facilitaire productinformatie


De meest gebruikersvriendelijke website


mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online
MacBook air, cinemascherm & iPad. De ideale werkplek van leo@hooijmans-noordwijk.nl

Facilitaire Informatie Online
Het meest gebruiksvriendelijke kennisplatform!

  Inleiding
* De website is inmiddels opgevallen
* De gratis vakinformatie op Facilitaire Informatie Online
* Snel vindbaar!
* Informatie over deze website
* Doe mee met het onderzoek 'de meest gebruiksvriendelijke website'
* Waar kijken bezoekers nog meer naar:top pagina   index

LeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??
Een half jaar lang, het derde kwartaal van 2015 en het eerste kwartaal van 2016 gaan een aantal studenten van de UvH (Universiteit van Harderwijk) de gebruiksvriendelijkheid beoordelen van een groot aantal kennisplatforms. Ze doen dat vanuit hun stagewerkplek, in de daarbij behorende branches. De exacte datum en locatie van hun presentatie worden nog ingevuld.

Het betreft hier studenten in de Informatica en Economie & Bedrijfskunde.
De voorlopig bekende branches zijn Energie, Faciliteiten (ondersteunende diensten), Logistiek, Midden & KleinBedrijf en Mobiliteit.
De webpagina's van Facilitaire Informatie Online en de Facilitaire Vakbeurs Online zijn terecht mede onderwerp van het onderzoek.top pagina   index

De website is inmiddels opgevallen
De website is inmiddels opgevallen bij een groot aantal bezoekers. In de laatste twaalf maanden (mei 2015) kwamen er ruim 120.000 (be)zoekers binnen omdat ze iets zochten. Omstreeks 70% komt ergens op een pagina binnen, waarna ze altijd door kunnen naar de hoofdentree en daarna kunnen gaan rondwandelen op het kennisplatform en de vakbeurs.

De entreepagina's hebben dezelfde simpele opbouw. Vandaar dat de website opvalt. In het begin zijn reacties van (zaken)vrienden in de wind geslagen. Ze vonden het vreemd en sommige noemden het 'gek en te simpel'. Maar juist het laatste is het grote succes. De entreepagina's bestaan uit een aankondiging, drie reklamelinks, zes wisselende links naar vakartikelen en een index met veertien gekleurde rubrieken en een interne zoekrubriek. Deze gekleurde rubrieken kunt u zien als een facilitaire bibliotheek. U weet vast wel hoe u artikelen moest zoeken in de bibliotheek van uw opleidingsinstituut. Alles in een speciale nummering ingedeeld, waarvoor u eerst moest studeren hoe de bibliotheek in elkaar stak.
Hier is het simpel. Het hoofdthema bepaalt de kleur van het artikel. Soms raken artikelen diverse rubrieken. In deze rubrieken (met een andere kleur) komt u het artikel dan weer tegen in de kleur waarin het hoofdthema vertegenwoordigd is.
Bijvoorbeeld in de rubriek 'management' komt u veel anders gekleurde vakartikelen tegen. Artikelen die het management ook zouden moeten lezen om een goed manager te kunnen zijn.

Vlnr: de openingspagina van de kleurenapp. Daarnaast ziet u van normale kleuren weergave tot en met zwart wit een paar voorbeelden hoe kleurenblinden de wereld zien. Gelukkig is de groep die alleen zwart/wit ziet in percentage de kleinste groep.

De kleuren zijn uitvoerig getest met een iPhone app, om ook voor kleurenblinden optimaal te kunnen werken.
Ter informatie: 92% van de mannen en 99,5% van de vrouwen zien de reguliere kleuren. Zwart/wit-zienden is de kleinste groep met 0,005% van de bevolking.

