facilitaire productinformatie

onlineprojectstoffering.nl
interface, desso, interfloor, ambiant, forbo, desimo, modulyss
tapijt, gordijnen en zonwering tegen speciale prijzen!

voor webinformatie klik op plaatje.....


ReEntry® Tegeltapijt terugname


mede mogelijk gemaakt door onlineprojectstoffering.nl


ReEntry® – De volledige levenscyclus

Interface startte in 1994 met het duurzaamheidsbeleid onder de naam Mission Zero, met als doel onze impact op het milieu uiterlijk in 2020 te elimineren. Dit betekende dat wij veel verder moesten gaan dan de gangbare normen die voor alle bedrijven gelden, en dat we de grenzen wat mogelijk werd geacht moesten verleggen. Onze benadering van duurzaamheid omvat de volledige levenscyclus van onze tapijttegels, dus
ook wat er met de tegels gebeurt nadat de levensduur is verstreken.

Recycling
Ons uiteindelijke doel is dat alle tapijttegels worden vervaardigd in een gesloten productiecyclus. De tapijttegels worden dan gemaakt van volledig gerecyclede materialen, en oude tapijttegels worden omgezet in grondstoffen voor nieuw tegeltapijt. Dankzij duurzame innovatie, technologische vorderingen en creatieve partnerschappen hebben wij significant vooruitgang geboekt.

ijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnlineHoezo??

Herwinnen van waardevolle materialen

Elke dag worden er tonnen waardevolle grondstoffen in de vorm van afgedankt tapijt bij het vuil gezet. Een groot deel daarvan belandt helaas op de vuilstortplaats. Alleen al in Europa wordt elk jaar naar schatting 30 miljoen vierkante meter aan tapijttegels afgevoerd naar stortplaatsen of verbrandingsovens. Dit is zowel uit financieel als uit milieuoogpunt onaanvaardbaar.



ReEntry® is het terugnameprogramma van Interface voor gebruikt tapijt. Het biedt onze klanten de milieuvriendelijkste opties voor oude tapijttegels. Met dit programma willen wij zoveel mogelijk gebruikte tapijttegels recyclen en de materialen herwinnen. Wij garanderen dat het teruggenomen tapijt middels de meest duurzame methode zal worden verwerkt.

In 2011 heeft ons ReEntry® programma wereldwijd meer dan 11.000 ton tapijt en restmateriaal van de stortplaats gered.


De afval hiërarchie


Een hiërarchie van opties

Er zijn verschillende manieren om met gebruikt tapijt om te gaan en sommige zijn verstandiger dan andere.

Het Interface ReEntry® programma in Europa biedt de opties:
ReUse – wij verlengen de levensduur van het tapijt door het in zijn bestaande vorm te hergebruiken, daarbij werken wij samen met partners in sociaal ondernemen.
ReEntry® 2.0 recycling – wij voeren recycling uit door middel van een proces dat de hoofdbestanddelen van tapijttegels, het garen en de backing, van elkaar scheidt zodat deze tot grondstof voor nieuw garen en backing kunnen worden omgezet.
Energy recovery – als het tapijt niet geschikt is voor recycling wordt het verbrand in een afvalenergie-installatie of gebruikt als brandstof in cementovens. Wat na de verbranding overblijft wordt in het cement verwerkt.



ReUse – verlenging van de levensduur

Veel tapijttegels worden vervangen voordat ze technisch versleten zijn, terwijl ze langer mee zouden kunnen gaan. Afhankelijk van de staat waarin ze verkeren, kunnen de meeste daarvan op andere plaatsen en voor andere doeleinden worden hergebruikt. Zo wordt de levensduur van de tegels verlengd. Wat betreft hergebruik van tapijttegels werken wij samen met sociale ondernemingen en recyclingorganisaties in heel Europa.

Dat levert meer dan alleen milieuvoordelen op. Veel van onze ReUse partners bieden hun lokale gemeenschappen ook sociale voordelen, zoals werk voor kwetsbare en kansarme mensen, voor mensen die hulp nodig hebben en het schenken van tapijttegels aan liefdadigheidsinstellingen.
Ons ReUse programma heeft ook geleid tot de ontdekking van geheel nieuwe en creatieve gebruiksvormen voor tapijttegels, zoals geluids- en warmte-isolatie, dakbedekking voor tuinhuisjes en kunstprojecten.

