facilitaire productinformatie


onlineprojectstoffering.nl
interface, desso, interfloor, ambiant, forbo, desimo, modulyss
tapijt, gordijnen en zonwering tegen speciale prijzen!

voor webinformatie klik op plaatje.....


Desso tapijt op controle


mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
(foto desso)
 
Desso tapijt betrokken bij de gezondheidszorg

  Inhoud  
1. Een betere luchtkwaliteit - aandacht voor allergieën
2. Het Desso Healthcare tapijt
3. Desso tapijt: de meest economische vloeroplossing
4. Voordelen voor iedereen - tapijt verbetert de akoestiek
5. De leefkwaliteit op Desso
Tapijt is aantoonbaar beter dan op harde vloeroppervlakken
6. Voordelen voor visueel gehandicapten en demente patiënten
7. Samenvatting
8. Informatie over Desso en deze brochure
9. Waar kijken bezoekers nog meer naar!

top pagina   index
LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??
1. De lucht in een interieur met tapijt is schoner!


Ja! DESSO-tapijt houdt het ronddwarrelende vuil vast, waardoor de lucht vrij blijft van stofdeeltjes.

Aandacht voor allergieën!

Voor bewoners, patiënten en in het bijzonder mensen met een allergie heeft het gebruik van tapijt een aanzienlijk voordeel in vergelijking met harde vloeroppervlakken: de concentratie fijn stof in de lucht wordt door tapijt veel effectiever verlaagd.

Dit werd in 2005 bevestigd door een onderzoek van de Duitse Allergie- en Astmabond (DAAB). In dit onderzoek wordt aangetoond dat tapijt de concentratie fijn stof in interieurs aanzienlijk verlaagt.

Fijn stof vergroot, met name voor mensen met een allergie, het risico op gezondheidsklachten.
Dit aangezien ingeademde deeltjes irritaties in de luchtwegen kunnen veroorzaken. Andere verontreinigende stoffen zoals allergenen, die aan deze fijne stofdeeltjes vastzitten, kunnen daardoor nog dieper de longen binnendringen.
Al jaren wordt er veel nadruk gelegd op het voortdurend verbeteren van onze buitenluchtkwaliteit. Daarom is het logisch dat ook de luchtkwaliteit binnenshuis onder de loep wordt genomen. Hier brengen we immers de meeste tijd door!

Tapijt houdt het stof vast en bindt zich ermee. Dit gebeurt op zo‘n effectieve wijze dat tapijt vijftien keer beter werkt dan harde vloer oppervlakken bij het schoonhouden van de lucht. Het gehalte aan fijne stofdeeltjes in ruimten met een tapijtvloer is significant lager dan in ruimten met een harde vloerafwerking; volgens het DAAB-onderzoek maar liefst vijftig procent lager.

Het algehele verontreinigingsniveau in ruimten met tapijt is lager, omdat andere schadelijke stoffen zoals allergenen, zich binden met de fijne stofdeeltjes.

Tapijtgebruik en allergische reacties in Zweden


Recent onderzoek ontkracht de nadelige veronderstelling dat er een link zou zijn
tussen tapijt en allergenen. Het blijkt zelfs dat mensen die tapijt in hun slaapkamer hebben liggen minder vatbaar zijn voor allergieën.

In de jaren 70 kwamen er vanuit Zweden berichten dat tapijt een bron van schadelijke stoffen zou zijn die allerlei allergische reacties teweeg zou brengen. Het aandeel van tapijt in de Zweedse vloerbedekkingsmarkt daalde daarna tot nog maar 2 procent in 1992.

Begin jaren 90 echter publiceerden twee hoogleraren van het Zweedse Instituut
voor Vezel- en Polymeeronderzoek belangwekkende rapporten waarin de
inzichten van twintig jaar eerder werden tegengesproken.

Zij hadden ontdekt dat sinds 1975 het aantal allergische reacties onder de bevolking dramatisch was toegenomen, juist toen men in Zweden steeds minder tapijt ging gebruiken!

Luchtmonsters


Emissie-analyse voetverkeer luchtmonsters


Deze grafieken illustreren het enorme verschil in emissie tussen tapijt en vinyl, en bevestigen het feit dat “tapijt stof vasthoudt“.

top pagina   index


2. Een tapijtvloer is minder hygiënisch dan een harde vloer!NEE! Desso heeft nu juist een geavanceerd tapijt ontwikkeld dat is ontworpen om aan de strenge hygiëne- en schoonmaakstandaarden van ziekenhuizen en zorginstellingen te voldoen.