Buiten de kleuren viel het op dat we niet bladerden (browsen) op de website maar omhoog en omlaag vegen (scrollen). Toen we in 2009 startte vond men dat 'gek'.
Je kon dat toen alleen op de iPhone doen. Echter een vooruitziende blik van de redactie. Nu is het met iPads en andere TabletPC's de gewoonste zaak van de wereld. Terwijl opa er nog moeite mee heeft doen de kinderen vanuit de kinderwagen al niet anders meer :-)

In de vakartikelen resulteert dat soms in pagina's die meters lang zijn.
Niet op A-viertjes uit te printen. Dat is ook juist de bedoeling. Niet printen. Maar altijd, overal online, de informatie bij de hand. Dat is bijdehand! :-)
In artikelen, langer dan een meter is een index voorhanden. Dat klikt makkelijk weg van het ene naar het andere onderwerp/hoofdstuk.
Inmiddels zijn de artikelen die in het begin door Leo Hooijmans werden ingetikt aangevuld met vakinformatie van diverse organisaties en auteurs. Ook daarvoor mag wel eens de duim omhoog.

Kort samengevat. Simpelheid, snelheid en héél veel informatie maken de website tot het meest gebruiksvriendelijke kennisplatform in Nederland.

top pagina   index

De gratis vakinformatie op Facilitaire Informatie Online
De gratis vakinformatie op Facilitaire Informatie Online wordt mede mogelijk gemaakt door iPresentaties op de Facilitaire Vakbeurs Online. Een soort van sponsoring, die uniek genoemd mag worden op het internet. Een iPresentatie is als het ware een bedrijfs-/productbrochure die op vakbeurzen wordt uitgedeeld of via digitale post of via de papierenpost wordt verzonden aan potentiële relaties. Op de Vakbeurs Online wandelen de potentiële relaties als het ware langs de stands en ontmoeten bedrijven en producten die ze niet kennen en/of waaraan ze nog niet gedacht hebben. Een verrassingseffect, als het ware.
De iPresentaties kunnen ook geplaatst worden bij vakartikelen, handboeken, in themarubrieken en/of de entreepagina's. We benoemen hier bewust de entreepagina's. Er zijn namelijk naast de grote entreedeur 'Facilitaire Informatie Online' nog vier entreepagina's. Namelijk 'Architecten Informatie Online', 'Vastgoed Informatie Online', 'Facilitair Nederland Online' en de 'Vakbeurs Online'. Deze laatste geldt als ondersteuning voor alle andere pagina's.
De wisselwerking van (be)zoekers (voor)naar informatie met potentiële leveranciers zit hem in het feit dat zoekende naar informatie een antwoord willen hebben op een dringende vraag. Aan deze dringende vraag kan een wens zitten om iets zakelijk of privé aan te schaffen. Een goede iPresentatie draagt bij aan de vakinformatie van het kennisplatform. Zie zo de draadjes van het web elkaar, intern en extern, versterken in optimale zin.

Deze combinatie van vakinformatie en informatie over passende producten is een verademing vergeleken bij de inmiddels ingegroeide advertentiemogelijkheden van banners, bengers en nieuwsbrieven. De mensen en bedrijven worden zo overstrooit met reclame dat er al ziektesymtomen worden aangemerkt door de overdadige informatiestroom. Je wordt ook gek, als je bijvoorbeeld even je tabletPC uitleent aan partner of kinderen. Op het moment dat ze Zalando, Bol.com, Wehkamp, een lingeriesite of speelgoedsite hebben aangeklikt, kan je daarna bijna niet meer een dag normaal werken zonder dat die onzin voor je ogen danst. Andersom is het als je zelf naar een elektrische auto of digitaal archiveren gekeken hebt, de familie moppert dat er iedere keer auto's voorbij sjeesen en Iron Mountain vinden ze helemaal niet fijn om digitaal te archiveren.
En laten we het maar niet over de nieuwsbrieven hebben. Dat kennen we nu wel. Nieuws van vandaag is morgen alweer oud nieuws!
Zo gaat het ook met de sociale media.
Die gaan nog sneller voorbij als de nieuwsbrieven. Als je een dag niet kijkt, weet je niet, wat je sowieso niet wilde zien :-)

