facilitaire productinformatie

bma ergonomics
bewust zitten en gezond werken


voor webinformatie klik op plaatje.....


BMA Axia® Smart Chair


mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
(foto bma ergonomics)
LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??
Goed zitten voorkomt gezondheidsklachten

We zitten steeds meer. En steeds langer. We bewegen dus ook steeds minder. Bijna alles kunnen we tegenwoordig zittend doen via internet, e-mail, sms, twitter. Een kaartje versturen, kleding kopen, een afspraak maken, overleggen met collega’s. U hoeft niet meer uit uw stoel te komen. En dat terwijl beweging ons juist gezond houdt.

Door gebrek aan beweging verzwakken spieren, pezen en gewrichten en is de kans op lichamelijke klachten groter. Onze specialisten geven dagelijks advies aan mensen die lichamelijke klachten hebben door fysieke belasting tijdens het werk. Meestal wordt dan eerst gedacht aan zogenaamde “zware beroepen”. Maar in de praktijk ontstaan klachten ook vaak door kantoorwerk. Een verkeerde werkhouding is een van de grote boosdoeners voor nekklachten, rugklachten of schouderklachten.

Creëer bewustzijn
Medewerkers bewust maken van hun zithouding en van de gevolgen die een verkeerde houding voor ze heeft. Zie hier de missie van BMA Ergonomics. Wetenschappelijk onderzoek van de TU Delft heeft duidelijk aangetoond dat (continue) feedback over zitgedrag leidt tot beter zitten. Dit is bevestigd door studies met eindgebruikers bij klanten van BMA.

“Op het Smart label aan mijn stoel zie ik in één oogopslag of ik goed ondersteund op mijn stoel zit.”

Het Axia Smart Seating System helpt!
Steeds meer mensen doen zittend werk. Maar het menselijk lichaam is er niet op berekend om langdurig te zitten. Laat staan om langdurig “verkeerd” te zitten. Goede ondersteuning is dus belangrijk. De meeste mensen besteden daar te weinig aandacht aan. Ze realiseren zich niet of onvoldoende dat gezondheid en een goede zithouding alles met elkaar te maken hebben.

Uw persoonlijke coach
De Axia® Smart Chair monitort het zitgedrag van de gebruiker en geeft daar feedback op. Sensoren in de zitkussens registreren het zitgedrag. Zit een gebruiker verkeerd, dan maakt de stoel hem daarvan bewust. Een trilsignaal geeft aan wanneer hij te lang een belastende houding aanneemt. Deze feedback draagt bij aan de bewustwording van de gebruiker over zijn zitgedrag. Uiteindelijk gaat de gebruiker daardoor fitter naar huis.

Praktische informatie
Van het label aan de zitting kan de gebruiker aflezen hoe zijn zitgedrag het afgelopen uur was. Ook kan hij, door een tweede keer op de knop te drukken, zien wat zijn huidige zithouding is.
De Smart Chair registreert namelijk 7 verschillende zithoudingen en berekent hieruit automatisch een zitscore van 1 (=slecht) tot 5 (=goed).


Axia Smart Insight Software
Gegevens over zithouding, zitduur en werkplekbezetting kunnen eenvoudig uit de individuele stoel worden ingelezen in de Smart Insight software met behulp van de bijbehorende RF-stick. Op basis van de verzamelde informatie gedurende de afgelopen 35 dagen kunnen praktische adviezen aan de gebruiker worden gegeven.

“Uit de Smart Insight rapportage bleek dat ik onbewust toch echt te veel naar links zat. Nu zit ik beter en heb ik minder last van mijn heup.”

Van individueel naar collectief
Door gebruik te maken van de Smart Cloud componenten, worden alle gegevens over zitgedrag en bezettingsgraad automatisch doorgestuurd naar de online Cloud. Dit maakt het makkelijk om op zowel bedrijfs-, verdiepings- als afdelingsniveau gegevens met elkaar te combineren en/of te vergelijken. De uitgebreide (rapportage-) mogelijkheden van de Smart Cloud maken deze optie interessant voor bijv. facilitair managers, HR-functionarissen of preventiemedewerkers.