Het Desso Healthcare Tapijt

Het DESSO Healthcare tapijt kan bogen op vele bijzondere eigenschappen, waardoor het over het hele oppervlak snel en gemakkelijk schoongemaakt kan worden met behulp van goedgekeurde schoonmaakmiddelen. Vanwege de zeer korte droogtijd kunnen alle soorten dagelijkse vlekken vlot en eenvoudig worden verwijderd.

De tapijten zijn gemaakt van Solution-dyed vezels. In deze vezels wordt het pigment tijdens het productieproces onoplosbaar geïntegreerd; dit in tegenstelling tot de conventionele processen, waarbij de buitenkant van de vezel een coating krijgt.

Door deze techniek behouden de vezels van het DESSO Healthcare tapijt volledig hun kleur, aangezien de vezels bestand zijn tegen desinfecterende middelen en schoonmaakmiddelen met chloor. Vanwege de duurzame vezels heeft het tapijt een uitermate lange levensduur en herstelt het zich buitengewoon goed na plaatselijke druk en zwaar gebruik.

Emissiefactoren van vluchtige organische stoffen (VOS) van een
aantal geselecteerde bouwmaterialen voor het interieur

NB: DESSO raadt het gebruik van VOS-arme lijm aan.
DESSO-tapijt geeft minimale hoeveelheden vluchtige organische stoffen (VOS) af. Deze stoffen zijn de chemische bijproducten van materialen die voor interieurdesign en onderhoud worden gebruikt. Vloeren met een hard oppervlak laten daarentegen aanmerkelijk hogere pieken in VOS-uitstoot zien, vooral als het oppervlak met een vloerwas is behandeld.


top pagina   index


3. Een tapijtvloer is duurder dan een harde vloer!


NEE! De levenscycluskosten voor installatie en onderhoud van tapijt zijn lager dan die van harde vloeroppervlakken.


Desso tapijt: de meest economische vloeroplossing

Door het speciale vezelprofiel is vervuiling niet snel zichtbaar. Het profiel zorgt er ook voor dat de kleuren na verloop van tijd niet vergelen en voorkomt verkleuring bij blootstelling aan het zonlicht. De hoge duurzaamheid en uitstekende hersteleigenschappen van de vezels garanderen dat het tapijt er als nieuw uit blijft zien, zelfs na vele jaren trouwe dienst.

Licht tot middelzwaar belopen zones tapijt harde vloeren
Kosten voor reiniging, installatie en onderhoud over 22 jaar, inclusief reinigingsmiddelen, apparatuur en apparatuuronderhoud
(per m2)*
$ 12.08 $ 17.50

Zwaar belopen zones tapijt harde vloeren
Kosten voor reiniging, installatie en onderhoud over 22 jaar, inclusief reinigingsmiddelen, apparatuur en apparatuuronderhoud
(per m2)*
$ 12.95 $ 27.49
*1 vervanging na 11 jaar. .

AANVULLENDE KOSTENBESPARINGEN:
In de winter wordt met tapijt twee procent bespaard op de energiekosten in vergelijking met de gemiddelde harde ondergrond.

 
Tapijt zorgt ook voor een goede isolatie


top pagina   index


4. Tapijt kan het herstel van patiënten bespoedigen!


JA!
* Het DESSO Healthcare tapijt biedt een hoog niveau van comfort om zo te garanderen dat de patiënten zich thuis voelen en kunnen herstellen in een rustgevende en aangename omgeving.
* Een normaal gesprek kan soms door het hele gebouw te horen zijn. Door het installeren van tapijt worden contactgeluiden echter op een eenvoudige en economische manier gedempt.
* Tapijt speelt een belangrijke rol in het reduceren van het geluid veroorzaakt door alledaagse geluiden als voetstappen, trolleys, radio, tv en gesprekken.
 

VOORDELEN VOOR IEDEREEN – TAPIJT VERBETERT DE AKOESTIEK

Het DESSO Healthcare tapijtassortiment is ontwikkeld aan de hand van de meest moderne inzichten op het gebied van praktische zorg en psychologische gevoelsbeleving.

Het prachtige en comfortabele DESSO Healthcare tapijt verbetert de leefkwaliteit van al haar gebruikers. Het tapijt creëert een geruststellende en ontspannen sfeer, en draagt bij aan een sneller herstelproces.