De voornoemde entreepagina's kunt u zien als een rotonde. Zo is er ook een pagina genoemd, waarop alle entreepagina's staan. Via elke entreepagina kunt u naar de rotonde heen en weer stappen door linksboven op het plaatje met een verkeersbord 'rotonde' te klikken.
Facilitaire Informatie Online is in 2009 gestart. De andere pagina's zijn een gevolg van de interesse uit de branches architectuur en vastgoed.
Het kennisplatform is speciaal gericht op het Nederlandstalig gebied van Noord-Groningen tot Zuid-West-Vlaanderen en van Twente tot aan de Noordzeekust. Enkele pagina's, met name architectuurpagina's, worden echter druk bezocht vanuit het buitenland. Om voornoemde reden en omdat er veel Europeanen in Nederland werkzaam zijn is er een aparte entreepagina 'Facilitair Nederland Online' geplaatst met de mogelijkheid om (ongeveer een kwart van de) artikelen in acht Europese talen te kunnen lezen via Google vertalen.


top pagina   index

Snel vindbaar!
In bovenstaande tekst is vermeld dat de website makkelijk gevonden wordt voor inspiratie, innovatie en informatie in de facilitaire/architecten/vastgoed branche.
De inhoud is zo sterk dat met simpele woorden u snel op de voorpagina terechtkomt, in een vakartikel, handboek of iPresentatie.
Probeer het bijvoorbeeld maar eens simpel met:

informatie online aanbieders online
vakbeurs online vakbeurs 365-24
arbo kantoorruimte m2 voor kantoorwerkplek
brein verbeteren van nelle fabrieken
kantoorproject xx storingen, mentale belasting en stress
zonnebloempanelen wigli, het zitten opnieuw uitgevonden
desso soundmaster het veilige gevoel van saval


top pagina   index

Ter ondersteuning aan bovenstaande vindt u hieronder een paar links:


over facilitaire informatie online
algemeen & adresinformatie
hoe, wat & waarom?!
over de redactie en de auteurs
reacties
op 'facilitaire informatie online' en
overige privé- en zakelijke pagina's van leo hooijmans!
tweedle, tweedle tweet
tweetaccounts van informatie, vakbeurs en redactie

nog nooit was netwerken
zó vriendelijk, zó social(e media) en zó snel!
statistieken, bezoekcijfers,
top entreepagina's


meest bekeken bedrijfs/productpagina's en meest
gekozen zoekbegrippen!
promotieplatform voor
facilitaire diensten en producten


nog nooit was adverteren
zó vriendelijk, zó doelgericht en zó lang houdbaar!top pagina   index

Doe mee met het onderzoek naar de meest gebruiksvriendelijke website!

Bent u van mening dat uw website de competitie, qua gebruiksvriendelijkheid, aankan. Of kent u een website van (zaken)vrienden, die zeker bij de top-100 gebruiksvriendelijke websites behoort.
Geef dan via deze mailconnectie, hier de website op!

Geef in een korte beschrijving weer, waarom uw (aanbevolen) website gebruiksvriendelijk en duidelijk is, alstublieft.
De redactie en studenten nemen de website in ogenschouw en plaatsen u zo mogelijk in onderstaande lijst met websites! :-)


OnlineProjectstoffering.nl
Tapijt, gordijnen en zonwering tegen speciale projectprijzen


voor informatie klik op foto......

Smartflower
De mooiste manier om energie op te wekken


voor informatie klik op logo......

Wheelylift.com bv -
het ideale fietsenopbergsysteemvoor webinformatie klik op het plaatje......

Wigli - het zitten opnieuw uitgevondenvoor webinformatie klik op foto......

 
top pagina   index

Bezoekers keken naar de volgende links in ons kennisplatform:

arbowet in vogelvlucht


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door bureau galileo
het vierkantemeter-spel (m2)


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
heel bijzondere gebouwen
in deze sub-'rubriek' vind u gebouwen, die zeer de moeite waard zijn om voortdurend opgemerkt te blijven! om historische, architectonische, milieuvriendelijk en vooral mensvriendelijke redenen.
deze gebouwen staan bij elkaar. klik op het plaatje links....
opruimen versie 19
werkplek op 1,8 m2, kan dat?