(ReUse is nog niet overal in Europa mogelijk)



Het ReEntry® 2.0 - recycling

Het ReEntry® 2.0 recyclingproces in onze fabriek in Scherpenzeel is een doorbraak in de tapijtindustrie. Het maakt recycling van tapijttegels mogelijk, zowel van onze eigen tegels als van tegels van andere fabrikanten.

Bij het recyclingproces wordt gebruik gemaakt van een zeer efficiënte technologie, die het garen van de backing scheidt, waardoor er slechts een fractie restmateriaal overblijft.
Door de hoge zuiverheid is elk bestanddeel bruikbaar in nieuwe producten met een vergelijkbare waarde. Dit is vooral van belang bij het recyclen van nylon garen, het onderdeel van het tapijt dat de meeste koolstof bevat. Ook kunnen wij herwonnen backingmateriaal weer gebruiken in ons productieproces.

Met ReEntry® 2.0 kunnen wij op dit moment de meeste gebruikte tapijttegels op de Europese markt recyclen. Het proces heeft een hoge capaciteit van 600.000 vierkante meter per jaar en deze capaciteit kunnen we in de toekomst nog verder vergroten. ReEntry® 2.0 is een nieuwe generatie tapijtrecycling.
Het systeem brengt Interface een belangrijke stap dichter bij een gesloten productiecyclus in Europa, waarbij we helemaal geen nieuwe grondstoffen meer nodig hebben.



ReEntry® 2.0 – hoe het werkt

Wij zetten de pallets met tapijttegels op de transportband (1), waar ze langs een metaaldetector (2) worden geleid. Vervolgens worden de hoofd-bestanddelen (garen en backing) van elkaar gescheiden (3-5).
De herwonnen backing gebruiken wij in de fabriek voor de productie van nieuwe backing (6). Het nylon (7) gaat naar onze partners die er chips (8) van maken en het extruderen als post-consumer gerecycled nylon voor de productie van nieuwe tapijttegels (9).



Herwinning van energie

Bij gebruikt kamerbreed tapijt en tapijttegels die niet geschikt zijn voor recycling met ons ReEntry® 2.0 systeem maken wij energieherwinning mogelijk door het tapijt te verbranden in een afvalenergie-installatie, of door het te gebruiken als brandstof en grondstof in de cementindustrie.
Wij werken samen met het toonaangevende afvalbeheersbedrijf SITA om zodoende gebruik te kunnen maken van de meest verantwoorde en efficiënte methoden.



Waardevolle materialen behouden

Het maakt verschil wat u met uw gebruikte tapijttegels doet; niet alleen op het gebied van CO2 uitstoot en energieverbuik, maar ook met betrekking tot het behouden van waardevolle materialen.
Wij werken al vele jaren nauw samen met onze garenleveranciers om het aandeel van gerecyclede materialen in nieuwe producten te verhogen. Met ons nieuwe ReEntry® 2.0 proces in Europa, en een soortgelijk systeem in de Verenigde Staten, dragen wij direct bij aan een verhoging van de hoeveelheid postconsumer gerecycled garen dat beschikbaar is voor nieuwe producten. Dit betekent dat we de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen voor de productie van tapijt voortdurend verminderen.



De waarde van goed partnerschap

Wij weten dat samenwerking met partners buiten onze eigen organisatie essentieel is om onze Mission Zero doelstelling te halen. Recycling kan complex zijn en een deskundige en verantwoorde behandeling van wat normaal gesproken als afval wordt beschouwd vereist de nodige kennis. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met SITA, een vooraanstaand Europees afvalbeheersbedrijf. Wij profiteren van de grote ervaring van SITA op het gebied van recycling en reverse logistics.

Wij werken ook nauw samen met vloerbedrijven om het verwijderen van het tapijt zo vlot mogelijk te laten verlopen zonder hinder voor de gebruikers. Het gebruik van ons lijmvrije systeem TacTiles™voor de installatie van nieuwe tegels moet worden gestimuleerd om recycling in de toekomst nog gemakkelijker te maken. Want wat is het nut van recyclebaar tapijt als het aan de vloer vastzit?



Verstandig omgaan met gebruikt tapijt

Samen met onze vertrouwde partners maken wij het vervangen van tapijt zo eenvoudig mogelijk en bieden wij de milieuvriendelijkste alternatieven aan. Onze ReEntry® coördinatoren beoordelen uw gebruikte tapijt en kiezen de beste optie waarbij ze houden rekening met uw behoeften en planning.