De rustige patronen zijn ontworpen als aanvulling op een interieur, zonder overweldigend te zijn.


top pagina   index

5. Tapijt is minder geschikt voor rollators en trolleys dan een harde vloer!


NEE! De snelheid en staplengte van rollatorgebruikers is aanzienlijk groter op tapijt dan op een vinyloppervlak.

De leefkwaliteit op Desso tapijt is aantoonbaar beter dan op harde vloeroppervlakken!

Hieronder wordt ingegaan op de rol die tapijt en vinylvloerbedekking spelen bij het letsel dat oudere patiënten oplopen als ze vallen in hun woonomgeving.

Een willekeurige selectie van 225 ongelukken werd achteraf geanalyseerd en verdeeld in twee soorten patiëntgroepen. Van de patiënten uit de groep die op tapijt viel, raakte slechts 17 procent gewond, terwijl van de patiënten die op vinyl vielen, 91 procent letsel opliep. Statistische analyse wees uit dat er minder dan 1 procent kans is dat het lagere aantal verwondingen van de patiënten die op tapijt vielen, te wijten is aan toeval. Er zijn nu discussies gaande over wat deze uitkomsten betekenen voor het type vloer dat wordt gebruikt in verzorgingsafdelingen voor ouderen. Ook zijn er voorstellen gedaan voor verder onderzoek.

In een ander onderzoek moesten 58 oudere patiënten 10 meter achter een rollator lopen over een gang met tapijt en een gang met vinyltegels. Hun snelheid en staplengte was aanzienlijk groter op het tapijt dan op het vinyloppervlak.

top pagina   index


6. Tapijt kan het leven voor visueel gehandicapten en demente patiënten makkelijker maken!

JA! Veel patronen in het Desso Healthcare tapijtassortiment zijn ontworpen conform aanbevelingen van deskundigen op het gebied van woningtextiel voor zorginstellingen, en zijn bijzonder geschikt voor visueel gehandicapten en demente patiënten.


Voordelen voor visueel gehandicapten en demente patiënten.

De ontwerpen bestaan uit patronen met weinig contrast en kleine elementen, omdat demente patiënten vaak moeilijk contrast kunnen zien. Soms zien patiënten hoogcontrastpatronen als obstakels; onze tapijten zijn specifiek ontworpen om dit tegen te gaan. Aangezien het gebruik van krachtige kleuren dient als tegenwicht voor de ‘grijze‘ kleurperceptie, versterkt het tapijt de loopstabiliteit doordat de gebruikers zich veiliger en zekerder voelen.

De tapijten zijn gemaakt van warme kleuren en natuurlijke tinten. Er is goed nagedacht over de jaren 60-stijl, die niet alleen ouderen van vandaag de dag bekend zal voorkomen, maar ook voor een breder publiek aantrekkelijk is.


top pagina   index

7. Samenvatting

“Alle DESSO Healthcare tapijten zijn bijzonder geschikt voor allergiepatiënten“

“De ontwerpen en kleurencombinaties zijn bijzonder geschikt voor seniorenwoningen en voor verpleegzorgcentra, met name voor demente patiënten”


De DESSO Healthcare tapijten bieden de gezondheidszorg veel voordelen op het gebied van comfort, hygiëne en gemak:

* Een aantrekkelijke, huiselijke en comfortabele sfeer om h • et herstel te bespoedigen.
* Door geluidsdemping zorgt het voor betere en intensievere rust, zodat de slaapkwaliteit wordt verbeterd.
* Verbetert de luchtkwaliteit van het interieur door de concentratie fijn stof en allergenen te verminderen.
* Antislipoppervlak voor een betere grip.
* Verminderde kans op letsel bij een valincident.
* Verende loopeigenschappen om de belasting op de gewrichten te verkleinen.
* Rollatorvriendelijk.
* Comfortabele loopomgeving.
* Duurzaam en kleurvast.
* Camoufleert vlekken, is gemakkelijk schoon te maken en sneldrogend.
* Geluidsdemping.
* Speciale ontwerpen voor visueel gehandicapten en demente patiënten.
* Geen irritante lichtspiegelingen als het nat is.
* Gemakkelijk te installeren en lage onderhoudskosten.