Bezettingsgraadmeting van alle zitmeubilair

Met de Smart Sensor is het mogelijk om ook de bezettingsgraad van stoelen in vergaderruimten, op aanlandplekken als ook van soft seating te meten. Deze optie wordt vooral ingezet vooruitlopend op een overgang naar een nieuwe werkvorm (zoals bijv. Het Nieuwe Werken) binnen een organisatie.

“De Smart Cloud geeft mij als facilitair manager waardevolle inzichten in het zitgedrag van de medewerkers en in de bezettingsgraad”


“De data in de Smart Cloud toonde aan dat een deel van de medewerkers te langdurig op het puntje van de stoel zat, ondanks goede zitinstructie!
Aanleiding om de aanwezigheid van werkstress te onderzoeken.”

Revitalisatie
Door de modulaire opbouw van de Axia bureaustoelen, is het ook mogelijk om de Smart technologie toe te voegen aan reeds aangekochte Axia bureaustoelen. Dit kan bijvoorbeeld tegelijkertijd met een revitalisatie van de stoel worden uitgevoerd waardoor de levensduur van de bureaustoel met jaren wordt verlengd.

Zitinstructie
BMA streeft ernaar dat iedere gebruiker een persoonlijke zitinstructie krijgt. De persoonlijke aandacht voor de gebruiker zorgt ervoor dat hij snel vertrouwd raakt met het goed instellen van zijn stoel en zo dus het maximale comfort uit de stoel haalt. Hierdoor worden klachten, veroorzaakt door verkeerd zitten, zoveel mogelijk voorkomen en wordt ziekteverzuim tot een minimum beperkt. De stoel fungeert dus als een Personal Coach. Vandaar Axia Smart Chair, your personal coach!

v Mogelijkheid tot toevoeging van Smart technologie aan bestaande Axia bureaustoelen
v Upgraden van zitcomfort
v Verlenging van de levensduur
v Besparing op CO2 uitstoot
 


Proefstoel aanvragen ? Zo werkt het!
”Bel met één van onze zitspecialisten (038 - 422 93 22) en maak een afspraak voor proefplaatsing en persoonlijke zitinstructie.
Ervaar zelf drie weken vrijblijvend een Axia® Smart Chair.
Of ga naar de BMA Ergonomics website. Vul het contactformulier in en één van onze zitspecialisten neemt tijdens kantooruren contact met u op om een afspraak voor een proefplaatsing te maken.”
www.bma-ergonomics.com/ proefstoel-aanvragen

  • directe feedback
• bewust zitten
• verbeterde zithouding
• fitter de dag door
• groepsdata
• ergonomie & gebruik
• online analyse
• advies & rapportage


Voor meer informatie klik op onderstaand plaatje in het blauwe kader.


bma ergonomics
bewust zitten en gezond werken


voor webinformatie klik op plaatje.....

(1511-01)

top pagina   top pagina

Bezoekers keken naar de volgende links in ons kennisplatform:

gezonde gebouwen werken beter


uit facilitair ! - magazine van facilicom services group
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

het nieuwe werken
aandachtspunten bij de introductie

een publicatie van de rijksoverheid
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online

het zitten - de ergonomie!


uit een giroflex brochure vertaald naar .html door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

het vierkantemeter-spel (m2)


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
oxidesk pilot bij achmea


door tno innovation for live
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
opruimen versie 19
werkplek op 1,8 m2, kan dat?


door leo hooijmans
mede mogelijk door diverse bedrijven
hoe ziek word je van zitten?


door marianne meijerink in de synaps, tijdschrift van vumc
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online


Tags: kantoorinrichting, kantoorstoelen, vergaderstoelen, ergonomie, zitten, staan, het nieuwe werken

top pagina   top pagina

DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

facilitaire vakbeurs online
nog nooit wat adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor presentatie klik op plaatje.....
facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 12 november 2015
het laatst gewijzigd op 30-04-2018

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)