Als u meer informatie wenst over de ReEntry® opties voor uw gebruikte tapijt, dan kunt u een e-mail sturen naar reentry.nl@interface.com

Als wij met het werk klaar zijn ontvangt u een certificaat waarop vermeld staat hoe wij uw gebruikte tapijt hebben verwerkt.



Condities

ReEntry® 2.0:
Alleen tapijttegels met een gemodificeerde bitumen backing zijn momenteel geschikt voor recycling met ReEntry® 2.0.

De tegels moeten op pallets gestapeld worden met de tapijtkant naar boven, tot een hoogte tussen de 1,1 en 1,5 meter en in plastic gewikkeld zijn. Verschillende kleuren kunnen worden gemengd mits de tapijtstijl identiek is.

Tapijtresten moeten verpakt worden in bigbags en mogen geen ander afval bevatten. Bigbags zijn op aanvraag als onderdeel van onze service beschikbaar.

De backing van de tegels mag geen zware ondervloer of residuen bevatten.

Wij kunnen geen tegels accepteren waarvan een deel met de tapijtkant naar boven ligt en een deel met de tapijtkant naar beneden.

Wij kunnen geen pallets accepteren die ook ander afval bevatten.

Herwinning van energie:
Wij accepteren zowel kamerbreed tapijt als tapijttegels zonder pvc.

Kleine resten van lijm, cement of beton zijn acceptabel, maar het materiaal mag geen zware metalen of gevaarlijke chemicaliën bevatten.

De tegels kunnen worden aangeleverd op houten pallets, opgestapeld tot een hoogte tussen 1,1 en 1,5 meter en gewikkeld in plastic.

De tegels kunnen ook worden aangeleverd in een bulkcontainer die voor een afgesproken periode beschikbaar wordt gesteld. De container mag alleen kamerbreed tapijt en tapijttegels bevatten.


Voor meer informatie klik hier.....
Wilt u de voordeligste aankoopprijs van Interface tapijt en verlangt u een uitstekende stoffering van tapijt en tapijttegels?
Klik dan op onderstaand logo van OnlineProjectstoffering.nl!

onlineprojectstoffering.nl
interface, desso, interfloor, ambiant, forbo, desimo, modulyss
tapijt, gordijnen en zonwering tegen speciale prijzen!

voor webinformatie klik op plaatje.....

(1202/1711-01)

Bezoekers van deze pagina keken ook naar:
Desso Airmaster®; Desso Soundmaster®; Forbo Marmoleum®;
Interface Biosfera®; Luxaflex Jalouzieën®; Van Besouw tapijt!


top pagina   top pagina

Bezoekers keken naar de volgende links in ons kennisplatform:

een en al oor
een helder verhaal over oren en goed blijven horen


door beter horen & de nationale hoorstichting
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
tapijtreiniging:
ondergeschoven kind, gemiste kans

door leon van den berg, redactielid clean totaal
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
ervaring als beste hulpmiddel
onderzoek naar fysieke belasting bij verhuizers

door mondial movers
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
m2 parodie


door leo hooijmans
mede mogelijk gemaakt door facilitaire aanbieders online
onderhoud van breedtapijt en tapijttegels

door desso tapijt bv
mede mogelijk gemaakt door facilitaire informatie online


Tags: tapijt, zachte en harde vloerbedekking, stoffering, projectstoffering, onderhoud tapijt, online projectstoffering

top pagina   top pagina

DezeTekstIsVanLeoHooijmansGalileoNoordwijkFacilitaireInformatieOnline
Dit document niet uitprinten, aub. Denk aan het milieu en uw kosten.
Wilt u het nog een keer lezen maak een bladwijzer (favoriet).
Wilt u het artikel door een ander laten lezen, stuur een link door.


mede mogelijk gemaakt door facilitaire vakbeurs online

facilitaire vakbeurs online
nog nooit wat adverteren zó doelgericht en zó lang houdbaar!
365 dagen per jaar/24 uur per dag.


voor presentatie klik op plaatje.....




facilitaire-informatie-online.nl ©
ingevoerd op 26 november 2014
het laatst gewijzigd op 24-11-2017

voorwaarden voor gebruik/bezoek van deze website: klik hier....
(de kleine lettertjes, maar dan iets groter)