NB:
voor volledige bronneninformatie neemt u contact op met uw vertegenwoordiger.
 

top pagina   index

Colofon van bovenstaande brochure
Deze brochures is uitgebracht door Desso in 2002.
DESSO maakt en verkoopt bijna 80 jaar tapijt en heeft in die tijd een prima reputatie opgebouwd als een betrouwbare partner met creatieve designs. Op dit moment heeft het bedrijf drie fabrieken in Europa en gespecialiseerde centra voor klantenservice in de meeste Europese landen, alsmede in de Verenigde Staten, Azië, Zuid-Afrika, het Midden-Oosten en Australië. Carpetecture® is een prima voorbeeld van het streven van DESSO naar creatief tapijtdesign en ons doel om tegemoet te komen aan de behoeften van architecten, interieurontwerpers, eigenaars van gebouwen en eindgebruikers. DESSO-producten zijn te vinden in kantoren, openbare gebouwen, banken, scholen, universiteiten, winkels en ziekenhuizen. Onder de vele gewaardeerde klanten zijn gerenommeerde bedrijven als ABN AMRO, Deutsche Bank, Hilton Hotels, KLM en Virgin Atlantic.

Ondernemersverantwoordelijkheid/ Cradle to Cradle
DESSO neemt al jaren maatregelen om het milieu te beschermen en deed dat al lang voordat het een trend werd. Het bedrijf heeft een ISO 14001-certificatie voor milieumanagement en regelmatige controles door onafhankelijke instituten waarborgen zo milieuvriendelijk mogelijke productiemethoden. Daarnaast heeft elk DESSO-tapijt en elke tapijttegel een uniek GuT-testnummer dat aantoont dat aan de GuT-normen voor vervuiling en uitstoot is voldaan. We hebben ook verschillende initiatieven ontplooid voor het hergebruik van tapijttegels om minder afval te produceren en ons doorlopende onderzoeksprogramma voor milieubewustzijn en recycling heeft betrekking op zowel producten als de verpakking. DESSO blijft ernaar streven om de milieukenmerken van de producten te verbeteren middels ontwikkelingsprogramma’s voor productdesign, terwijl we in onze fabrieken continu proberen energieverbruik, afval en vervuiling te verminderen en onze processen te verbeteren.

Ga voor meer informatie naar www.desso.com

Colofon van deze iPresentatie
Bovenstaande brochure is omarmd door OnlineProjectstoffering uit Vlaardingen.
Met de tapijtkennis van de familie Lodder en de internet kennis van Frans Lodder is deze digitale brochure vertaald van papier (.pdf) naar internet (.html) door
leo@hooijmans-noordwijk.nl
Noordwijk 7 december 2014.


Voor meer informatie klik hier.....
Wilt u de voordeligste aankoopprijs van Interface tapijt en verlangt u een uitstekende stoffering van tapijt en tapijttegels?
Klik dan op onderstaand logo van OnlineProjectstoffering.nl!

onlineprojectstoffering.nl
interface, desso, interfloor, ambiant, forbo, desimo, modulyss
tapijt, gordijnen en zonwering tegen speciale prijzen!

voor webinformatie klik op plaatje.....

(1202/1712-01)mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
facilitaire vakbeurs online
nog nooit was sponsoring zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor ipresentatie klik op plaatje.....

facilitaire vakbeurs online
nog nooit was adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor ipresentatie klik op plaatje.....
(1107-01)


Bezoekers keken naar de volgende links in ons kennisplatform:

desso bv - airmaster*
voor een beter binnenmilieu


voor ipresentatie klik op plaatje.....
één en al oor
een helder verhaal over oren en goed blijven horen


door beter horen & de nationale hoorstichting
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
desso bv - soundmaster*
voor een nog betere geluidsreductie en akoestiek!


voor ipresentatie klik op plaatje.....
tapijtreiniging:
ondergeschoven kind, gemiste kans

door leon van den berg, redactielid clean totaal
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
desso bv - tapijt op examen
speciaal voor het onderwijs en.... cradle2cradle!


voor ipresentatie klik op plaatje.....
ervaring als beste hulpmiddel
onderzoek naar fysieke belasting bij verhuizers

door mondial movers
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
desso bv - tapijt in vier seizoenen
cradle2cradle!


voor ipresentatie klik op plaatje.....
m2 parodie


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
onderhoud van breedtapijt en tapijttegels

door desso tapijt bv
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online


Tags: tapijt, zachte en harde vloerbedekking, stoffering, projectstoffering, onderhoud tapijt, online projectstoffering


DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline

facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 7 december 2014
het laatst gewijzigd op 16-10-2019

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)