door leo hooijmans
mede mogelijk door diverse bedrijven
m2 parodie


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
handleiding duurzaam inkopen

opgesteld in opdracht van
het ministerie van infrastructuur en milieu
omgezet naar .html door facilitaire informatie online

video documentaires en humor

video-documentaires verzameld door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
project xx
een gebouw als prototype van een nieuw milieuconcept

auteurs hans klomp en jouke post
mede mogelijk gemaakt door leo hooijmans
branddetectie &
ontruimingsalarmering


door margarethe kobes en kees van toer
mede mogelijk gemaakt door saval bv


Tags:
facilitair, facility, facilitaire zaken, facilitaire informatie, fmn, facility management nederland
magazine, vakblad, webinformatie
---------------
arbo, gezondheid, archivering, informatiesystemen, taal, automatisering, beveiliging, veiligheid, boeken, literatuur, gebouw, gebouwkunde, kantoor, kantoorconcepen, vastgoed, inkoop, logistiek, managment, personeel, scholing, motivatie, regelgeving, nen, normen, services, catering, schoonmaak, verkeer, transport, parkeren
---------------
Arbeidsomstandigheden, Archivering, Audiovisuele Middelen, Automatisering,
Bedrijfshulpverlening, Beveiliging, Binnenmilieu (licht-lucht-geluid),
Catering, Communicatie, Documentmanagement, Facility Management Advies,
Gebouwenmanagement, Huisvesting, Inrichting, Licht-lucht-geluid (binnenmilieu),
Maincontracting, Officemanagment, Opleidingen, Personeel, Schoonmaak,
Vaktijdschriften, Vakverenigingen. Verhuizing
Vluchtplannen, Evacuatieplannen, Ontruimingsplannen
----------------

top pagina   index

DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

facilitaire vakbeurs online
nog nooit wat adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor presentatie klik op plaatje.....
facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 31 augustus 2014
het laatst gewijzigd op 9-05-2015

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)
Tags:
facilitair, facility, facilitaire zaken, facilitaire informatie, fmn, facility management nederland
magazine, vakblad, webinformatie
---------------
arbo, gezondheid, archivering, informatiesystemen, taal, automatisering, beveiliging, veiligheid, boeken, literatuur, gebouw, gebouwkunde, kantoor, kantoorconcepen, vastgoed, inkoop, logistiek, managment, personeel, scholing, motivatie, regelgeving, nen, normen, services, catering, schoonmaak, verkeer, transport, parkeren
---------------
Arbeidsomstandigheden, Archivering, Audiovisuele Middelen, Automatisering,
Bedrijfshulpverlening, Beveiliging, Binnenmilieu (licht-lucht-geluid),
Catering, Communicatie, Documentmanagement, Facility Management Advies,
Gebouwenmanagement, Huisvesting, Inrichting, Licht-lucht-geluid (binnenmilieu),
Maincontracting, Officemanagment, Opleidingen, Personeel, Schoonmaak,
Vaktijdschriften, Vakverenigingen. Verhuizing
Vluchtplannen, Evacuatieplannen, Ontruimingsplannen
----------------
Scannen / scans / scande / gescande / scan apparatuur / scan apparaten / digitaliseren / gedigitaliseerde / gedigitaliseerd / digitalisering / digitaal / digitale / digitaal archiveren / digitaal archief / digitale camera / digitale beeldbank / digitale ontsluiting / ontsluiting / ontsluitingen / conservering / conservator /digitale master / archiefbeelden / originelen vervangen / hoge resolutie gescand / scannen van het origineel / kwaliteitscontrole van digitale beelden / visuele controle / kleurweergave / toon- en kleurwaarden / archiveren / archivering / archivalia / archivaris / beeldbank /foto’s / ingekleurde postkaarten / afbeeldingen / database / archief scanning / elektronische Bibliotheek / bibliotheken / bouwtekeningen / blauwdrukken / plattegronden / tekeningen / aquarellen / pastels / tekeningen / grafure / artwork / digitale catalogi / collecties / boeken / selecteren collecties / scannen / het toegankelijk maken en beheer / handschriften / digitale informatie / erfgoed instellingen / facsimile / facsimileetje / facsimile’s / facsimile-editie / digitale kopie / Ontsluiting / Digitale watermerken / Scan procedures / OCR (Optical Character Recognition) / Fotografische beelden / posters / affiches / conservering / depot of kluis / atlassen / prentbriefkaart / kopiëren / kopie