facilitaire bedrijfsinformatie

bene kantoormeubilairvoor webinformatie klik op foto.....


Bene kantoormeubilair


mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online

(foto's bene oostenrijk)

Bene. Experts op het gebied van kantooromgevingen.
LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??

De Bene-groep
Tom Lloyd en Luke Pearson over PARCS

Parcs kantoorlandschappen als stadslandschappen
Voorbeelden
Bene Brussel


De Bene-groep is een Europese groep van ondernemingen die met haar vele verschillende concepten, producten en diensten trends zet op het gebied van kantoorinrichting.

De performance neemt toe als kantoorruimtes levensruimtes worden.
Bene definieert drie succesfactoren voor betere performance in het kantoor: rentabiliteit, effectiviteit en overdracht van waarden. Een handelingswijze, die zowel de productiviteit, de behoeftes van de medewerkers en de identiteit en weergave van de waarden van de onderneming in de kantoorplanning en –inrichting centraal stelt. Zo wordt kantoor tot thuisbasis voor medewerkers en levert het een bijdrage aan het succes van ondernemingen.Rentabiliteit

Succesvolle kantoorplanning reduceert de investerings- en exploitaitekosten door kantoorlay-outs die rendabel gebruik maken van oppervlakten, in staat zijn zich aan te passen en door intelligente werkverlopen: productiviteit, optimalisatie van oppervlakten, mogelijkheden tot uitbreiding achteraf, duurzaamheid, kwaliteit, exploitatie (FM), onderhoud, reiniging, reconstructie, enzovoort.

Effectiviteit
Vormgeving van het kantoor is van invloed op het gedrag en bewustzijn van de mensen: op motivatie, engagement en creativiteit: Prestatievermogen en – bereidheid, identificatie, trots, motivatie, appreciatie, respect, kwaliteit van het contact, creativiteit, enzovoort.

Overdracht van waarden
Kantoor weerspiegelt ruimtelijk tastbaar het gevoel van eigen identiteit en van de identiteit van ondernemingen, communiceert de waarden van de onderneming en de inhoud van merken: Waarden van ondernemingen en boodschappen van merken tonen, identificatie, algehele indruk, identiteit ruimtelijke weerspiegelen, enzovoort.

Goed vormgegeven kantoor- en werkwerelden leveren een bijdragen aan het succes van ondernemingen. Zij zijn van invloed op de zintuigen en de intellectuele gaven van mensen. Door functionaliteit, kwaliteit en esthetiek sterken zij het vermogen en de motivatie om goed te werken. Ruimtes met dit effect zijn het product van Bene.

Kantoren worden tot leefruimtes, als zij zich oriënteren aan de behoeftes van de mensen – zowel als individuen als ook in de gemeenschap. Mensen ervaren appreciatie en respect, beleven een stimulerende emotionele omgeving. Kwaliteit van contacten en creativiteit worden positief beïnvloed. Samen met klanten en partners geeft Bene vorm aan buitengewone kantoren, die georiënteerd zijn aan de eisen van de ondernemingen en waarin mensen goed kunnen en graag willen werken.

Kantoren worden tot punten waar de bedrijfscultuur uitgekristalliseerd wordt. Zij voldoen evenredig aan de criteria effectiviteit, rendabiliteit en overdracht van waarden. Zij transporteren de waarden van ondernemingen en de boodschappen van merken, weerspiegelen identiteit ruimtelijk beleefbaar. Zo wordt kantoor tot economische hulpmiddel en tot een strategische succesfactor.

[naar top] - [naar index]

Over PARCS


Designers Luke Pearson (l) en Tom Lloyd (r)

Tom Lloyd, PearsonLloyd:

Volgens ons zitten nog veel bedrijven vast aan een denkpatroon, dat mensen alleen dan aan het werk zijn, wanneer zij aan het bureau zitten.
Er is REALITEITSBESEF EN PROGRESSIVITEIT voor nodig, om in te zien, dat ook iemand die op een sofa zit, TOEGEVOEGDE WAARDE VOOR HET BEDRIJF creëert."


Luke Pearson, PearsonLloyd:
"Wij zien PARCS niet als een kant-en-klaar product. PARCS ontwikkelt zich verder, zodra de werkcultuur en technologieën veranderen."

[naar top] - [naar index]

"Kantoorlandschappen als stadslandschappen"


"Kantoorlandschappen als stadslandschappen", met veelzijdige, afwisselingvolle zones en plekken, met stedelijke flair.
In steden bepalen de plaatsen en zones "ertussen", die verbinden en voor gemeenschappelijk gebruik ter beschikking staan, wezenlijk de levens- en ontmoetingskwaliteit. Parken zijn bijzondere plaatsen, recreatieve ruimtes, die tegelijkertijd ruimte bieden voor uiteenlopende activiteiten: elkaar ontmoeten en spreken, toevallig of gepland, iets doorwerken, in een andere atmosfeer bespreken, een onderbreking tussen de gebeurtenissen, even adem halen, ontspanning, afwisseling of inspiratie zoeken, met elkaar spelen, picknicken, enzovoort.

