverdracht, op basis van vooral verbale communicatie, belemmert. Docenten proberen achtergrondgeluiden te compenseren door stemverheffing.
Hierdoor neemt het geluidsniveau in het klaslokaal progressief toe. Docenten worden hierdoor niet alleen aan mentale en emotionele stress blootgesteld, maar ontwikkelen ook stemproblemen.

• Medewerkers in verschillende lidstaten maken melding van lawaai in het onderwijs en het feit dat stemproblemen een grote invloed hebben op de absentiecijfers onder docenten. In de WHO-richtlijnen wordt een geluidsniveau aangeraden van 35 dB (A) voor klaslokalen in scholen tijdens lessen. Dit om verstoring van de communicatie te voorkomen.
• Actuele geluidsniveaus in scholen overschrijden deze grenzen dikwijls en kunnen waarden bereiken van 60-80 dB(A).
• Een betere akoestiek draagt bij aan een meer ontspannen werksfeer waarbij het personeel sterker gemotiveerd is en het ziekteverzuim onder docenten lager ligt.
• Een hoge resonantie zorgt voor een verminderde luisterervaring en een geringere opname van het aangeboden lesmateriaal.
• Over het algemeen worden de problemen veroorzaakt door een ondeugdelijke afwerking van wanden, plafonds en vloeren.Br

Bron: Noise in figures, European Agency for Safety Health at Work, 2005

Desso Soundmaster® in de praktijk.


INVLOED VAN LAWAAI
In klaslokalen, kantoren, scholen, ziekenhuizen en andere bedrijfstoepassingen moet met nog twee factoren rekening worden gehouden. Dat zijn: signaal-ruisverhouding (SNR) en nagalm.

"WAT IS SIGNAAL-RUISVERHOUDING (SNR)?"
SNR geeft de verstaanbaarheid van gesproken informatie aan door het stemniveau (signaal) te vergelijken met het achtergrondgeluidsniveau (ruis) op een bepaalde locatie. ogen ruisniveau. Naarmate de SNR toeneemt, kan het signaal duidelijker worden onderscheiden.
Bijvoorbeeld: deskundigen zijn tot de conclusie gekomen dat binnen het klaslokaal een SNR van 15 dB de akoestische omgeving biedt die voor iedere leerling nodig is voor een optimale opname van mondelinge boodschappen.
Figuur 4: Signaal-ruisverhouding


"WAT IS NAGALM?"
Nagalm (algemeen bekend als echo) wordt gedefinieerd als nawerking van geluid in een ruimte, terwijl de geluidsbron niet meer actief is (zie figuur 5). Nagalm is daarnaast van invloed op de verstaanbaarheid van spraak, aangezien het moeilijk wordt om woorden van elkaar te onderscheiden.

Bijvoorbeeld: in een onderzoek uitgevoerd in 1978 werd het effect gemeten van signaal-ruisverhouding en nagalmtijd op spraakherkenning. In de "relatief goede luisteromgeving van een klaslokaal" (SNR = 6 dB; RT = 0,4 seconde) herkenden kinderen met een normaal gehoor 71 procent van de gesproken boodschappen correct.

Bron: Trane Commercial Services, Engineers Newsletter: “A New Standard for Acoustics in the Classroom”- Vol. 32Nr. 1, 2003, website: www.trane.comFiguur 5: Nagalm


"LAWAAI IS SCHADELIJK VOOR DE GEZONDHEID!"

Geluid hoeft niet extreem luid te zijn om problemen te veroorzaken op de werkvloer, zoals (chronisch) gehoorverlies, stress, stemproblemen, hart-en-vaat-aandoeningen, een verminderd leervermogen en een langduriger herstel van patiënten.

Blootstelling aan lawaai kan diverse gezondheids- en veiligheidsrisico’s met zich meebrengen:
• Gehoorverlies: in veel Europese landen is door lawaai veroorzaakt gehoorverlies de meest voorkomende onherstelbare beroepsziekte (World Health Organization). Het geschatte aantal personen in Europa met gehoorproblemen ligt hoger dan de totale Franse bevolking (SIHI, University of Maastricht, 1997).
• Psychologische effecten: gebleken is dat blootstelling aan lawaai van invloed is op het cardiovasculaire systeem.
• Werkgerelateerde stress: werkgerelateerde stress heeft zelden één oorzaak en is gewoonlijk het gevolg van een samenspel van diverse risicofactoren. Lawaai in de werkomgeving kan een stressfactor zijn, zelfs als het volume nog relatief laag is.