[naar top] - [naar index]

PARCS CausewaysCauseways omschrijven de rechthoekige gestoffeerde meubellandschappen van PARCS. Basis voor hun "tektoniek" zijn de zitmodules, die in drie verschillende grootten tot beschikking staan. In combinatie met verticale Fence-modules of Walls animeren zij hun gebruikers om drie verschillende posities in te nemen: zitten, staan, leunen. En zij animeren tot meetings, die ongedwongen verlopen – en origineel.
Verticale modules schermen af voor geconcentreerd werken. Plaatst men er kasten en boeken bij, ontstaat een bibliotheek.


PARCS Club Chairs
Meubelen voor communicatieve en ontspannen werken.
Elegant, comfortabel gestoffeerde fauteuil verkrijgbaar in twee modellen. Als clubfauteuil of als een lichter model met een kruisvoet.


PARCS Idea WallEen belangrijk bouwelement van PARCS is de Idea Wall, een vrijstaand wandelement met geïntegreerde communicatie- en mediatechniek. De Idea Wall is een screen voor informatie en een ruimtedeler. Zij kan worden verbonden met een statafel of Causeways-combinaties: Dan kunnen aan de Idea Wall belangrijke presentaties en discussies plaatsvinden.
Media-integratie is over het geheel een groot pluspunt van PARCS: intelligent ingezet, ondersteunt zij mobiel werken en professioneel presenteren. Ook over het thema licht is goed nagedacht. De lampen geven niet alleen licht, maar definiëren tevens subtiel de plaats.
PARCS TogunaHet meest markante meubel is de Toguna: Een cirkelronde, halfopen ruimtelijke vorm, een cilinder, die vrij in de ruimte staat. Akoestisch afgeschermd, is de Toguna een ideale plek voor brainstorming, korte meetings of gesprekken die uiterste concentratie vergen. Daarij kan men zitten of staan. Zodra men de Toguna betreedt, is men meteen gefocussed.
Het Idee voor de Toguna stamt uit West-Afrika, uit Mali: Daar is het een verzamelplaats, waar de dorpsoudsten hun beslissingen nemen.


PARCS Wing-SeriesWing-Chairs bieden telkens plaats voor één persoon en veel comfort. Zij zijn roteerbaar: zo kan men afwisselend toe- of afwenden, om ongestoord te zijn.
Wing-Sofas bieden plaats aan twee tot drie personen. Gecombineerd met verbindingselementen, bijvoorbeeld tafels, transformeren zij in grotere ruimtelijke eenheden. In het "American Diner" staan twee Wing-Sofas communicatief tegenover elkaar – klaar voor besprekingen en gemeenschappelijk werken.
American Diner


PARCS Phone-BoothPhone-Booth biedt een plek voor één persoon om even afgezonderd per mobiel te kunnen communiceren. Even weg van de hectiek van de afdeling. Een rustig contact met familie of zakelijke relatie, zonder dat het achtergrondgeluid inbreuk maakt op de privacy.


[naar top] - [naar index]


Bene kantoormeubilair in Nederland, was jarenlang gevestigd in de
Van Nelle Ontwerpfabriek, een Rijksmonument. Zie in grijs kader.
Bene Nederland is gegroeid naar Bene Benelux en is nu gevestigd in Diegem bij Brussel. U kunt Bene kantoormeubilair contacten via het logo in onderstaand blauwe kader.bene kantoormeubilairvoor webinformatie klik op foto.....

(1102-01)


Bezoekers van deze pagina keken ook naar:
van nelle's fabrieken
bureau brinkman en van der vlugt 1925-1931


auteur ir. j.j.h.m. molenaar (boekje uit 1985)
vertaald naar .html door leo hooijmans
arbowet in vogelvlucht


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door bureau galileo
project xx
een gebouw als prototype van een nieuw milieuconcept


auteurs hans klomp en jouke post
vertaald naar .html door leo hooijmans
menselijk gedrag bij brand


door margarethe kobes
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
bedrijfshulpverlening informatie

informatieve video hoe een informatiefilmpje er uit kan zien
met dank aan nhl hogeschool en marieka baars.
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
zelfredzaamheid bij brand
tien mythen ontkracht


door margarethe kobes en karin groenewegen-ter morsche
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
hoe ziek word je van zitten?


door marianne meijerink in de synaps, tijdschrift van vumc
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
branddetectie &
ontruimingsalarmering


door margarethe kobes en kees van toer
mede mogelijk gemaakt door saval bv
wat is preventie?

arbo, bedrijfsveiligheid en preventie, een filmpje van inpreventie.
mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
wegwijs in signalering


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door bureau galileo
deprojectinrichter, de kantoorinrichter, kantoorspecialist, kantoormeubelen,

[naar top] - [naar index]
DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online

vakkennis wordt mede mogelijk gemaakt door uw bedrijf/product
nog nooit was sponsoren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
voor ipresentatie klik op plaatje.....


facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 07 februari 2011
het laatst gewijzigd op 29-05-2021

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)