Bron: Noise in figures, European Agency for Safety and Health at Work, 2005.Desso Soundmaster® in de praktijk.


DESSO TAPIJT VERBETERT DE AKOESTIEK & VERMINDERT HET LAWAAI
DESSO tapijt absorbeert licht, vermindert schitteringen en absorbeert geluid, hierdoor levert het een wezenlijke bijdrage aan de gezondheid en het persoonlijke welbevinden.

Vanzelfsprekend is tapijt niet de enige factor die verantwoordelijk is voor de algehele akoestische prestaties. Diverse factoren bepalen de geluidsniveaus in een ruimte, waaronder: de locatie van het gehele gebouw; afmetingen en vorm van de ruimte; locatie van de ruimte in verhouding tot andere ruimten in het gebouw en de constructie van het plafond; de wanden en de vloer.

Door DESSO-tapijt aan te brengen kunt u een aanzienlijke akoestische verbetering realiseren in kantoren, scholen en ziekenhuizen, met name in vergelijking met andere vloerbedekkingen.
Over DESSO


DESSO maakt en verkoopt bijna 80 jaar tapijt en heeft in die tijd een prima reputatie opgebouwd als een betrouwbare partner met creatieve designs. Op dit moment heeft hetbedrijf drie fabrieken in Europa en gespecialiseerde centra voor klantenservice in de meeste Europese landen, alsmede in de Verenigde Staten, Azië, Zuid-Afrika, het Midden-Oostenen Australië. Carpetecture® is een prima voorbeeld van het streven van DESSO naar creatief tapijtdesign en het doel om tegemoet te komen aan de behoeften van architecten,interieurontwerpers, gebouwbeheerders en eindgebruikers. DESSO-producten zijn te vinden in kantoren, openbare gebouwen, banken, scholen, universiteiten, winkels, ziekenhuizen, hotels, cruiseschepen en vliegtuigen. Onder de vele gewaardeerde klanten zijn gerenommeerde bedrijven als Fortis Bank, ABN AMRO, Deutsche Bank, Hilton Hotels, KLM en Virgin Atlantic.

Duurzaamheid / Cradle to Cradle
DESSO neemt al jaren maatregelen om het milieu te beschermen en deed dat al lang voordat het een trend werd. Het bedrijf heeft een ISO 14001-cerer een doorlopend onderzoeksprogramma voor milieubewustzijn en recycling wat betrekking heeft op zowel producten als verpakking. DESSO blijft ernaar streven om de milieukenmerken van de producten te verbeteren middels ontwikkelingsprogramma’s voor productdesign, terwijl we in onze fabrieken continu proberen energieverbruik, afval en vervuiling te verminderen en onze processen te verbeteren.

Voor meer informatie klik hier.....
Wilt u de voordeligste aankoopprijs en verlangt u een goede stoffering?
Klik dan op onderstaand logo van OnlineProjectstoffering.nl!

onlineprojectstoffering.nl
interface, desso, interfloor, ambiant, forbo, desimo, modulyss
tapijt, gordijnen en zonwering tegen speciale prijzen!

voor webinformatie klik op plaatje.....

(1202/1712-01)


DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlinemede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online

facilitaire vakbeurs online
nog nooit was sponsoring zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor ipresentatie klik op plaatje.....

facilitaire vakbeurs online
nog nooit was adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor ipresentatie klik op plaatje.....
(1107-01)Bezoekers keken naar de volgende links in ons kennisplatform:

desso bv - airmaster*
voor een beter binnenmilieu


voor ipresentatie klik op plaatje.....
één en al oor
een helder verhaal over oren en goed blijven horen


door beter horen & de nationale hoorstichting
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
tapijtreiniging:
ondergeschoven kind, gemiste kans

door leon van den berg, redactielid clean totaal
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
desso bv - tapijt op examen
speciaal voor het onderwijs en.... cradle2cradle!


voor ipresentatie klik op plaatje.....
ervaring als beste hulpmiddel
onderzoek naar fysieke belasting bij verhuizers

door mondial movers
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
desso bv - tapijt in vier seizoenen
cradle2cradle!


voor ipresentatie klik op plaatje.....
m2 parodie


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
desso bv - tapijt op controle
speciaal voor de gezondheidszorg en.... cradle2cradle!


voor ipresentatie klik op plaatje.....
onderhoud van breedtapijt en tapijttegels

door desso tapijt bv
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online


Tags: tapijt, zachte en harde vloerbedekking, stoffering, projectstoffering, onderhoud tapijt, online projectstoffering

facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 7 maart 2012
het laatst gewijzigd op 16-10-2019

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)